Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy érjem el, hogy újra...

Hogy érjem el, hogy újra jöjjenek a sógornőmék és anyósomék hozzánk?

Figyelt kérdés
Amikor megszületett a pici kislányom, jöttek egy évig néha-néha, de mindig mi mentünk hozzájuk hétvégenként, igy úgy voltak vele, hogy minek jönni, úgyis kimegyünk. Mostmegmár egyáltalán nem jönnek. Beszéltünk is erről, de azt mondják, hogy kiesik nekik az útból, nincs kocsi, holott anyósom gyülire be tudja magát hozatni apósommal. A kislánynak gyakorlatilag nincs igy senki aki jönne hozzánk, ha mi nem megyünk, ők se jönnek.
2012. okt. 12. 13:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Barátok? Ha valaki nem akar menni, nem kell erőltetni.
2012. okt. 12. 14:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Barátok nem nagyon vannak. Kezdek befordulni. Azt hittem, majd nagy családi jövés menés lesz, mint nálunk volt otthon, de a nagy semmi lesz majd igy.
2012. okt. 12. 14:10
 3/5 Jégtánc ***** válasza:
100%
Le kell velük ülni és meg kell beszélni,hogy ez így nektek is terhes.A gyermek is jobban elvan a saját környezetében.Le kell fixálni hogy egyik héten ti mentek,másik héten ők jönnek.Két hetente igazán meg lehetne oldani nekik az odajutást. HA nem értik meg,ne menjetek ti se darabig.Ha nekik kiesik,akkor gondolom nektek is:)Nálunk is általában ez van,hogy ha jönnek anyósék akkor kicsit megfogják a babát,aztán rohannak is tovább.Nyugdíjas emberek,nem érnek rá:)Ja és nekik van kocsijuk:) Mégis mi megyünk hozzájuk többet,autó nélkül.Már párszor én is lemondtam,hogy nehogy már állandóan én járkáljak a 8 hónapos lányommal.Ott még le sem tudom tenni nagyon,hogy csússzon másszon .
2012. okt. 12. 14:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Már beszéltem velük. anyósom azt mondta, hogy ez neki igy jó, ő nem fog változtatni rajta. Ha nem megyünk emiatt mi sem, akkor el fogja fogadni, hogy ennyit látja az unokájáét és kész. Valójában engem nem birnak, ezért nem jönnek. Nekem meg óriási lelkiismeret-furdalásom van a kislányommal szemben, hogy énmiattam nem járnak hozzá a családja. Párom meg nem tudja megtenni, hogy visszaálljunk az anyjának, hogy akkor mi sem megyünk, hogy esetleg észrevegye magát, úgyhogy teljesen egyedül maradok a témával és a problémával.
2012. okt. 12. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
71%
Pedig a párodnak kellene a sarkára állnia, és megmondania, hogy egy normális nagymama nem szarja le az unokáját csak azért, mert nem bírja a menyét. Az önéreztükre kell célozni, hogy mennyire rosszak nagymamaként... az ilyen mindentudóü emberek nem tudják elviselni, ha vki azt mondja nekik, hogy mennyire rosszak vmilyen dologban, amit csinálnak. Nem kell pitizni nekik. A kislányod nem lesz lelkibeteg emiatt, amikor meg már felnő, akkor érteni fogja, hogy nem a te hibád a dolog. Mi is így voltunk vele anno öcsémmel, jó, a mama messze is lakott, de évi 2x felülni a vonatra nem lett volna luxus neki, fizikailag is fitt volt, de szart bele kb... volt bennem egy icipici bizonytalanság 6-7 éves koromban, hogy bezzeg a többieknek mindkét nagymamája aranyos, nekem csak az egyik... de aztán felfogtam, hogy mi van (jó, korán érő típus voltam, korábban átláttam dolgokat).
2012. okt. 12. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!