Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit csináltatok volna?...

Ti mit csináltatok volna? Szörnyen érzem magam. Kicsit hosszabb a történet.

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak gyerekkoromban és anyammal maradtam aki rajtam vezette le a válás okozta sérelmeit. Apámat látta bennem és sokat bántott lelkileg és fizikailag is. Karácsonykor ez fokozottan kijött.24.-én vilt hogy ordítozott és közölte, hogy nálunk nem lesz karácsony. 25.én a nagyszülőkhöz mentünk ahonnan miatta mindig elkéstünk mert addig készülődött. Útközben ideges volt és gyakran kiabált velem az utcán és rámvert ami megalázó volt. A vendégséget elrontotta mert kihült az étel mire odaértünk és a nagyi szomorú volt és mindenki ránk várt az ebéddel. Ott is folyton engem szidott, amitől végig szenvedtem. Egész gyerekkoromban így telt az összes karácsony és ennek az lett q vége, hogy felnőttként szorongok ilyenkor és szörnyen érzem magam. Már bárhol próbáltam eltölteni nem tudom átélni az ünnepet belem rögzült a rettegés. Közben a nagyszülöl meghaltak anyám pedig összevesszett a testvérével. Az idei évben úgy döntöttek kibékülnek és nagynéném minkettőnket meghívott karácsonyra. Már mikor mondta rosszul voltam a gondolatától is de reméltem mire oda kerül a sor elmúlik a nyomasztó érzés. De csak rosszabb lett. Napok óta nem tudtam aludni és betegnek éreztem magam, erősen szorongtam és szenvedtem. A vendégség napjára pedig hasmenest kaptam így lemondtam a programot. Anyám persze haragszik rám. Én meg pocsékul érzem magam, hogy nem voltam képes elmenni. Mert biztos vagyok benne, hogy a hasmenést a szorngásom okozta nem valami vírus. Mitől érezhetném jobban magam. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam vegig csinalálni a kedvükért meg a nagyszüleim emléke miatt akiket szerettem. ;(
2019. dec. 25. 11:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, az első pszichológust írt, nem pszichiátert, úgyhogy nem tudom mit kötözködsz. A pszichológus pont hogy beszélget veled, nem pedig gyógyszerekkel töm. Az írásod alapján nagyon is érdemes lenne felkeresned 1-et, ugyanis nem normális ahogy a dolgokra reagálsz. Lehet engem is lepontozni, ha úgy jobban esik, de ha bő 10 év alatt nem sikerült ezt a problémát magadtól megoldanod, akkor nem tudom mit vársz tőlünk, mit írjunk.
2019. dec. 25. 15:16
 22/33 A kérdező kommentje:

Amit a 16. írt az pont elég lett volna.

A szövegértelmezéssel nálad is komoly gondok vannak. Nem értem, hogy aki figyelmesen el sem olvassa a kérdést az miért firkál kényszeresen ide valamit? Oké értem, hogy nektek pszichológusea meg pszichiáterre van szükségetek meg nyugtatókat esztek. De nekem bőven elég lett volna, hogy nem kell felvállalnom az ő terhüket és megint miattuk szenvednem és asszisztálni egy kibéküléshez miközben nem miattam vesztek össze és hq nem sikerül csak én kerülök két tűz közé ami rohadtul nem hiányzik.

2019. dec. 25. 15:44
 23/33 A kérdező kommentje:
Majd felkeresek egyet hátha lesz akkora szerencsém, hogy tízezerért elmondja ugyan azt amit leírtam ha nincs akkor meg érezzem magam pocsékabbul. Köszi a válaszod minusz 100% ban hasznos.
2019. dec. 25. 15:46
 24/33 anonim ***** válasza:
88%
Alapból a helyedben költözés után nem beszéltem volna anyámmal soha többé. Letiltottam volna mindenhonnan. Ha nem látod be hogy ez a legjobb, amit tehetsz akkor mazohista vagy.
2019. dec. 25. 15:53
 25/33 A kérdező kommentje:
Egy darabig így volt csak aztán ahogy idős lett megsajnáltam.
2019. dec. 25. 15:58
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

16os vagyok.

44 és 42 évesek vagyunk az öcsémmel. Egy egész gyerekkor (és fiatal felnőttkor) elrontását nem igazan lehet feldolgozni, főleg, ha a felek (mint pl anyám) elbagatellizálják, hogy az nem is igy volt, meg hasonlók.

Mi úgy oldjuk meg, hogy ritkán járunk haza, télen alapban nem, nyáron meg legtöbb időt házon kívül töltjük.

2019. dec. 25. 16:02
 27/33 A kérdező kommentje:
Pont ugyan ez van nálam is. Mikor pár hete mondtam, hogy semmi kedvem ehhez a vendégséghez mert a régi borzalmas karacsonyokat idézi anyám közölte milyen csodás volt akkor minden és milyen boldogok voltunk. És ezt komolyan ia gondolja. Vajon ennyire szelektív a memóriája vagy ő pompásan érezte magát abban a cirkuszban amit csinált minden évben? Mindegy....ezt tényleg nem lehet feldolgozni csak nem visszanézni. A jövőben meg jobban ki kell álljak magamért és akkor nem kerülök ilyen helyzetbe. Tanultam belőle.
2019. dec. 25. 16:14
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Èn ingyenes pszichiáterhez járok. Mindig meghallgat, kérdezősködik. Nagyon odafigyelő.

Meg kell talalni a jó szakembert. Persze nem mind ingyenes, de megeri, mert segít.

Ne szégyelld a problémád! Sok ember küzd mentális problémával.

2019. dec. 25. 18:22
 29/33 A kérdező kommentje:
Jó mulatást hozzá :D Kinek mi a hobbija. Szabad országban élünk mindenkinek joga van elverni a pénzét barmilyen baromságra. Rád is fér ha a sokadik válasz után sem érted meg, hogy nem vagyok vevő a témára. Ha ilyen erőszakos vagy az súlyod probléma meg szerintem ciki is.
2019. dec. 25. 19:40
 30/33 anonim ***** válasza:
79%
Anyáddal legyél ilyen karakán, ne azzal, aki jó szándékkal segíteni próbál! Rögtön kijjebb lennél a gödörből.
2019. dec. 25. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!