Hogyan reagáltok azokra a rokonokra, akik sportot űznek a kritizálásból? (A nem hívom meg sajnos nem opció. )
Közeledik a karácsony, illetve egy születésnap is, elkerülhetetlen a találkozás. Már most tök feszült vagyok, hogy vajon mit fognak művelni. Sajnos volt már olyan, hogy egy "buli" azért ért véget, mert pl. egyik nőrokon folyamatosan bsztatta a lányát, aki egyébként a buli háziasszonya volt, a lány már az összeomlás szélén volt, amikor melléálltam, erre ominózus nőrokon leugatott és ránkvágta az ajtót.
Napokon belül valami hasonlóban lesz részem, azzal a különbséggel, hogy mellém soha nem áll senki. Ez nem negatív hozzáállás, hanem sok évtized tapasztalata. Azt most nem szeretném részletezni, miért nem opció az összejövetel lefújása, ill. a nem hívom meg, de sajnos nem az.
Hogyan kell leszerelni a kéretlen kritizálást, neadjisten öncélú bszogatást?
Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akiknek van ebben tapasztalatuk.
Nincs olyan, hogy elkerülhetetlen találkozás. Ez egy olyan hazugság, amit magadnak mondasz, és többnyire megfelelési kényszer okozza.
Van benne tapasztalatom, ezért mondom ezt most neked (5 évvel ezelőtti önmagamnak is ezt ajánlanám): SZARD LE és iktasd ki az életedből! Akkor is, ha munkahelyi főnök, akkor is, ha közeli rokon, akkor is, ha a saját anyád! TEDD MEG, és megváltozik az egész életed!
N36
"A nem hívom meg sajnos nem opció."
Ez azt jelenti, hogy szerinted fontosabb, hogy megmaradjon vele a kapcsolat, mint az, hogy ne kritizálgasson. Akkor pedig a megoldás a leszaromtabletta: akármit mond, elengeded a füled mellett, és azonnal eltereled a témát valami egész másra. Fárasztó, de évente egyszer-kétszer néhány órán át ki lehet bírni a többiek kedvéért. Ha valaki mást bánt, úgy állj mellé, hogy a kritizáló ne is hallja (mert az csak olaj lenne a tűzre, mint a mellékelt ábra mutatja): súgd a fülébe, hogy neki van igaza, szarja le ő is a kritizálót, ne is foglalkozzon vele, te tudod, hogy nem vele van a baj, hanem a kritizálóval.
Sajnos az ilyen típusú embereket az élteti, ha olyanokat gyötörnek, akiket lehet.
Nyilván nem megy el egy olyan helyre karácsonyozni, ahol megeszik őt vacsorára kellő intelligenciával.
Nővérem tipikusan ilyen, én nagyon konfliktuskerülő vagyok, így ha valami baja van, ok nélkül felhív, és kiéli rajtam a perverzióit.
Ám egyszer tanúja voltam, amikor egy exe úgy kiosztotta, hogy kb köpni nyelni nem tudott. Végén csak elsírta magát. Na akkor láttam először, és utoljára ilyennek.
5-6-os, köszönöm a válaszokat! Nehéz lesz, de megpróbálom.
Többieknek: nem lehet kilépni, mert nem vagyok egyedül ebben az ördögi körben. Adott egy gyerek (az enyém), akit szeretnek és akit sosem bántanak, és aki viszontszereti őket. Nem szakíthatom őt el a családjától azért, mert nekem úgy lenne jobb. Bármennyire az lenne számomra az ideális, ha kivonnám magam a képletből, miatta sajnos nem tehetem meg. Azért köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!