Én vagyok a rossz, amiért nem akarok keresztapa lenni?
Nem értek sok embert... Hogyha nem akar keresztszülő lenni, akkor mért kellene elfogadnia?
Ha nem akar, akkor nem akar, és kész. Teljesen mindegy, milyen okból. Ha csak annyi lenne az oka, mert az ágyról először reggel a jobb lábát tette le, akkor sem kellene elvállalnia. Ezt nem kell megindokolni! Ha nem érzi magában a késztetést rá, minek akarná itt sok kommentelő is ráerőltetni?
Állj ki magadért, kérdező! Ha az otthoniakkal nem lehet ezt megbeszélni, akkor beszélj a pappal. Az ilyen dolgokkal nyugodtan meg lehet keresni őket, nem fog elhajtani.
"Először is, sajnos nem tudom, hogy melyik templomban lesz (direkt nem mondták el), szóval a pappal semmiképpen sem tudnék beszélni."
Egyszer azért ki fog derülni... :)) Gondolom olyan messzi templomban nem lesz. Majd szólsz akkor a plébánián, ha máskor nem, előtte pár nappal. A keresztelő érvényes keresztszülők nélkül is. Én is meg vagyok keresztelve, de nincsenek keresztszüleim.
“Másodszor, az anyám szerint nagyon nagy illetlenség,”
Na ez a baj és ezért találsz mindenre kifogást. Mert túlságosan törődsz anyád véleményével, pedig nagyon nem kéne, megmérgezi az életedet.
Szerintem te ne kérjél itt senkit számon, hogy mit miért olyan nehéz felfogni, mert te vagy szimplán életképtelen.
Mi az, hogy “nincs szabad akaratod”?
Mi fog történni, ha pl tényleg fogod magad, és elmész vonattal, busszal, akármivel valahova?
Anyád ordítani fog? Na és?
Rángatni kezd? Mivel fiú vagy, nyilván erősebb is. Nem kell megütnöd, egyszerűen csak fogd le, lökd el magadtól. Ezt önvédelemnek hívják. Amit ő csinál, azt meg bántalmazásnak.
Megsértődnek a rokonok? Szépen mondd el, hogy mi az oka annak, hogy nem vállalod. Nyugodtan mellékelhetsz anyád dühkitöréseiről egy-egy videót, hangfelvételt is.
Lényeg az, hogy MINDENRE van megoldás. Csak persze akarni is kell, nem picsogni meg másoknak beszólni, hogy jajj, nem fogják fel, mi van. Azt hiszem, elég türelmes volt itt veled a többség, kulturált válaszok is érkeztek általában (ritka az ilyen, csak mondom!). De te minden egyes tanácsba belekötsz, kifogásokat keresel, hogy miért nem fog menni, ja és most még te támadsz azokra, akik segíteni akartak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!