Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lesz vmi gond abból, hogy a...

Lesz vmi gond abból, hogy a sógornőm és én 1 hónap különbséggel fogunk szülni?

Figyelt kérdés

Mind a ketten terhesek vagyunk, és már most kiütközött több különbség is. Mi rendszeresen járunk terhesgondozásra, ő csak a kötelező uhra ment el, arra is úgy, hogy én mondtam neki, hogy amúgy oda kötelező menni, különben oda se ment volna. Vitaminokat is hiába mondtam neki, nem szedi, pedig az orvos is mondja. Mi rendezett anyagi körülmények között élünk, nekik sok anyagi gondjuk van, babakelengye téren zongorázni lehet a különbséget, a legtöbb dolgot szülők adták nekik, hozzáteszem, nekünk semmit se adtak, de nem is kell, mert mi jól vagyunk pénzügyi téren.

Aggódom, hogy szülés után se lesz ez másként, 2 különböző hozzáállás, és ahogy beszélgettünk, nevelési elvekben is mások vagyunk, mi gyakran járunk most is kulturális programokra és a gyerekkel is így tervezzük, étterembe állatkertbe, kirándulásokra, sogornőm szerint ezek nem kellenek egy gyereknek elvégre ő is felnőtt, és ő se volt. Meg hogy ő nem akar a gyerek fejére nőni. Én jogász vagyok, férjem közgazdász, és mindkettőnk számára fontos, hogy sokat foglalkozzunk majd a picivel, szépen fejlődjön, erdekelje sokminden. Sogornőm és öcsém mindketten gyárban dolgoznak, és ahogy beszélgettünk, ők kb úgy akarják majd nevelni a gyereket, hogy szinte szabadon, ahogy anno a kulcsos gyerekeket, hogy majd felno, meg nem hogy nem akarnak féltős szülők lenni.

Én sem akarok paramami lenni, de azért sokmindennel nem értek egyet, pl a nevelés hiányával.

Na szóval érdekelne, hogy ha ennyire különböző nevelési elvekkel rendelkezők a szülők, és a gyerekek egy idősek, akkor az okoz-e gobdot a későbbiekben, akár rokoni összejövetelek során?

2020. máj. 1. 16:45
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
98%
Hogyhogy gondot okozna? Nem jönnek majd ki a gyerekek, vagy mi? Gondolom nem mindennap jártok össze. Szerintem nem kéne ezen ennyit pörögnöd, az ő gyerekük, ő felelősségük. Te nem sokat tudsz tenni, és igazából közöd sincs sok hozzá.
2020. máj. 1. 16:54
 2/43 anonim ***** válasza:
93%

Hú de jó lehet, egy ilyen "ki ha én nem", mindent jobban tudó, okoskodó rokon közelében , mint te..

De egyébként hagy csinálja már úgy, ahogy ő akarja, te meg magaddal foglalkozz. Gyerekeknél szintén, mindenki a sajátjával foglalkozzon és azt nevelje. Attól, hogy mas nevelési elveket vallotok, a gyerekeknek semmi bajuk nem lesz egymástól. Vagy szerinted óvodában, iskolában majd mindenki ugyanúgy nevel, mint ti?

2020. máj. 1. 16:54
 3/43 anonim ***** válasza:
17%

Hát valószínűleg ők több figyelmet és törődést fognak kapni minden felől, míg ti le lesztek tojva, elvégre a tiétek mindent megkap.

Másik dolog, mi sokat nyaraltunk egymásnál unokatesók. Egyik héten ott, másik héten nálunk. Így felszabadultal néha a szülők. De a helyedben én biztos nem merném rájuk bízni a gyerekem ha ilyenek a nevelési elvei.

Másod unoka tesóimmal is nagyon keveset foglalkoznak. Vagy a gép vagy konzol előtt ülnek egész nap 4-7 évesen. Az egyik teljesen magába van fordulva a másik meg mindenen hisztizik mert csak akkor kap figyelmet. Szóval valami ilyesmire lehet majd számítani ott is.

Bár még változhat. Anyai ösztön, vagy tesód beleszólása a nevelésbe.

2020. máj. 1. 16:57
 4/43 anonim ***** válasza:
30%
Biztos, hogy folyamatos lesz a versengés a gyerekek terén. Hány kilóval született, mikorra tudja a kötelező produkciókat, milyen iskolába jár, hogy tanul - innentől kezdve folyamatosan lesz, aki összehasonlítsa őket. Ha te nem, akkor majd a sógornőd (és persze mindig ő jön majd ki jól a vetélkedésből), ha meg ő sem, akkor a családok apraja-nagyja.
2020. máj. 1. 16:59
 5/43 anonim ***** válasza:
97%

Nem lesz semmi gond, ha mégis, akkor megoldjátok.

Az nem nevelési gond, ha összevesznek a homokozólapáton. Az meg a te szegénységi bizonyítványod, ha kiborulsz, mert az övé biciklizik, ami veszélyes, a tiéd csak olvashat. A kamaszkor már necces lehet, de csak ha te burokban tartod, ők meg nem fékezik; bár ez az alaptermészetükön is múlik. Lehet a tiétek lázadó, az övék szabálykövető.

2020. máj. 1. 17:00
 6/43 anonim ***** válasza:
14%

Nálunk is kicsit hasonló a helyzet.

Pl.Sógornőméknél egész nap megy, villog a síkképernyős tv, előtte (nagyon közel)fekszik egész nap a babájuk pár napos kora óta, szintén már pár naposan boldog-boldogtalan járt fel hozzájuk, sógornőm alig ölelgeti, szeretgeti a picit stb..Mi teljesen másképpen gondolkozunk, tudatosabbak vagyunk. A kötelező családi látogatások megvannak, de direktbe nem keressük egymást.

2020. máj. 1. 17:02
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nagyon nem értem. Mintha egy pár lennél a sógornőddel, úgy aggódsz emiatt. Csak amiatt, mert 1 hónap a különbség? Mert rengeteg unokatesó születik kevés különbséggel, és más a személyiségük... nem értem az aggódás miértjét.
2020. máj. 1. 17:04
 8/43 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem kettőtök közül te vagy a problémásabb..annyira érződik minden egyes mondatodon a felsőbbrendűség érzésed, hogy mindjárt rosszul leszek...
2020. máj. 1. 17:10
 9/43 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondoltam amit egyikőtök írt, hogy pl így nem egyenlő figyelmet kapnak majd, vagy verseny alakul ki.

Egyébként már most megvan az, hogy mi nem kaptunk semmit babakelengyébe, pedig jól esett volna vmi apróság legalább, főleg azért, mert a gesztust vártam, nem anyagi okok miatt. Öcsémék meg szinte mindent kaptak, bútort babakocsit ruhákat mindent, és nem a pénz miatt zavar, hanem hogy ez később is így lesz-e, ha már érzékelik a gyerekek is, hogy egyik unoka kap rgy csomó mindent a másik meg nem...

Versenyeztetés miatt is félek, mert nem akarom ezt ki állt fel előbb ki beszél előbb dolgot játszani, akár vmelyik rokon részéről.

Illetve mivel sogornőm eléggé belexarik a terhességbe is, meg beszélgetés alapján a nevelésbe is, belegondoltam, mi lesz, ha pl együtt eltoltott hétvége, vagy nagyszülőknel töltött idő lesz. Pl mi nem akarjuk, hogy edesseggel legyen tömve, inkább gyümölcsöt egyen, és baba korábban egyáltalán nem szeretném, ha olyat enne amit nem ajánlott még. De sogornőm simán odaadja a húga kislányának is a fagyit, pedig csak 5 honapos!

Nem akarjuk burokban nevelni, de azért felelősségteljes hozzáállásunk van.

Azért aggaszt ez, mert a szüleimnél rendszeresen találkozunk, sok kertiparty, közös kirándulás, családi program van. Tehát egymás szinte együtt mellett fognak cseperefni a gyerekek.

2020. máj. 1. 17:16
 10/43 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kerdezo!

El kell hogy keseritselek, IGEN, a gyanud valoban igaz, nagyon nagyon sok problematok lesz a kesobbi osszejovetelek soran, csaladi talalkozokon es egyeb mas teruleteken is.

Ha nem valtoztatsz a gusztustalan, irigy, lekezelo es mindenbe beleugato, ki ha nem en/mi hozzaallasodon, senki az eg vilagon nem akar majd feletek nezni, plane nem csaladi osszejovetelre jarni.

Adj egy eselyt a gyerekednek legalabb, hogy lehessen eselye jo viszonyban lenni a rokonsaggal.

2020. máj. 1. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!