Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogos a kérésünk?

Szerintetek jogos a kérésünk?

Figyelt kérdés

Nagymama most vigyáznia először egyedül az unokájára - 200 kmre lakik, szóval kb 3 havonta szoktak találkozni 1-2 napra, a lányom 22 hónapos. Ebédeltetni kéne, aztán lefektetni aludni, előtte utána kb 1-2 óra játék fér bele - nekem délelőtt el kell mennem itthonról, a férjem 4-re ér haza.

Megkértük, hogy jöjjön át, legyen a gyerekkel - kertes házban lakunk, pancsolóval, homokozóval, meg persze itt a gyerek saját ágya is, a közelben több játszótér, ismerős gyerekek. Ennek ellenére ő szeretné inkább elvinni a dédszülőkhöz (45 perc kocsival, úgy, hogy a gyerek egyedül lenne hátul - elég esélyes, hogy végigordítaná, nem szeret egyedül utazni +a dédszülőknél semmi nem gyerekbarát, sokkal kevésbé lenne stresszes mindkettőjüknek, ha itthon maradnának a megszokott környezetben és rutinban, ráadásul így a férjem is közel van, ha valami nagyobb gond történne). Azt mondta, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz, szerinte a mi érveink nem jogosak, és nem bízunk meg benne. Ti engednétek?

2019. júl. 4. 13:44
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
52%

Elég érdekes válaszok születtek...normáliséknál szerintem ez a szóba se jöhet kategória pedig, lehet lepontozni.

Egyetlen esetben engedném meg, mégpedig ha a gyerekre mama heti rendszerességgel vigyáz, ismeri az igényeit, szokasait ÉS a legfontosabb, hogy tudom róla, hogy nagyon jó sofőr, aki gyakran vezet. De akkor se szívesen.

2019. júl. 5. 18:43
 32/33 anonim ***** válasza:
47%

29-essel nagyon egyetértek.

Meg veled is, kérdező (30. hsz.).

Nem lehet könnyű dolgotok a nagymamával. Mindenesetre én a helyetekben ezután mindig úgy oldanám meg a vigyázást, hogy őt soha ne kelljen kérni. Ha még lehet, most is így kéne. Rettenetes buta ember. Fogalma sincs a gyerek testi és lelki igényeiről. Passzív-agresszív módon kommunikál (ha nem úgy lehet, ahogy ő akarja, akkor nem teszi meg, amit előzetesen megígért). Egy ilyen emberre egyébként sem bíznám többé a gyerekemet.

2019. júl. 5. 22:53
 33/33 anonim ***** válasza:
36%

Aki írta, hogy "akinek nincs gyereke..."

Írtam, nekem van, igaz már lassan 10 éves, de volt 2 is. :)

Ennyire rettenetesen, már-már betegesen nem féltettem, bár nekünk csak apum és nagymamàm élt mikor ő kicsi volt, de nem rettegtem, ha apum el akarta vinni valahova.Nem lilult be a gyerek a kocsiba.Ha most nem kap külső ingert mert anyuci paranoid módon félti, akkor 10 évesen is "belilulhat" a kocsiba.

Semmi baja nem lesz a lassan 2 éves gyereknek ha autóba ül, elmegy a dédszülőkhöz.

Meg a napirend, az alvás, a játék, evés stb.Én sosem ragaszkodtam ahhoz, hogy akkor egyen és aludjon amikor én úgy gondolom. Még leírni is nevetséges!Egy gyerek nem hülye, hanem GYEREK, ami egyenlő azzal, hogy tudja ő magától, mikor éhes, mikor fáradt.

Ennyire mereven, karótnyelten nem lehet gyereket nevelni.

2019. júl. 6. 06:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!