Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért mi ruhazzuk, bútorozzuk...

Miért mi ruhazzuk, bútorozzuk sógornőmék gyerekét is?

Figyelt kérdés

7 hónapos terhes vagyok, kiderült most, hogy sogornőm is terhes lett, 8 hetes, és kijelentette, hogy nem vesznek semmit sem, max kiságyat, mert majd mi úgyis mindent odaadunk nekik.

Mi már megvettunk mindent, és már rengeteget költöttünk, és már elhatároztuk, hogy A nagyobb babacuccokat majd a kisebbek eladásából finanszírozzuk. Illetve a babakocsit és bútorokat szeretnénk sokáig használni, nem csak pár hónapig.

Sogornőm meg kiakadt, hogy mi milyen irigyek vagyunk, mert én bezzeg fogok kapni csedet és maxi gyedet, ő meg csak gyest és a férje nem dolgozik, szerinte kötelességünk lenne mindent nekik adni, ha már együtt lettünk terhesek. Én meg ebbe nem akarok belemenni, miért lenne kötelező?

Viszont most áll a bál, mindenkinek elmeséli, hogy mi milyen szemét emberek vagyunk, mit tegyünk?

2020. ápr. 14. 20:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%
Én még direktbe meg is mondanám neki, hogy tartsa el ő a saját gyerekét. Nem a ti hibátok, hogy léhűtők és nem lesz semmi pénzük. Így jártak. Saját pénzen vásárolt holmikkal a ti dolgotok hogy mit csináltok. Pont.
2020. ápr. 14. 21:50
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
Ahhoz azért pofa kell, hogy legalább egy kérdés nélkül eldöntik, hogy ti nekik adtok bármit. A babák közti korkülönbség nem is teszi lehetővé. Ha a ruhákat nézem, 1-2 éves kora közt simán hordhatja ugyanazt a méretet, akkor nincs mit odaadni. A 3in1 babakocsit 2 évig használjátok, addig ők mit gondoltak, vesztek újat 5 hónap után, mert ti megtehetitek, ők meg viszik a meglévőt? A kiskád, cumisüveg, stb. használati eszközök sem naptár alapján mennek. Aki gyereket vállal, az tartsa is el. Szidni persze lehet a pofátlan rokont, aki képes a saját pénzén vett saját eszközeit használni. Bárkinek, aki megtalál a panaszukkalx elmondhatjátok 3 mondatban, hogy ti sem nyomtatjátok a pénzt, és soha nem ígértetek semmit, a befektetés is és a dolgok élvezete is a tiétek. Sógornő összetévesztett titeket a vörös kereszttel.
2020. ápr. 14. 22:18
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sógornőmtől rengeteg kisruhát kaptam DE nem kértem, viszont jól esett mivel éppen akkor veszítettem el a munkahelyem. Magamtól eszembe se jutott volna még csak rákérdezni sem. De nekik nem volt gond, 2 éves volt már a kislánya.

Olyan jó minőségű ruhák voltak hogy később én is tovább tudtam adni férjem egyik rokonának. Na ők viszont épp olyanok voltak mint a sógornődék. Folyton jött és olyan dolgokat akart kérni amit a kislányom is használt még. Rengeteg dolgot adtunk ami már nem kellett, de nagyobb dolgokat mint pl a babakocsi, kiságy stb inkább eladtam és abból vettem meg a nagyobb dolgokat. Ne tudd meg milyen hiszti volt hogy nem adtam ingyen a babakocsinkat.. Leépítettük őket.

2020. ápr. 14. 23:20
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ehh én sógornőm kapott egy használt ruhát ( sose volt kibontva) és kijelentette, hogy biztos bárányhimlős😒

amúgy a két gyerek között alig lesz különbség és lehet lesz kisteso is szóval sógornő a hülye hogy a semmire szül.

2020. ápr. 14. 23:28
 15/22 anonim ***** válasza:
96%

Most az egyik füleden be, a másikon ki. Soha ne helyeselj, hogy bármi is az övé lesz. Majd ha odakerül a sor, akkor szépen közlöd vele, hogy ezeket e dolgokat még a te babád is használja. Aki ennyire nem előre látó, hogy az alap dolgokat magától beszerezze, az vessen magára.

Másik, hogy te nem véletlenül kapsz több juttatás a gyereked után ha megszületik. Erre neki is lett volna lehetősége. De jobb a semmire szülni, aztán tartani a markunkat...

2020. ápr. 15. 02:19
 16/22 anonim ***** válasza:
96%

Ne adjatok neki semmit. Ha pattog én még jól a képébe is röhögnék. Hát hogy lehet ilyen hülye? Nektek szüli a babát? Nem. Na hát akkor erről ennyit.

Azzal meg hogy mindenkinek elmondja ne foglalkozz csak magát járatja le. Senki se fog neki igazat adni max nem mondják meg neki hogy egy idióta.

2020. ápr. 15. 05:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Vicc. Kerjel elnezest hogy volt bejelentett munkád es ferjed is dologzik. Egy lyukas zoknit nem adnek neki
2020. ápr. 15. 07:56
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Hát végül is a kisruhákat, amiket a tied kinő, odaadhatod neki, csak ugye mi van, ha lesz második gyereketek is... ha azokat a ruhákat odaadod, attól elbúcsúzhatsz, azokat sose látod többet.

A többire szépen, higgadtan meg kell mondani, hogy egy héthónapos gyerek alól nem fogod kivenni a babakocsiját meg az etetőszékét, kiskádját, meg a többi dolgot, ne vicceljen már.

Az én sógornőméknél 3 gyerek van, a harmadik most lesz 1 éves. Én 4 hónapos terhes vagyok. Fel nem merül bennem, hogy benyújtsam az igényemet a cuccaikra. Mi van, ha szeretnének negyedik gyereket is? Egy egyévesnek még kellenek a babacuccai. Csak nem fogok ott turkálni a dolgai között. Ha szeretettel odaadnak néhány kisruhát, örömmel elfogadom, de én akarom a saját gyerekemet ellátni holmikkal, mert nekünk is lehet még második, meg amúgy is, nem biztos, hogy ugyanaz tetszik vagy ugyanazt találom praktikusnak. Nem tudom megérteni az ilyen élősködő hozzáállást.

2020. ápr. 15. 09:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon el van tévedve a sógornőd... Az ilyent amúgysem lehet előre eldönteni. Az én lányom és az unokahúgom között 5 hónap van. Sose kértem, de attól még a kinőtt ruhákat hozták nekünk ami jól is esett. De most hogy a lányom 6 hónapos és nagy baba, az ő lányuk 11 hós kis baba nagyjából ugyanazt a méretet hordják. Így máris nem működik a ruháknál a "kinövi odaadom".
2020. ápr. 15. 10:44
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

A NASA nem hívta még sógornődet, hogy milyen arckrémet használ? Amitől nem sül le az a vastag bőr a pofajarol? :)

Azért ehhez pofa kell rendesen, hogy csak így kijelentse, hogy majd ti neki adtok mindent. Nálunk nővérem adott rengeteg dolgot, DE mi semmit nem kértünk, ő ajánlotta fel, hogy alapvetően úgy készült mikor a gyerekei nőttek, hogy minden elcsomagolt és elpakolt, hogy majd neked, vagy a bátyámnak (ahol előbb lesz gyerek), odaadja. Nekem született előbb, így már terhesség alatt adogatta ide sorban a dolgokat. Kiságyat is adott pedig azt terveztük hogy veszünk sajátot. Mi is elcsomagoltunk mindent, hogy majd ha bátyáméknál is lesz gyerek, és elfogadják, akkor odaadjuk nekik.

Nem nektek kell ruháztatni, bútoroztatni azt a gyereket. Ha sógornő megint beléd állna, nyugodtan megmondhatod, hogy azt a gyereket ők vállalták. Megsértődik? Had sértődjön. Ha meg olyannal találkoztok akinek mesélte ti milyen azemetek5vagytok, nyugodtan el lehet mesélni a ti oldalatoka is, hogy azért nektek is ott egy kis baba aki sokba kerül, ti sem sz*jatok a pénzt, már elnézést a kifejezésért. És hogy milyen felelőtlenek a sógornőék hogy munkahelyen nélkül vállalták be a gyereket. Ne aggódj, akinek van egy csöpp kis esze az nem rólatok fog rosszat gondolni. Aki meg igen, az szintén nem érdemel figyelmet. Zárd ki őt is az életedből meg azokat is akik az ő pártjára állnak. Ilyen emberekre nincs szükséged hidd el.

2020. ápr. 15. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!