Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a hülye így vírus kapcsán?

Figyelt kérdés
Ugy tudom télen már rég volt vírus,de ide csak márciusban jutott el ugye.3 tesóm van. Egyiknél baba,másik 20 hetes terhes. Harmadik párjával jött németből,ott dolgoznak, és mindenkit sorbalátogatnak.tesóim szerint rendben van,ők nem veszik komolyan ezt a vírust.elsős lányom van,két hónapja sehova nem vittem( bolt stb) elején még én se vettem komolyan,de szerintem nem viccből zárták be az iskolát,itthon dolgozunk,heti egyszer megy apja boltba. És velünk veszekednek,mert eddig összejártunk.külföldön sokkal több a fertőzött,mégis eljöttek hozzánk váratlanul,és vissza kimennek 3 hét mulva. Ennek mi értelme volt,? Feleslegesen vigyáztunk eddig se játszótér semmi. És tesóim is őket védik. Meg is büntethetnének nem? Ha gyerek kapta el,eddig mindnek lélegeztetőgép kellett,ezt rosszul tudom? És a kórházban hazaküldik a szülőt,és a gyerek egyedül van.ez igaz? Ki mennyire mászkál egymáshoz? Családok? Mert itt a szomszédoknál pl.idejártak a nagyik,de azóta nem. Mennyire jártok össze?
2020. ápr. 20. 11:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%

tehát az az infó nem hasznos, hogy egy nem is olyan öreg ember, akinek semmi baja nem volt belehalt a vírusba :O gratula hozzá XD

Akkor legyetek struccok és dugjátok a fejetek a homokba :)

2020. ápr. 20. 13:03
 12/33 anonim ***** válasza:
65%

Ez bennem is fölmerült, amit más már írt: hogyhogy nem vonultak két hét karanténba, ha külföldről jöttek?

Tényleg bunkók, hogy kéretlenül jönni akarnak. És ostobaság, hogy mindenkit végiglátogatnak.

Ezzel együtt te kicsit túlparázod, ill. rémhírekből tájékozódsz.

"Meg is büntethetnének nem?"

Elvileg igen, gyakorlatilag elképzelhetetlen.

"Ha gyerek kapta el,eddig mindnek lélegeztetőgép kellett,ezt rosszul tudom?"

Nagyon rosszul. A gyerekek vészelik át legkönnyebben. Tudomásom szerint a Magyarországon levő fertőzött gyerekek közül senkit nem kellett léleg.gépre tenni.

"És a kórházban hazaküldik a szülőt,és a gyerek egyedül van.ez igaz?"

Ez majdnem igaz (bár gyerek nemigen kerül kórházba emiatt). Úgy tudom, az elején így volt, de azt hallottam, most lazítottak rajta, most már bent lehet a szülő (de őket más nem látogathatja).

"Ki mennyire mászkál egymáshoz? Családok?"

Nálunk mindkét ágon elég szigorúan betartjuk a korlátozásokat. Húsvétkor sem találkoztunk sem a szüleinkkel, sem a testvéreinkkel. Én be szoktam vásárolni a szüleimnek. Ha ott vagyok, pár szót szoktunk beszélni, nemcsak lerakom a csomagot az ajtó elé.

Testvéremnél egyszer jártam, ill. egyszer ők (csak a szülők) felénk bicajoztak és a kertajtóban kicsit beszélgettünk.

Én dolgozom, boltba járok, szóval én mindenkinek azt mondom: annyira találkozzunk, amennyire ő akarja. Mivel én amúgy is sok helyen elkaphatom, ez nem tart vissza, viszont senkit nem akarok megfertőzni. Szüleink idősek, betegségeik vannak, ők érthetően óvatosabbak.

2020. ápr. 20. 13:03
 13/33 anonim ***** válasza:
40%

Senkit se büntetnek, meg!

Nagyon megy a néphülyítés!

Nem mondom meg hol szándékosan, de a kiállított közterületesek mondták el, hogy merre menjünk ahol nincs lezárva a hely és még tudunk kirándulni, kutyát kivinni.

Ugyanúgy kint van mindenki mint eddig!

Ráadásul agyhalál intézkedések ezek, mert a hajléktalanokat meg ugyanúgy beengedik a szállókra, ellátóhelyekre.

Ez az egész szerintem kapóra jön, hogy majd lehessen megszorításokat eszközölni jövőre, és előkészíteni a "választásokat", legyen mire ráfogni, hogy miért nincs pénz már megint, meg mi ez a sok adósság stb.

Kiváncsi vagyok meddig tűrik még a népek.

2020. ápr. 20. 13:16
 14/33 anonim ***** válasza:
56%

utolsó te nagyon hülye vagy:S

Igen a vírus összepaktált a pártokkal és kapott egy kis plusz bevételt zsebbe, cserébe világszerte fertőz XD

2020. ápr. 20. 13:21
 15/33 anonim ***** válasza:
35%
De igenis megbüntetnek mindenkit aki nem munka, bolt, gyógyszertár stb miatt van az utcán, pláne, hogy lakóhelye körzetét nem hagyhatod el. 50 ezerről, 200 ezerre emelték a büntetést. Egy Ózdi család jött rokonlátogatásra Füzesabonyba, ez akkor éppen úgy derült ki, hogy feljelentést tettek egymás ellen mert balhéztak, a rendőrök pedig őket jelentették fel és kapták is fejenként a bírságot. A normalisabbaaknak először szólnak, másodjára már nem. Úgyhogy okoskodhattok, de ez így van.
2020. ápr. 20. 13:32
 16/33 anonim ***** válasza:
19%

Amikor már Kínában problémák voltak, és mire Európába is ideért, nem foglalkoztam vele akkor se, ahogy jelenleg sem, az ebolától és más veszélyes vírustól ami mindenkire veszélyes, vagy kortól függetlenül halálos, ez messze elmarad, a másik hogy lehetetlen tartani a védekezést ellene, amikor nemzetközileg több orvos is tényként közölte hogy hiába a kesztyű, maszk, akármihez nyúlunk, a vírus oda kerül legyen az egy személyes tárgy, vagy nyilvános közterületen lévő korlát, kilincs, különféle felületek. Tehát baromi költséges, és idegtépő úgy elszeparálnia magát az embernek hogy az eredményes legyen.

A hajon, ruhán is megáll a kórokozó, tehát aki napjában többször megy ki az utcára, annyiszor kell fürdeni, ruhás mosni.

Mi szabadnapokon járunk a nagyszülőhöz, tesómékra ráijesztett ez az egész, ők csak dolgozni járnak, meg a kötelező dolgokat intézni.

2020. ápr. 20. 13:34
 17/33 anonim ***** válasza:
33%

# 15

Ja hát ha valaki ennyire hülye, azzal nincs mit tenni, a rendőr sem tud mást mondani, ha ők kinyilatkozzák, hogy rokonlátogatáson vannak :D :D :D ..

Az ilyen egybites epic fail esetektől azért tekintsünk már el.

Akkor úgy fogalmaznék, hogy a nem totál gémeskútsötét pinceszintű embereket nem büntetik meg.

2020. ápr. 20. 13:38
 18/33 anonim ***** válasza:
73%
utolsó, én párom minden nap megy dolgozni,DE amikor hazaér leveszi a ruhát bedobja a szennyestartóba és egyből fürdés és túléli ezt a plusz 10 percet... Inkább 10 perc az életedből, mint anyukád kivonva a mindennapjaidból, mert tojtál az egészségére/biztonságára, mivel lusta voltál...
2020. ápr. 20. 13:38
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
16-nak szólt a válaszom
2020. ápr. 20. 13:39
 20/33 anonim ***** válasza:
23%

Valahogy egész Afrika kimaradt ebből a "vírusból" ?

Meg Alaszka is, és valahogy Brazília és egész délamerika is. Ja tudom... Nincsen internet azért...

2020. ápr. 20. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!