Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti mit csináltatok volna?...

Ti mit csináltatok volna? Szörnyen érzem magam. Kicsit hosszabb a történet.

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak gyerekkoromban és anyammal maradtam aki rajtam vezette le a válás okozta sérelmeit. Apámat látta bennem és sokat bántott lelkileg és fizikailag is. Karácsonykor ez fokozottan kijött.24.-én vilt hogy ordítozott és közölte, hogy nálunk nem lesz karácsony. 25.én a nagyszülőkhöz mentünk ahonnan miatta mindig elkéstünk mert addig készülődött. Útközben ideges volt és gyakran kiabált velem az utcán és rámvert ami megalázó volt. A vendégséget elrontotta mert kihült az étel mire odaértünk és a nagyi szomorú volt és mindenki ránk várt az ebéddel. Ott is folyton engem szidott, amitől végig szenvedtem. Egész gyerekkoromban így telt az összes karácsony és ennek az lett q vége, hogy felnőttként szorongok ilyenkor és szörnyen érzem magam. Már bárhol próbáltam eltölteni nem tudom átélni az ünnepet belem rögzült a rettegés. Közben a nagyszülöl meghaltak anyám pedig összevesszett a testvérével. Az idei évben úgy döntöttek kibékülnek és nagynéném minkettőnket meghívott karácsonyra. Már mikor mondta rosszul voltam a gondolatától is de reméltem mire oda kerül a sor elmúlik a nyomasztó érzés. De csak rosszabb lett. Napok óta nem tudtam aludni és betegnek éreztem magam, erősen szorongtam és szenvedtem. A vendégség napjára pedig hasmenest kaptam így lemondtam a programot. Anyám persze haragszik rám. Én meg pocsékul érzem magam, hogy nem voltam képes elmenni. Mert biztos vagyok benne, hogy a hasmenést a szorngásom okozta nem valami vírus. Mitől érezhetném jobban magam. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam vegig csinalálni a kedvükért meg a nagyszüleim emléke miatt akiket szerettem. ;(
2019. dec. 25. 11:50
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
A karácsony az évből 3 nap. A többi 362vel nincs bajom. Egyebként te valami jós vagy, hogy megmondod mi lesz a jövőben úgy hogy tudsz rólam 6 mondatot. Látom felesleg feltenni itt ünnelnapon kérdest mert csak az válaszol akinek pocsekul telik ezért levezeti a feszültséget a sorszársán. Grtaulálok sosem tudnék ilyet tenni senkivel.
2019. dec. 25. 12:56
 12/33 anonim ***** válasza:
71%

"Elbæsztad a kamut, ma van 25-e és 11:50kor még tuti nem hült ki az ebéd."

Nem ő b...ott el valamit, hanem te olvastál figyelmetlenül (ha nem alapból vagy gond a szövegértési készségeddel).

(Több dologból is kiderül, hogy abban a részben elmúlt karácsonyokról írt, nem az ideiről.)

2019. dec. 25. 12:56
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Ha ki hűlt a kaja akkor fel kell melegíteni. Egyébként nem akarlak bántani kérdező, de nagyon érzékenynek tűnsz és nagyon sértésnek veszed az írásokat..
2019. dec. 25. 13:11
 14/33 anonim ***** válasza:
86%

"Ez nem a mentális betrgségek rovat, úgy hogy kímélj meg a.pszichológus dumától."

Nem értem a reakciódat. Az első hozzászóló nyilvánvalóan teljesen jó szándékból írta, hogy érdemes lenne terápiás segítséget kérned, ha még bő 15 év távlatából is ilyen szorongásos tüneteket okoz nálad, amit leírtál.

(Még az is kiderül a hozzászólásából, hogy ő is igénybe vett ilyen segítséget, tehát nyilván nem ítélkezik, hanem saját tapasztalatból javasolt valamit, amit hasznosnak gondol ilyen helyzetben.)

Amúgy egy mentális betegségen sem lenne mit szégyellni, pont ugyanúgy, mint ahogy egy vakbélgyulladáson vagy magas vérnyomáson sem, ráadásul ahhoz, hogy pszichológushoz fordulj, nem kell mentális betegség.

Többségében olyanok fordulnak pszichológushoz, akik szeretnék, ha fel tudnának dolgozni egy traumát, érzelmi veszteséget, stb. vagy úgy érzik, valami akadályozza őket abban, hogy örömteli, kiegyensúlyozott életet éljenek.

Ha van kedved, olvasd el ezen a linken a felsorolást azokról a dolgokról, amikkel érdemes pszichológushoz fordulni:

[link]

2019. dec. 25. 13:21
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

Akár elfogadod, akár nem, neked mentális problémád van. Menj el szakemberhez és legyen ez az újévi fogadalmad.

Teljesen érthető a leírtak alapján, hogy ennyire megvisel a karácsony, ezt senki nem vitatta. Viszont ne hidd, hogy ez nem hagyott benned mély hiszen te magad írtad le mennyire megviselt.

Irány a szakember!

(Az első sem cseszegetésből írta, hanem jó indulatból.)

2019. dec. 25. 13:22
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Szard le anyádat. Én se mentem volna el, minek?

Nálunk se volták normális karácsonyok, a nagymamámhoz menekültünk az öcsémmel, azóta külföldön lakunk, eszünk ágában sincs anyánkkal meg a mostohaapánkkal karacsonoyzni.

Tegnap tesóm dolgozott (futárkodik), én meg mentem vedel (Értsd, ültem a kocsiban, meg a kávézókban, -beszélgettünk, kávéztunk. )

A nagynénéd nem fogja meg nem történtté tenni a múltat.

Amúgy tipikus. Nálunk a mostohaapám mindenen leszidott egész gyerekkorunkban, vert,stb (amyam soha nem allt mellettünk, a mai napig elbagatellizálja) 2 éve, mikor otthon voltam már "családi kirándulást" akart, menjünk hajózni Tihanyba, stb.

Tudod miért? Mert már 77 éves, és gondolom, jóvá akarja tenni a múltat, míg meg él. Csakhogy ezt nem lehet, a gyerekkorunk el lett rontva.

2019. dec. 25. 13:25
 17/33 A kérdező kommentje:
10. A pszichiáter nem beszélget veled csak gyógyszereket ír. Egész évben súlyos mellekhataaokat okozó bogyokat kéne szednem mert nem bírom a karácsonyt? Más meg gúnyosan írja hogy akkor vegyek be nyugtatót. Sosem szedtem nyugtatót, nincs is itthon. Maximum citromfű teát egy nehezebb nap után. Őrület ami itt van. Köszönöm utolsó. Valami ilyesmi választ vártam volna. Ami megvígasztal. Bár nagyon sajnálom, hogy neked is rossz volt a gyerekkor.
2019. dec. 25. 13:33
 18/33 A kérdező kommentje:
Megnyugtatásul sok éve ért egy baleset halalesettel akkor sok sok pazichologusnál jártam. Inkább hagyjuk a dolgot....csak ártottak és elszedték az utolsó filleremet is a semmire. A dolgot meg sikerül5 más úton feldolgozni mindenféle "szakember" nélkül. Akik cseppet sem szakemberek.
2019. dec. 25. 13:36
 19/33 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, hogy a pillanatnyi farok-hiányodon enyhíteni fog, de az szerintem önbecsapás, hogy a szeretethiányodon enyhíteni fog, hogy arra leszel jó, hogy egy családos ember veled keféljen félre.

Valódi szeretetet remélsz ettől, vagy egy kis simogatást az egódnak és az önérzetednek az után a pofon után, amit annak a felismerése jelenthetett, hogy egy nálad 17 évvel idősebb nőnek is juttatott melletted "szeretet" a párod?

2019. dec. 25. 13:41
 20/33 A kérdező kommentje:
Mi vaaaan????? :D
2019. dec. 25. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!