Szerintetek jogos a kérésünk?
Nagymama most vigyáznia először egyedül az unokájára - 200 kmre lakik, szóval kb 3 havonta szoktak találkozni 1-2 napra, a lányom 22 hónapos. Ebédeltetni kéne, aztán lefektetni aludni, előtte utána kb 1-2 óra játék fér bele - nekem délelőtt el kell mennem itthonról, a férjem 4-re ér haza.
Megkértük, hogy jöjjön át, legyen a gyerekkel - kertes házban lakunk, pancsolóval, homokozóval, meg persze itt a gyerek saját ágya is, a közelben több játszótér, ismerős gyerekek. Ennek ellenére ő szeretné inkább elvinni a dédszülőkhöz (45 perc kocsival, úgy, hogy a gyerek egyedül lenne hátul - elég esélyes, hogy végigordítaná, nem szeret egyedül utazni +a dédszülőknél semmi nem gyerekbarát, sokkal kevésbé lenne stresszes mindkettőjüknek, ha itthon maradnának a megszokott környezetben és rutinban, ráadásul így a férjem is közel van, ha valami nagyobb gond történne). Azt mondta, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz, szerinte a mi érveink nem jogosak, és nem bízunk meg benne. Ti engednétek?
"Elöször is, ha a mama vigyázna rá, akkor ne ti akarjátok megszabni, mit és hogy kell csinálnia."
Nincs gyerekem, ez így van? Nem dönthetsz a gyerekedről, ha rokon vigyáz rá?
Ez olyan, mintha hivnal egy festőt, hogy meszeljen ki, ő meg nekiall leverni a falat és újra vakol mindent, a végén meg kifest mindent sötét kékre.
Ha megkérem anyámat, hogy jöjjön át és vigyázzon a gyerekre, míg nem vagyok itthon, akkor jöjjön át és vigyázzon rá, ne hurcolja el minden fele.
Akkor inkább keresnék mást, aki úgy vigyáz rá, ahogy én jónak látom.
Én sem engedném, és nem is engedtem soha, amikor kicsi volt (bár az én lányom már 21 éves).
Kérdező, keressél mást, akár fizetett segítséget, aki vigyáz a gyerekedre. Én sem szeretném, ha autóval hurcolászná az anyám. Én kimondottan ahhoz ragaszkodtam mindig, hogy itthon, a saját környezetében vigyázzon rá, aki vigyáz (anyám ritkán tehette, mert 100 km-ről ezért nem citáltuk ide, de pl. két jó barátnőm is bármikor jött vigyázni rá, de csak itt nálunk.)
Nem kell hallgatni az itt ironizálókra, a TE gyereked, és TE döntöd el, hogy ki, mikor, hova hurcolászhatja, ennyi.
21-re:
Azért alapvetően akkor is a szülő elképzeléseit kell figyelembe venni. Jó esetben szót lehet érteni a másikkal, ill. mindkét félben van ésszerű rugalmasság. Ha nagyon erős az ellentét, akkor a szülők ne bízzák rá arra a rokonra a gyereküket. Ha másra nem tudják bízni, tehát időnként rá vannak szorulva erre a rokonra, az szívás.
Lehet àm itt harcimarcizni, hogy mi az, hogy a kérdező elveit akarja a gonosz nagyi keresztül húzni és joga van eldönteni, hogy mit csináljon a mama a gyerekkel, de irtó szánalmasak vagytok.
A “gonosz” mama az ugyanis, aki már eleve egy qrva nagy szívességet tett azzal, hogy elutazott 200 km-t. Engedtessék már akkor, hogy ő is megszabhassa, hogy milyen feltételekkel vállalja a felügyeletet. Nem veszèlyes helyzetnek akarta kitenni a kicsit, basszus!
Ja és igen, lehet pattogni azzal is, hogy “ha nem tetszik anyuka feltétele, akkor nem kötelező az unokával lenni”.
Hát nem is kötelező. Bármikor rájuk cseszheti az ajtót és hazamehet nyugodtan, a kérdező meg oldja meg úgy, ahogy akarja.
Komolyan hihetetlenek itt egyesek...attól még, hogy szültetek, nem ti lesztek az atyaúristenek, akik hirtelen mindent is jobban tudnak...
Ezért a pár óráért nem kérek meg olyasvalakit aki 200km-re lakik.Amúgy nem az a gond hogy el akarja vinni,hanem az,hogy még nem is vigyázott rá.Otthon a férjed is a közelben lenne.Autóúton ha belilul a feje a gyereknek,mert annyira elkapja a hiszti pl.,lehet nem tudja megnyugtatni,és a többi,bármi lehet.
Mondd meg neki hogy megbízol benne,de te meg a gyerekedet ismered,és tudod mekkora hisztit vágna le az autóban,ezt meg nem akarod.
Azért azt bírom, hogy itt majdnem csupa olyan kaffog, akinek a gyereke még a fasorban sincs.
Majd megnézném, ők kinek és mit engednek, ha lesz egy kölykük. (Kb. majd 3 méterről ránézhet a látogató, 2 hónap kitiltás után.)
De most érdekes módon a válaszok 90 százaléka olyan, hogy mindenki hagyná a sajátját hurcolászni simán. Aki nem, az kb. 10-40 %-osra lett pontozva, látszik is.
Egyet jegyezzetek meg azért, kíbicnek semmi se drága. Amikor majd a mama kezébe sem veheti a encsembencsem kis csodátokat (már ha lesz egyáltalán), na majd akkor térjünk vissza erre a minden értelem nélküli megautóztatásra.
Ja, és lehet lepontozni, már várom:DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!