Szerintetek is személytelen ajándék a pénz?
A szüleimtől minden évben pénzt kapok, 15 éves korom óta, mivel praktikus, mert azt vehetek belőle amit akarok.. viszont úgy érzem, mintha nem ismernének és nem tudnák, hogy minek örülnék.... Minden évben kérem, hogy ne pénzt adjanak, de azt kapok folyton.. az ajándékutalvány egy fokkal jobb,de akkor is... Ennyire nem ismernek? Nagyon rosszul esik.
20/L
Igen, személytelen és még az jön le számomra belőle, hogy aki ilyet ajándékoz az tojik rád. Hiszen fikarcnyi erőfeszítést sem tesz, hogy ajándékot vegyen neked, mert azon már gondolkodni kellene. ("Ennyire nem ismernek? ": igen.)
Ez az adtam is, meg nem is.
Annyiban jó, hogy tényleg azt veszel belőle, amire szükséged van, amit akarsz. És nem feszengsz egy olyan dolog miatt, ami nem teteszik csak mert kötelező örülni az ajándéknak.
Nekem decemberben van a névnapom és a születésnapom is, így nekem praktikus mindenkitől mindenre pénzt kérni.
Csak egy példa, tegnap vettem egy autót, amit kapok pénzt belerakom az árba.
Két oldala van. Te szoktál beszélni nekik arról, mik a kedven dolgaid, vágyaid, miket szeretnél? Hagyod, hogy jól ismerjenek?
Például, ha valakiról tudják a hozzátartozói, hogy szereti a parfümöket, órákat, könyveket, kütyüket, stb., akkor sem biztos, hogy ezekből az általa kedvelt márkákat, illatokat, típusokat kapja. Akkor megint ott tartunk, hogy színlelt öröm, vagy szájhúzás lesz a vége,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!