Ti mit csináltatok volna? Szörnyen érzem magam. Kicsit hosszabb a történet.
Figyelt kérdés
A szüleim elváltak gyerekkoromban és anyammal maradtam aki rajtam vezette le a válás okozta sérelmeit. Apámat látta bennem és sokat bántott lelkileg és fizikailag is. Karácsonykor ez fokozottan kijött.24.-én vilt hogy ordítozott és közölte, hogy nálunk nem lesz karácsony. 25.én a nagyszülőkhöz mentünk ahonnan miatta mindig elkéstünk mert addig készülődött. Útközben ideges volt és gyakran kiabált velem az utcán és rámvert ami megalázó volt. A vendégséget elrontotta mert kihült az étel mire odaértünk és a nagyi szomorú volt és mindenki ránk várt az ebéddel. Ott is folyton engem szidott, amitől végig szenvedtem. Egész gyerekkoromban így telt az összes karácsony és ennek az lett q vége, hogy felnőttként szorongok ilyenkor és szörnyen érzem magam. Már bárhol próbáltam eltölteni nem tudom átélni az ünnepet belem rögzült a rettegés. Közben a nagyszülöl meghaltak anyám pedig összevesszett a testvérével. Az idei évben úgy döntöttek kibékülnek és nagynéném minkettőnket meghívott karácsonyra. Már mikor mondta rosszul voltam a gondolatától is de reméltem mire oda kerül a sor elmúlik a nyomasztó érzés. De csak rosszabb lett. Napok óta nem tudtam aludni és betegnek éreztem magam, erősen szorongtam és szenvedtem. A vendégség napjára pedig hasmenest kaptam így lemondtam a programot. Anyám persze haragszik rám. Én meg pocsékul érzem magam, hogy nem voltam képes elmenni. Mert biztos vagyok benne, hogy a hasmenést a szorngásom okozta nem valami vírus. Mitől érezhetném jobban magam. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam vegig csinalálni a kedvükért meg a nagyszüleim emléke miatt akiket szerettem. ;(2019. dec. 25. 11:50
1/33 anonim válasza:
Keress fel egy pszichológust, aki segít feldolgozni a régi és a jelen sérelmeidet. Én is ezt tettem.
A másik, hogy ha megteheted, nézz egy albérletet, mert hiába a pszichológus, ezt csírájában kell elfolytani, mármint hogy anyád mérgez folyamatosan.
2/33 A kérdező kommentje:
Érettségi után elköltöztem már 15 éve nem élek vele. Ez nem a mentális betrgségek rovat, úgy hogy kímélj meg a.pszichológus dumától.
2019. dec. 25. 12:00
3/33 Flagstaff válasza:
Akkor vegyél be lopediumot meg nyugtatót, szorítsd össze a fogad, és menj bele egy olyan helyzetbe, amihez semmi kedved, azért, hogy boldoggá tegyél egy embert aki egész életedben bántott, egyet akihez semmi közöd és kettőt, akik már nem élnek. Pszichológus nélkül hogy akarsz ezen túllépni?
4/33 anonim válasza:
Jó, akkor cseszd meg, akkor szenvedj és hiába élsz külön, tűrd el az idióta anyád viselkedését. Sok boldogságot!
5/33 anonim válasza:
Elbæsztad a kamut, ma van 25-e és 11:50kor még tuti nem hült ki az ebéd
6/33 A kérdező kommentje:
A nagynéném a rokonom és én nem vesztem vele és a férjével össze. Igaz nem álltak ki mellezzem gyerekkoromban és nem védtek meg akkor de nem is bántottak soha. Kedvesek voltak velem mindig. Már lemondtam így ennek ennyi. A hasmenesem is elmúlt rögtön.
2019. dec. 25. 12:07
7/33 A kérdező kommentje:
5. Te normális vagy?
2019. dec. 25. 12:08
8/33 Flagstaff válasza:
Szerintem ha látom, hogy valakit bántanak, és nem állok ki mellette, az is bántás. Az anyád is rokonod, mégis lef*sod a bokádat a gondolattól, hogy vele ebédeljél. Boldog karácsonyt!
9/33 A kérdező kommentje:
Ha az volt a cél, hogy belémrúgjatok akkor sikerült....kb legszívesebben meghalnék olyan szarul vagyok. Köszi! Remélem jól esett.
2019. dec. 25. 12:27
10/33 anonim válasza:
Mit vártál válaszként?
Egy valóban használható választ kaptál---pszichiáter.
Ha ezt sértésnek veszed, akkor amíg élsz, a karácsony számodra egyenlő lesz a gyomorideggel. Ha lesz saját családod, gyereked, meg fogod mérgezni őt is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!