Lesz vmi gond abból, hogy a sógornőm és én 1 hónap különbséggel fogunk szülni?
Mind a ketten terhesek vagyunk, és már most kiütközött több különbség is. Mi rendszeresen járunk terhesgondozásra, ő csak a kötelező uhra ment el, arra is úgy, hogy én mondtam neki, hogy amúgy oda kötelező menni, különben oda se ment volna. Vitaminokat is hiába mondtam neki, nem szedi, pedig az orvos is mondja. Mi rendezett anyagi körülmények között élünk, nekik sok anyagi gondjuk van, babakelengye téren zongorázni lehet a különbséget, a legtöbb dolgot szülők adták nekik, hozzáteszem, nekünk semmit se adtak, de nem is kell, mert mi jól vagyunk pénzügyi téren.
Aggódom, hogy szülés után se lesz ez másként, 2 különböző hozzáállás, és ahogy beszélgettünk, nevelési elvekben is mások vagyunk, mi gyakran járunk most is kulturális programokra és a gyerekkel is így tervezzük, étterembe állatkertbe, kirándulásokra, sogornőm szerint ezek nem kellenek egy gyereknek elvégre ő is felnőtt, és ő se volt. Meg hogy ő nem akar a gyerek fejére nőni. Én jogász vagyok, férjem közgazdász, és mindkettőnk számára fontos, hogy sokat foglalkozzunk majd a picivel, szépen fejlődjön, erdekelje sokminden. Sogornőm és öcsém mindketten gyárban dolgoznak, és ahogy beszélgettünk, ők kb úgy akarják majd nevelni a gyereket, hogy szinte szabadon, ahogy anno a kulcsos gyerekeket, hogy majd felno, meg nem hogy nem akarnak féltős szülők lenni.
Én sem akarok paramami lenni, de azért sokmindennel nem értek egyet, pl a nevelés hiányával.
Na szóval érdekelne, hogy ha ennyire különböző nevelési elvekkel rendelkezők a szülők, és a gyerekek egy idősek, akkor az okoz-e gobdot a későbbiekben, akár rokoni összejövetelek során?
42-es vagyok, csak hamar elküldtem.. 😂
Szóval egyáltalán nem tiltanám az unokatestvéreitől az én babámat, ha játékra vagy ilyesmire kerülne a sor, de persze ha azt látnám, hogy rossz hatással vannak rá, nem biztos, hogy engedném.
Illetve még annyit, hogy nekem egy kicsit eseménydúsabb terhességem volt, többször kellett Debrecenbe járnom genetikai tanácsadásra és egy magánorvos is indokolt volt. Az ő terhessége teljesen átlagosnak mondható volt, folyamatosan dohányzott, mindig mászkáltak, vitaminokat sem szedett, mégis egészséges babája született. Mi szinte mindent vettünk a saját babánknak, egyedül ruhákat és egy szuper sportkocsit kaptunk ismerőstől, ők szinte mindent kaptak, illetve sok minden maradt a többi gyerek után is. A pénztárcájukba nem látok bele, de nem is érdekel, viszont heti szinten többször jönnek anyóshoz enni, pedig 20 km-re laknak és amíg nagy hidegek voltak, néha tüzelőt is onnan vittek, mert nekik nem volt pénz rá. Hiába a rossz viszony, meg a versengés, én a gyerekekre ezt nem vetíteném ki, de mi jelenleg úgy érezzük a legjobbnak, ha nem járunk anyóshoz és nem találkozunk a család többi tagjával, ahogy a gyerekünk sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!