Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan reagáltok azokra a...

Hogyan reagáltok azokra a rokonokra, akik sportot űznek a kritizálásból? (A nem hívom meg sajnos nem opció. )

Figyelt kérdés

Közeledik a karácsony, illetve egy születésnap is, elkerülhetetlen a találkozás. Már most tök feszült vagyok, hogy vajon mit fognak művelni. Sajnos volt már olyan, hogy egy "buli" azért ért véget, mert pl. egyik nőrokon folyamatosan bsztatta a lányát, aki egyébként a buli háziasszonya volt, a lány már az összeomlás szélén volt, amikor melléálltam, erre ominózus nőrokon leugatott és ránkvágta az ajtót.

Napokon belül valami hasonlóban lesz részem, azzal a különbséggel, hogy mellém soha nem áll senki. Ez nem negatív hozzáállás, hanem sok évtized tapasztalata. Azt most nem szeretném részletezni, miért nem opció az összejövetel lefújása, ill. a nem hívom meg, de sajnos nem az.

Hogyan kell leszerelni a kéretlen kritizálást, neadjisten öncélú bszogatást?

Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akiknek van ebben tapasztalatuk.

2019. dec. 14. 12:24
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:

9-es, igen, a családi összejöveteleink 99%-a így is történik, ugyanakkor van évente 2-3 olyan alkalom, amikor nem tudom elkerülni a találkozást, ezért is kértem segítséget.

10-es: gyávaság lenne az, ha a gyerekemet nem akarom elszakítani azoktól, akik a családot jelentik neki, és inkább megpróbálom egyedül felvenni a kesztyűt a szemétkedések ellen? Nekem kicsit más fogalmaim vannak a gyávaságról... (Szerintem a gyerekemet elszigetelni a saját érdekeim miatt inkább önzés, mint bátorság...)

2019. dec. 14. 13:18
 12/52 anonim ***** válasza:
76%

A mérgező embereket ki kell zárni,képletesen,és olykor szó szerint is:))

Sosem értettem,hogy akik anyagilag függetlenek másoktól,nem szorulnak senkire minek tartanak fenn kényszerkapcsolatot olyan rokonokkal,akik csak lehúzzák őket.

2019. dec. 14. 13:23
 13/52 anonim ***** válasza:
96%
téged nem bántanak a gyerek előtt? nem beszélnek rólad a gyereknek? nem állítanak be téged rossznak?
2019. dec. 14. 13:25
 14/52 anonim ***** válasza:
76%
Akkor tudod, szemétkedjenek veled és kend az egészet a gyerekre! Majd egy terapeutával kibeszéli 15 év múlva, hogy az anyja miért volt gyenge ahhoz, hogy megvédje saját magát. Csak azt ne várd, hogy tiszteljen, amikor mindenki más úgy beszélhet veled, mint egy rakás szrral! Megtanulja, hogy veled így is lehet, és hamarosan visszahallod majd! De akkor se fogsz szólni semmit, hiszen a saját gyereked, és így tovább, és így tovább...
2019. dec. 14. 13:28
 15/52 anonim ***** válasza:
93%
A gyerekkel is meg lehet értetni. Rá is fog kérdezni egy idő után, gondolom, hogy az esetek 99%-ában miért csak ő megy rokonozni, az anyja miért nem. Ennek kapcsán remekül el lehet magyarázni neki, hogy mi az ábra. Attól még nem lesz lelki beteg, hogy kiderül számára, hogy az élet olyan, hogy nem mindenki jön ki mindenki mással. És ettől még nem fog ő maga is tiszteletlenül beszélni az anyjával. Főleg mert még jobban fogja érteni, hogy áldozatot hozni is képes érte, annyira szereti. És így fogja megtanulni, hogy akit igazán szeretünk, azért áldozatot is hajlandóak vagyunk hozni.
2019. dec. 14. 13:37
 16/52 anonim ***** válasza:
97%
Én ilyenkor simán visszakérdeznék mindneki előtt, hogy mikor akarja befejezni a sértegetésemet és kritizálásomat a saját otthonomban. Neki lesz kellemetlen, megsértődik, kit érdekel, de kis hápogás után abbahagyja. Legközelebb meg ugyanígy járnék el, aztán kétszer is meggondolja. Vedd fel a kesztyűt, te vagy otthon, ha nem akarsz lábtörlő lenni, akkor ne legyél!
2019. dec. 14. 13:39
 17/52 anonim ***** válasza:
72%

"Neki lesz kellemetlen, megsértődik, kit érdekel, de kis hápogás után abbahagyja."

Neked nem volt ilyen rokonod. Süt a tanácsból.

2019. dec. 14. 13:42
 18/52 A kérdező kommentje:
14-es, neked mi bajod van? Bántottalak én téged? Te azt honnan veszed, hogy hagyom magam? Pont ez a lényeg: hogy sem hagyni magam, sem elmenekülni nem szeretnék, hanem megtalálni a legoptimálisabb megoldást mindenki számára.
2019. dec. 14. 13:42
 19/52 A kérdező kommentje:
15-ös, köszönöm az értelmes és támogató hozzászólást! Tényleg hálás vagyok érte! :)
2019. dec. 14. 13:43
 20/52 anonim ***** válasza:
96%
17-es, de volt. Viszont voltam elég határozott ahhoz, hogy ne érdekeljen, hogy milyen drámát nyom utána. Ez mondjuk elég kulcsfontosságú. Csak azt lehet rugdosni, aki hagyja. Te is otthon kötekedjél már, légyszi. Köszi.
2019. dec. 14. 14:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!