Hogyan reagáltok azokra a rokonokra, akik sportot űznek a kritizálásból? (A nem hívom meg sajnos nem opció. )
Közeledik a karácsony, illetve egy születésnap is, elkerülhetetlen a találkozás. Már most tök feszült vagyok, hogy vajon mit fognak művelni. Sajnos volt már olyan, hogy egy "buli" azért ért véget, mert pl. egyik nőrokon folyamatosan bsztatta a lányát, aki egyébként a buli háziasszonya volt, a lány már az összeomlás szélén volt, amikor melléálltam, erre ominózus nőrokon leugatott és ránkvágta az ajtót.
Napokon belül valami hasonlóban lesz részem, azzal a különbséggel, hogy mellém soha nem áll senki. Ez nem negatív hozzáállás, hanem sok évtized tapasztalata. Azt most nem szeretném részletezni, miért nem opció az összejövetel lefújása, ill. a nem hívom meg, de sajnos nem az.
Hogyan kell leszerelni a kéretlen kritizálást, neadjisten öncélú bszogatást?
Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akiknek van ebben tapasztalatuk.
9-es, igen, a családi összejöveteleink 99%-a így is történik, ugyanakkor van évente 2-3 olyan alkalom, amikor nem tudom elkerülni a találkozást, ezért is kértem segítséget.
10-es: gyávaság lenne az, ha a gyerekemet nem akarom elszakítani azoktól, akik a családot jelentik neki, és inkább megpróbálom egyedül felvenni a kesztyűt a szemétkedések ellen? Nekem kicsit más fogalmaim vannak a gyávaságról... (Szerintem a gyerekemet elszigetelni a saját érdekeim miatt inkább önzés, mint bátorság...)
A mérgező embereket ki kell zárni,képletesen,és olykor szó szerint is:))
Sosem értettem,hogy akik anyagilag függetlenek másoktól,nem szorulnak senkire minek tartanak fenn kényszerkapcsolatot olyan rokonokkal,akik csak lehúzzák őket.
"Neki lesz kellemetlen, megsértődik, kit érdekel, de kis hápogás után abbahagyja."
Neked nem volt ilyen rokonod. Süt a tanácsból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!