Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a hülye így vírus kapcsán?

Figyelt kérdés
Ugy tudom télen már rég volt vírus,de ide csak márciusban jutott el ugye.3 tesóm van. Egyiknél baba,másik 20 hetes terhes. Harmadik párjával jött németből,ott dolgoznak, és mindenkit sorbalátogatnak.tesóim szerint rendben van,ők nem veszik komolyan ezt a vírust.elsős lányom van,két hónapja sehova nem vittem( bolt stb) elején még én se vettem komolyan,de szerintem nem viccből zárták be az iskolát,itthon dolgozunk,heti egyszer megy apja boltba. És velünk veszekednek,mert eddig összejártunk.külföldön sokkal több a fertőzött,mégis eljöttek hozzánk váratlanul,és vissza kimennek 3 hét mulva. Ennek mi értelme volt,? Feleslegesen vigyáztunk eddig se játszótér semmi. És tesóim is őket védik. Meg is büntethetnének nem? Ha gyerek kapta el,eddig mindnek lélegeztetőgép kellett,ezt rosszul tudom? És a kórházban hazaküldik a szülőt,és a gyerek egyedül van.ez igaz? Ki mennyire mászkál egymáshoz? Családok? Mert itt a szomszédoknál pl.idejártak a nagyik,de azóta nem. Mennyire jártok össze?
2020. ápr. 20. 11:42
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
34%
Kerülöm az érintkezéseket, de azt hiszem, kicsit átestünk a ló túloldalára. Legutóbb azt olvastam, hogy a fertőzöttek 30 százaléka SEMMILYEN tünetet nem tapasztal. Mások influenzaszerű tüneteket produkálnak, köhögnek, lázasak, erőtlenek. Kevesen kerülnek olyan súlyos állapotba, hogy kórházi kezelés válik indokolttá. A magyarországi halálozási adatok nyilvánosak. Te is megnézheted, hogy az elhunytak túlnyomó többsége 60, de inkább 70 év feletti személy, akiknek már eleve komoly betegségei voltak. A gyerekeket viseli meg legkevésbé a vírus. Azt mondom tehát, hogy ha nem is jártok össze a rokonokkal, legalább az utcára menjetek ki, minden nap! Gyönyörű tavasz van, nem indokolt, hogy fiatal, egészséges emberek egész nap a lakásban rettegjenek.
2020. ápr. 20. 11:50
 2/33 A kérdező kommentje:
Ja és kértem hogy szájmaszkot hordjanak,mert lányom ugyis odamegy hozzájuk,de nem érdekli őket.ha nem engedem be őket a lányom sírna hogy ott állnak a kapuban. Engedik hogy odamenjen,hogy nekem sírjon a gyerek amiért nem engedném hozzájuk menni.én viszem túlzásba?
2020. ápr. 20. 11:56
 3/33 anonim ***** válasza:
98%
Vírustól függetlenül bunkók, hogy nem tartják be a te kéréseidet, ha hozzád mennek. Én így nem is fogadnám őket.
2020. ápr. 20. 12:01
 4/33 A kérdező kommentje:
Üres helyekre megyünk,de ugy hallottam több a fertőzött ahol külföldről járkálnak hazafele.,lélegzéssel is terjed,több gyerek 8s akit irtak hogy kigyogyult kórházban voltak. Bosszant hogy én azért nem megyek a terhes meg babáshoz mert féltem.másokat meg nem érdekel a gyerek se. Mennyire jártok egymáshoz? Kikkel találkoztok?
2020. ápr. 20. 12:02
 5/33 anonim ***** válasza:
84%
Ha mások felelőtlenek az ő dolguk (bár igazából nem, mert másokat is veszélyeztetnek) de te ne engedd, hogy veszélyeztessék a családodat. A rokonlátogatás amúgy is tiltólistán van a kijárási korlátozás értelmében.
2020. ápr. 20. 12:04
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk családtag függő. Anyukámék és a testvéreim (pici babákkal) nem járkálnak rendesen össze,home office, boltba is csak ha muszáj, de anya vitt már nekik ételt pl, amit az udvaron ad át. Mivel én rendszeresen járkálok munka miatt, velem nem találkozik senki, egyedül voltam eddig. Apukámhoz most eljöttem és innentől itt leszek nála, ő is jár dolgozni rendszeresen, mindketten munkába is elkaphatjuk, de max egymást fertőzzük meg.
2020. ápr. 20. 12:07
 7/33 anonim ***** válasza:
31%
a korlátozás ezt nem engedi és pont. Igenis tünetmentesen is oda vihetik illetve néha ilyenkor derül csak ki a vírus miatt, hogy a gyerekkel valami gikszer van (pl szívprobléma stb.) szóval először is, ha a gyerek sír,de tudod, hogy veszélyes őket beengedni akkor NEM ENGEDED BE!! komolyan ilyen életképtelen vagy hogy pár könnycsepp miatt, hogy a lelke ne sérüljön inkább kiteszed a vírusnak? ne már!
2020. ápr. 20. 12:11
 8/33 anonim ***** válasza:
95%

De ha hazajöttek, akkor eleve itthon 2 hét karanténban kellett volna lenniük, nem???

Utána én találkoztam volna velük úgy, hogy valahol, egy téren összefutunk, hogy lássuk egymást, beszéljünk kicsit élőben. De nem családi összejövetel, meg családok végigjárása. Nem is értem, hogy jut valakinek eszébe ilyenkor ide-oda utazgatni.

2020. ápr. 20. 12:16
 9/33 anonim ***** válasza:
25%
#1-esnek igaza van. Tudom, hogy le leszek pontozva és az ilyen véleményt nem szeretik. Egyes emberek tényleg túlzásba viszik a dolgot. Fiatal, egészséges ember nyugodtan élhetne teljes értékű életet. Ahogy tudjuk, a vírus az idősekre és a súlyos szervi betegekre nézve a legveszélyesebb. Persze rájuk oda kellene figyelni és kerülni velük a találkozást. De az 50-60 év alatti egészséges embereknek miért kéne bezárkózni? Napi 1-2 séta, mozgás, közeli nem idős ismerősökkel való találkozás szerintem egyáltalán nem életveszélyes.
2020. ápr. 20. 12:39
 10/33 anonim ***** válasza:
69%
nálunk a kerületben egy 52 éves férfi halt meg, folyton sportolt és makk egészséges volt, nem volt semmilyen betegsége. Úgyhogy erről ennyit.
2020. ápr. 20. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!