Átverhettek minket az anyósomék?
Van rá esély, hogy sose látjátok viszont a pénzeteket. Én más ezért nem adok senkinek a családban kölcsön. Annyit adok, amit ajándékba is odaadnék, vagy csak úgy és nem vág földhöz, ha nem kapom vissza.
Ha úgy alakul, hogy ezt az esetet el kell könyvelned tanulópénznek, legközelebb akármennyire sírnak, h nincs, be kell keményíteni és semmit se adni.
Ismerős a történetetek, mert hasonló dolgokat írtak már itt a fórumon: anyóséknak, sógoréknak....adtak kölcsön, de a kölcsönből soha vissza nem adom lett.
Úgy gondolom, aki anyagilag padlón van, az egyik kölcsönnel tömi a másikat, közben hiteget. A rosszabb fajta meg elvárja, úgy gondolja, neki járt az a segítség.
Én akitől nem kapom vissza a kölcsönpénzt, számomra az tanulópénz volt. Soha a büdös életben nem kap tőlem, s néha megéri a veszteség, hogy többet nem zaklat. Az adó visszatérítés szerintem is megérkezik egy hónap alatt.Bár én csak egyszer kaptam vissza, de jött rendesen, amint benyújtottam.
De nagy pofátlanságnak tartom, hogy rokonok között nem működik az adott szó.
SzJA bevallás határideje máj. 20. a NAV kb. 30 nap alatt utal, ami azt jelenti jún 20-ig meg kellett volna érkeznie a pénznek! Ha komolyan gondolta volna anyósod, akkor a te vagy a férjed számlaszámát adja meg, hogy oda utalják a visszatérítést! Azt a pénzt sose fogjátok látni!
Különben is, milyen visszatérítésre számított anyósod, amikor alkalmazottként a cége csinálta az adóbevallást? Az évközbeni kifizetéseket olyan pontosan számolják ki, hogy az adóév végén nem szokott eltérés lenn!
Neked kell tudnod, hogy mennyire bízol meg bennük.
De még tesómnak sem érkezett meg. Ő is elrontott valamit és még mindig várja a visszatérítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!