Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lesz vmi gond abból, hogy a...

Lesz vmi gond abból, hogy a sógornőm és én 1 hónap különbséggel fogunk szülni?

Figyelt kérdés

Mind a ketten terhesek vagyunk, és már most kiütközött több különbség is. Mi rendszeresen járunk terhesgondozásra, ő csak a kötelező uhra ment el, arra is úgy, hogy én mondtam neki, hogy amúgy oda kötelező menni, különben oda se ment volna. Vitaminokat is hiába mondtam neki, nem szedi, pedig az orvos is mondja. Mi rendezett anyagi körülmények között élünk, nekik sok anyagi gondjuk van, babakelengye téren zongorázni lehet a különbséget, a legtöbb dolgot szülők adták nekik, hozzáteszem, nekünk semmit se adtak, de nem is kell, mert mi jól vagyunk pénzügyi téren.

Aggódom, hogy szülés után se lesz ez másként, 2 különböző hozzáállás, és ahogy beszélgettünk, nevelési elvekben is mások vagyunk, mi gyakran járunk most is kulturális programokra és a gyerekkel is így tervezzük, étterembe állatkertbe, kirándulásokra, sogornőm szerint ezek nem kellenek egy gyereknek elvégre ő is felnőtt, és ő se volt. Meg hogy ő nem akar a gyerek fejére nőni. Én jogász vagyok, férjem közgazdász, és mindkettőnk számára fontos, hogy sokat foglalkozzunk majd a picivel, szépen fejlődjön, erdekelje sokminden. Sogornőm és öcsém mindketten gyárban dolgoznak, és ahogy beszélgettünk, ők kb úgy akarják majd nevelni a gyereket, hogy szinte szabadon, ahogy anno a kulcsos gyerekeket, hogy majd felno, meg nem hogy nem akarnak féltős szülők lenni.

Én sem akarok paramami lenni, de azért sokmindennel nem értek egyet, pl a nevelés hiányával.

Na szóval érdekelne, hogy ha ennyire különböző nevelési elvekkel rendelkezők a szülők, és a gyerekek egy idősek, akkor az okoz-e gobdot a későbbiekben, akár rokoni összejövetelek során?

2020. máj. 1. 16:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is ilyen volt a sógornő, mindent túl komplikált, naaagyon látványosan vette be időpontra a vitaminjait és nagyon ügyelt arra mit eszik a gyerek.

Folyton ott a karó a seggében, a gyereket alig engedte a kertbe, mert jaj koszos lesz, magánoviba járatták,de rájöttek az csak pénzlehúzás.

Legutóbb a szegény gyereknek adtunk slime-ot és addig nem játszhatott vele amíg fel nem vette a játszó ruháját,amit koszolhat és a ruha ugyanaz a típus volt mint az előző és makulátlan tiszta és így is csak 10 percet játszhatott vele, nehogy koszos legyen a játszóruha XD

Ja egyszer visított terhesen, mert volt egy darab petrezselyem a levesében és attól elvetél, húú én akkor kiszálltam a tartalmas/értelmes beszélgetésekből ahol kioktatott minden hülyeségre.

2020. máj. 1. 20:22
 32/43 A kérdező kommentje:

Azért szerintem ez nem ugyanaz. Még az a hülye terhes aki terhesvitamint szed? Ráadásul orvos is mondta...

Sogornőm nyers húst eszik, nyers tojásos ételeket, meg ilyeneket, nem egy pici petrezselyem miatt írtam, hogy felelőtlen. Múltkor alkoholos sort is ivott, szerinte nem gond.

Mégis mindenki engem szíd, mintha én lennék a hülye, holott szerintem igenis kismamaként oda kell figyelni az egészségre, ez a baba erdeke! Még én vagyok a hülye, mert járok terhesgondozásra meg szedek vitamint, hát akkor hülye vagyok. De nem hinném, hogy az a normális, hogy 2 veteles után vki xarik bele az egészbe, és járvány idején nagy pocakkal fodrászhoz megy meg sörözik, tatár beefsteaket eszik, a babakelengyét mások veszik meg, és kijelenti, hogy ő nem akar paramami lenni meg a gyerek nyakán lógni, ok is el voltak szülői felügyelet nélkül, meg minek kirándulni menni... Stb.

2020. máj. 1. 20:35
 33/43 anonim ***** válasza:
95%

nem te vagy a hülye, de (és ez nagy DE):

Ne érdekeljen , hogy ő mit csinál. Foglalkozz a saját terhességeddel és tojd le, hogy ő miképp fogja elszúrni.

Semmi közöd hozzá és nem fogod tudni megváltoztatni. Ők rontják el és pont, te a saját babáddal törődj.

2020. máj. 1. 20:45
 34/43 anonim ***** válasza:
87%

Nem mintha nem született volna több millió gyerek vitamin nélkül, de ki lehet vele védeni betegségeket. A fejlődési rendellenességek közül azok, amelyekre hatással van pl a folsav, ekkor alakulnak ki. Persze az is számít, hogy mit eszik az anya, vitaminban gazdag étrendje van vagy csak pizzát eszik, és a kora se elhanyagolható.

De itt nem a vitamin a fontos, hiszen ez nem a te tested, és nem a te gyereked. Amúgy nem mintha helyeselném általában a viselkedését, de ez a TE gyermekedre semmi hatással nem lesz. És miért nem a testvérednek mondod el ezeket? Ha pedig összejövetel van akkor úgyis ott lesztek a férjeddel. Mi itt arról beszélünk többnyire, hogy még nincs konkrét probléma. Te meg csak arról hogy mi lesz ha..

2020. máj. 1. 20:58
 35/43 A kérdező kommentje:

Lehet igazad van, de később el nem tudom képzelni, hogy hogy lesz pl egy hosszú hétvége a szuleimnel. Ilyenkor megyünk mindannyian és van több családi program, szülés után gyerekekkel együtt. És mivel egyidosek lesznek emiatt aggaszt, hogy majd a 2 negyeves pl ott ül egymás mellett, és a miénk folyamatosan azzal fog szembesülni, hogy az unokatesó pl csokit eszik, kólát iszik, x órát nezheti a tv-t, míg ő meg nem, holott egyidősek. Ilyenek miatt tettem fel a kérdést.

Tudom, hogy még odébb van, lehet tombolnak a hormonok is, de látva a belexarok a terhességbe dolgot egyre jobban foglalkoztat, mivel még a terhesség elején tökre örültünk, hogy majd milyen jó lesz, nyaralhatnak együtt a gyerekek meg lesz egy csomó közös program, de már egyre kevésbé szeretném így rájuk bízni a mi gyerekünket, mert nagyon különböző a 2 nevelési elv és hozzáállás

2020. máj. 1. 21:00
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ilyenekkel folyamatosan fogsz találkozni nap mint nap játszótéren, óvodában, iskolában. Mindneki másképp neveli a gyerekét, más szabályok vannak minden családban, nem tudod kivédeni hogy ezzel szembesüljön a gyerek.
2020. máj. 1. 21:07
 37/43 anonim ***** válasza:
73%

Akkor csak rosszul tetted fel a kérdést. Ha úgy kérdezted volna hogy ti hogyan oldjátok meg az ilyen fajta problémákat családi összejövetelkor több választ kaptál volna. De ezen még tényleg ráérsz akkor törni a fejed. És ahogy az előző írta ha most ezen kattogsz mi lesz később mikor más gyerekekkel is találkozik?

Amúgy elírtam. #34 vagyok. Azt akartam írni hogy a folsav az első trimeszterben a legfontosabb.

2020. máj. 1. 21:13
 38/43 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

Én teljesen más habitusú ember vagyok mint te, ezt a kérdés jellegéből is levágtam .. Annyi a lényeg, hogy nagy a szád a végzettségeitekkel, meg a családi hátteretekkel...Na de! Valamiért mégis foglalkozik az “ oroszlán” a majmok pofázásával???

2020. máj. 1. 21:15
 39/43 anonim ***** válasza:
34%

Nézd én csak egy dolognál akadtam ki annak idején sógornőmnél, amikor kijelentette, hogy náluk nem lesz Mikulás. Na itt már megszólaltam, mert nem akartam, hogy a gyerekem előtt kijelentsék majd a jövőben hogy nincs Mikulás. De aztán rájött ő is, hogy ez hülyeség, mert a többi anyuka meglincselte az oviban XD

Hidd el ha gáz lesz a nevelése, nem csak te fogod leszólni :P

2020. máj. 1. 22:23
 40/43 anonim ***** válasza:
75%
Tovább nem is olvastam, 7-8. és 10. válaszoló pont leírtak, amit gondolok.
2020. máj. 1. 23:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!