Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogos a kérésünk?

Szerintetek jogos a kérésünk?

Figyelt kérdés

Nagymama most vigyáznia először egyedül az unokájára - 200 kmre lakik, szóval kb 3 havonta szoktak találkozni 1-2 napra, a lányom 22 hónapos. Ebédeltetni kéne, aztán lefektetni aludni, előtte utána kb 1-2 óra játék fér bele - nekem délelőtt el kell mennem itthonról, a férjem 4-re ér haza.

Megkértük, hogy jöjjön át, legyen a gyerekkel - kertes házban lakunk, pancsolóval, homokozóval, meg persze itt a gyerek saját ágya is, a közelben több játszótér, ismerős gyerekek. Ennek ellenére ő szeretné inkább elvinni a dédszülőkhöz (45 perc kocsival, úgy, hogy a gyerek egyedül lenne hátul - elég esélyes, hogy végigordítaná, nem szeret egyedül utazni +a dédszülőknél semmi nem gyerekbarát, sokkal kevésbé lenne stresszes mindkettőjüknek, ha itthon maradnának a megszokott környezetben és rutinban, ráadásul így a férjem is közel van, ha valami nagyobb gond történne). Azt mondta, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz, szerinte a mi érveink nem jogosak, és nem bízunk meg benne. Ti engednétek?

2019. júl. 4. 13:44
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
77%
Engedném max többet nem viszi miután végig sírja neki az utat.
2019. júl. 4. 13:46
 2/33 anonim ***** válasza:
61%
Jogos, keressetek mást, aki vigyázna rá.
2019. júl. 4. 13:46
 3/33 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ha feltételeket akarsz szabni és utasításokat osztogatni a gyerekfelvigyázás minőségére nézve, akkor jobb, ha egy babysittert bízol meg, aki a fizetségért cserébe pontosan azt csinálja, amit mondasz. Családon belül az ilyesminek nincs jó vége, csak sértődés és vita lesz belőle, ha erősködsz, a nagyira meg majd akkor bízd a gyerekedet, ha el tudja mondani, hogy mi a baja - neki és és majd neked is.
2019. júl. 4. 13:52
 4/33 anonim ***** válasza:
78%

“Megkértük, hogy jöjjön át”

Mintha a szomszédban lakna bakker. Végül is mi az a 200 km?

Kedves tőletek, hogy berendelitek az ország túlsó feléből és ezután még elő is írjátok neki, hogy mit csináljon. Mintha valami rágógumis tinédzser bébiszitter lenne, aki gyereket se látott még, holott legalább egyet fel is nevelt. Talán nem véletlenül akarja a dédiékhez vinni, hanem azért, mert ő maga nem tudná elszórakoztatni, de sz.rban hagyni sem akart titeket, ezért eljött.

2019. júl. 4. 13:58
 5/33 A kérdező kommentje:

#1 az a baj, hogy én annyira nem szeretném, hogy ennyit ordít son a gyerek, őt meg valószínűleg nem hatna meg, csak azt mondaná, hogy ez is azért van, mert rosszul neveljük

#3 nem akarok vitázni, meg olyan nagyon feltételeket szabni sem, de tényleg eléggé zavar az ötlet (a férjemet is), hogy 50 km-et utaztassa a gyerekem az első adandó alkalommal, amikor egyedül vigyáz rá, plusz tényleg mi ismerjük jobban a gyereket, sokkal nehezebb dolga lenne úgy. Nyilván nem muszáj neki vigyáznia rá, de épp ráérne, és örülnénk, ha több időt tudnának együtt tölteni 🙂

2019. júl. 4. 13:59
 6/33 A kérdező kommentje:
#4 nem értem, ráér, a vezetéssel sincs gondja, nyilván a kaját mi adjuk, egy szóval se mondta, hogy baj lenne feljönnie - persze, ő tesz szívességet, ezt én nem tagadom, hálásak is lennénk érte, de nyugodtan mondhatott volna nemet is. Miért lenne ez ugráltatás?
2019. júl. 4. 14:02
 7/33 anonim ***** válasza:
45%
Én megertelek.Tudod miért??Olyan vagy mint en,hiába kicsi meg a gyerkocod mégis minden mozdulatát ismered...mint hogy nincs el hátul egyedül es sírni fog,meg hogy mamaeknal nem gyerek barat a dolgok.Játékok esetleg vannak amivel eltudna magát foglalni a gyerek?Szerintem te csak a legjobbat akarod kihozni belőle,es megkönnyíteni a mama dolgát.
2019. júl. 4. 14:06
 8/33 anonim ***** válasza:
89%
És ha a dédi is átjönne hozzátok? Ez kompromisszumos megoldásnak tűnik számomra.
2019. júl. 4. 14:18
 9/33 anonim ***** válasza:
77%
Én engedném
2019. júl. 4. 14:20
 10/33 anonim ***** válasza:
56%
A legtöbb anyuka ilyen. A mama az alattvaló, az ugráltatandó ingyenes bébiszittyó, aki jöjjön vigyázni de nehogy csokit adjon vagy egy órával később altasson, mint Az Anyakirálynő mert akkor a nagyszülő meglakol és nem vigyázhat többet a gyerekre. Elég gáz, a nagyi helyében beintenék hogy kislànyom akkor oldd meg.
2019. júl. 4. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!