Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lesz vmi gond abból, hogy a...

Lesz vmi gond abból, hogy a sógornőm és én 1 hónap különbséggel fogunk szülni?

Figyelt kérdés

Mind a ketten terhesek vagyunk, és már most kiütközött több különbség is. Mi rendszeresen járunk terhesgondozásra, ő csak a kötelező uhra ment el, arra is úgy, hogy én mondtam neki, hogy amúgy oda kötelező menni, különben oda se ment volna. Vitaminokat is hiába mondtam neki, nem szedi, pedig az orvos is mondja. Mi rendezett anyagi körülmények között élünk, nekik sok anyagi gondjuk van, babakelengye téren zongorázni lehet a különbséget, a legtöbb dolgot szülők adták nekik, hozzáteszem, nekünk semmit se adtak, de nem is kell, mert mi jól vagyunk pénzügyi téren.

Aggódom, hogy szülés után se lesz ez másként, 2 különböző hozzáállás, és ahogy beszélgettünk, nevelési elvekben is mások vagyunk, mi gyakran járunk most is kulturális programokra és a gyerekkel is így tervezzük, étterembe állatkertbe, kirándulásokra, sogornőm szerint ezek nem kellenek egy gyereknek elvégre ő is felnőtt, és ő se volt. Meg hogy ő nem akar a gyerek fejére nőni. Én jogász vagyok, férjem közgazdász, és mindkettőnk számára fontos, hogy sokat foglalkozzunk majd a picivel, szépen fejlődjön, erdekelje sokminden. Sogornőm és öcsém mindketten gyárban dolgoznak, és ahogy beszélgettünk, ők kb úgy akarják majd nevelni a gyereket, hogy szinte szabadon, ahogy anno a kulcsos gyerekeket, hogy majd felno, meg nem hogy nem akarnak féltős szülők lenni.

Én sem akarok paramami lenni, de azért sokmindennel nem értek egyet, pl a nevelés hiányával.

Na szóval érdekelne, hogy ha ennyire különböző nevelési elvekkel rendelkezők a szülők, és a gyerekek egy idősek, akkor az okoz-e gobdot a későbbiekben, akár rokoni összejövetelek során?

2020. máj. 1. 16:45
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
88%

Annyira süt belőled a lenézés, hogy az már fáj. 🤦‍♀️

Ez valahol nekem a tipikus "diplomás felsőbbrendűség"..

Ne haragudj, de 0 közöd nincs hozzá hogyan fogják nevelni a saját gyereküket öcsédék.

De ha jobban belegondolsz ezek szerint szüleid sem neveltek titeket egyformán ha Te jogász öcséd meg gyári munkás.

Ennyit erről.

2020. máj. 1. 17:22
 12/43 anonim ***** válasza:
96%

Kepzelem a sogornod hozzaallasat:

“Orulunk a babanak, de nem akarjuk tulzasba vinni az aggodast, igaz nem vagyunk eleresztve anyagilag, de mindent megteszunk es kemenyen dolgozunk, hogy a baba mindent megkapjon, es a csalad is segit mindenben:). “

Eztel szemben te:

“ Mi rendszeresen járunk terhesgondozásra, ő csak a kötelező uhra ment el, arra is úgy, hogy én mondtam neki, hogy amúgy oda kötelező menni, különben oda se ment volna. Vitaminokat is hiába mondtam neki, nem szedi, pedig az orvos is mondja. Mi rendezett anyagi körülmények között élünk, nekik sok anyagi gondjuk van, babakelengye téren zongorázni lehet a különbséget, a legtöbb dolgot szülők adták nekik, hozzáteszem, nekünk semmit se adtak, de nem is kell, mert mi jól vagyunk pénzügyi téren.”

2020. máj. 1. 17:25
 13/43 anonim ***** válasza:
89%

Ha rendesen neveled a gyereked, ő érteni fogja, miért kap a rászoruló rokon gyerek többet, mint ő. Az, hogy veled hogyan bánnak nem jelenti azt, hogy a gyerekkel is úgy fognak. A gyerekek sem tudod milyen személyiségek lesznek vagy mi ellen lázadnak.

Amúgy meg nem kötelező senkivel kapcsolatot tartani, de hidd el az, hogy már most összeméricskéled őket később sok problémát okozhat. Még meg sem születtek. Inkább örülj, hogy lesz vele egyidős gyerek a családban és ne utáld a másik gyereket már most.

2020. máj. 1. 17:25
 14/43 A kérdező kommentje:

Öcsém kicsit elkallódott kamaszként, de szerintem ez nem vág ide.

Inkább az érdekelne, hogy van-e vki hasonló helyzetben, osszemérik a gyerekeket? A gyerekek egymást?

2020. máj. 1. 17:26
 15/43 anonim ***** válasza:
96%
Én se értem a kérdést. Vagyis értem, csak azt nem, hogy az hogy a sógórnőd más elveket vall miért kérdés. Értem hogy a testvéred felesége gyereke akikkel gyakran találkozol ezért érdekel, mert mégse egy idegen. De hogy ennyire azt már nem. Egyenlőre jó darabig úgyis csak akkor találkoznak majd a gyerekek amikor a felnőttek is ott vannak. Ha tinik lesznek meg nem biztos hogy barátok lesznek, nem minden unokatestvér között alakul ki kötődés.
2020. máj. 1. 17:31
 16/43 anonim ***** válasza:
96%

De miert kerdezed azt, hogy ossze lesznek-e hasonlitva a gyerekek, amikor mar TE magad most osszehasonlitgatod oket es még meg sem szuletett az a ket szerencsetlen!

Es termeszetesen a sogorno gyereke mar most csak egy “primitiv csoro gyari melos kolyke, egy kulcsos hulyegyerek, valoszinu beteg is mert az anyja meg vitaminokat sem szed”

BEZZEG a tietek... bezzeg o neki mar most olyan a kelengyeje, hogy zongorazni lehet a kulonbseget (a te szohasznalatoddal elve), intelligens, biztos anyagi korulmenyekkel megaldott csodababa.

Ne haragudj kerdezo, de ahogy azt mondani szoktak : a problema a TE fejedben van.

2020. máj. 1. 17:32
 17/43 anonim ***** válasza:
90%
Szerencsétlen sogornom, de tényleg. Jó dolgod an raersz ilyen kérdéseket ide írogatni. Nem nem vagyunk egyformák. Nem a gyerekek sem lesznek azok. És szerintem aki a legjobban össze fogja hasonlítani őket az te leszel. És képzeld egy csomó országban tized ennyi uh van (nyugati országok). Most ha szegénynek nincs pénze te meg hencegsz h mi mindent vettetek meg még mennyi vizsgálatot ki tudtok fizetni meg mennyi helyre eltudtok menni neki vajon h esik... A nagyszülők meg azt a gyereket segítik jobban akinek épp nagyobb szüksége van rá de ettol az unokakat ugyan annyira fogják szeretni ha normális emberekről beszélünk
2020. máj. 1. 17:33
 18/43 A kérdező kommentje:

Aha, öcsém felesége már 2x elvetélt, 1x azért valószínűleg, mert terhesen is ugyanúgy elment kick box edzésre és megütötték, ennek ellenére is xarik bele az egészbe, nem szed egy terhesvitamint se, olyanokat eszik, amiket terhesen nem lehet, amikor meg szólok neki, én vagyok a paramami.

Igen, aggódom, mert sokat vagyunk együtt a szüleimnél, és egyre jobban kirajzolódnak az ellentétek, nem szeretném, ha ez ramenne a gyerekek kapcsolatára is. De azért nekem akkor is furcsa, hogy vkit ennyire nem érdekel, hogy már most odafigyeljen a baba egészséges fejlődésére, később is ez lesz gondolom.

Konkrétan most a jarvanyba is xarik bele, ő megy nagy pocakkal fodrászhoz meg boltozni is, és eléggé aggasztó az is, hogy tejterméket adott múltkor az 5 hónapos picinek. Így hogy lesz szülés után?

Azt hittem, hogy milyen jó lesz, osszehoz minket ez az időszak, de már férjem is mondta, hogy figyelni kell majd a "Marikát", nehogy egy összejövetel során a mi gyermekünket is olyannal etesse amit nem lehet.

2020. máj. 1. 17:36
 19/43 anonim ***** válasza:
88%

Ajjaj, meg az is elofordulhat, hogy a gyereked a nagyinal fagyit vagy csokit fog enni... az en ocsem es unokatestverem kozott 2 het kulonbseg van, teljesen mas a ket csalad, a gyerekek viszont jol kijonnek es eljatszanak egymassal. Intelligens csaladokban szerintem amugy nem jellemzo ez a versenges, naluk egyaltalan nem volt. Nyilvan mindig van 1-2 idiota rokon, de azokkal nem kell torodni. Szerintem hagyd abba ezt a vihar a biliben dolgot, egyaltalan nem is aktualis meg. Remelem ezt a felsobbrenduseg tudatodat nem erezteted a sogornoddel es az ocseddel, mert tenyleg visszatetszo meg igy irasban is. A sajat gyerekedet ugy neveled es oda viszed, ahova akarod, ok meg ugyanigy tesznek a sajatukkal.

Puszi: egy jogasz

2020. máj. 1. 17:40
 20/43 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem egy kicsit túlspilázod ezt a gyereknevelés kérdést, de te tudod.

Anyám és a sogórnője szinte egyszerre szültek, 3 hét különbséggel. Öcsém és unokatesónk most 25 évesek. Anyagi eltérés nem nagyon van a két család között, inkább nevelésbeli különbségek. A sógórnőnél nem volt fontos téma a tanulás és a nevelés, nálunk igen (de nem ennyire túlértelmiségiskedve mint ahogy te elképzeled). Öcsém okos, értelmes, udvarias, mérnöknek tanult, unokatesóm az az igazi falusi, faragatlan parasztlegény, úgy forgatja a traktort és úgy bánik az állatokkal, hogy öröm nézni. De nagoyn kedves és jószívű gyerek, öcsémmel nagyon szeretik egymást, sokat tanultak egymástól. Öcsém neki köszönhetően tiszteli a fizikai munkát és megtalálja a hangot minden egyes társadalmi réteggel, unokatesónk meg pl olvasni szeretett meg öcsém által. Jó hatással voltak egymásra. Kívánom ezt nektek is.

2020. máj. 1. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!