Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek jogos a kérésünk?

Szerintetek jogos a kérésünk?

Figyelt kérdés

Nagymama most vigyáznia először egyedül az unokájára - 200 kmre lakik, szóval kb 3 havonta szoktak találkozni 1-2 napra, a lányom 22 hónapos. Ebédeltetni kéne, aztán lefektetni aludni, előtte utána kb 1-2 óra játék fér bele - nekem délelőtt el kell mennem itthonról, a férjem 4-re ér haza.

Megkértük, hogy jöjjön át, legyen a gyerekkel - kertes házban lakunk, pancsolóval, homokozóval, meg persze itt a gyerek saját ágya is, a közelben több játszótér, ismerős gyerekek. Ennek ellenére ő szeretné inkább elvinni a dédszülőkhöz (45 perc kocsival, úgy, hogy a gyerek egyedül lenne hátul - elég esélyes, hogy végigordítaná, nem szeret egyedül utazni +a dédszülőknél semmi nem gyerekbarát, sokkal kevésbé lenne stresszes mindkettőjüknek, ha itthon maradnának a megszokott környezetben és rutinban, ráadásul így a férjem is közel van, ha valami nagyobb gond történne). Azt mondta, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz, szerinte a mi érveink nem jogosak, és nem bízunk meg benne. Ti engednétek?

2019. júl. 4. 13:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%
En eleg engedekeny vagyok :D de ezt en se szeretnem,ha tudom hogy a gyerek otthon lenne nyugodt.
2019. júl. 4. 14:30
 12/33 anonim ***** válasza:
52%
A 10 leírta a tutit. Nem lenne semmi baja a porontynak egy nem gyermekbarát házban. Tedd bura alá.
2019. júl. 4. 14:37
 13/33 A kérdező kommentje:

Azért itt elég sokan olyat láttok a kérdésbe, ami nincs is 😁

Nem akarom burok alá tenni, egy kis csokiért vagy hasonlóért se szólnék, és meg tudom oldani máshogy is, ha a nagyi nem akar jönni - de a kérdés az volt, hogy ti engednétek - e a hirtelen túrát, szerintetek nem túlzás-e.

2019. júl. 4. 14:41
 14/33 anonim ***** válasza:
76%
Nem hirtelen túra, szólt róla. És nem túlzás, miért is lenne az? Gondolom a dédszülők idősek, hadd lássák a gyereket. Egyébként meg nem lesz baja hátul a kocsiban, majd megnyugszik, különben is hozzá kellene szokjon ahhoz, hogy van, amikor egyedül ül hátul (és nem, ezzel nem a nevelési módszereidet firtatom, hanem ez az ésszerű és így praktikus). Amiatt se aggódj, hogy az nem gyerekbarát környezet (a legtöbb hely nem az), nyilván ugyanúgy vigyázni és figyelni fog rá, mint nálatok. A helyében én is azt gondolnám, hogy nem biztok meg bennem.
2019. júl. 4. 15:05
 15/33 anonim ***** válasza:
80%

Pont ezért van babysitterünk. Sokan azt hiszik ez valami úri dolog. Pedig teljesen korrekt megoldás. Tudom intézni a dolgom, a gyerek jó kezekben van. Családon belül meg nem tör ki a háború.

Bár megjegyzem, nekem egyébként sem lenne pofám a 200 km-re élő csalàdtagot berendelni..

2019. júl. 4. 15:09
 16/33 anonim ***** válasza:
69%

Elöször is, ha a mama vigyázna rá, akkor ne ti akarjátok megszabni, mit és hogy kell csinálnia.

Másodszor, a gyerek nem 22 "hónapos", hanem gyakorlatilag két éves, azaz már nem pici baba. (Hónapokat egy éves korig szokás megadni, utána már éveket számol az ember)

2019. júl. 4. 15:22
 17/33 anonim ***** válasza:
79%

Én megengedném.

Van gyerekem, igaz ő már 10 éves, de volt 2 éves is, nem így jött a világra.

Nem tudom mire gondolsz a gyerekbarát szó alatt, de nem hiszem, hogy kútba, vagy pottyantós wc-be lógatnák a gyereket, ők sem hülyék.

Ha nem engeded, azt fogja érezni, nem bízol meg benne.

Törvényszerű, hogy ordítana egyedül hátul a gyerek?Nem biztos.

Egyébként amikor ti mentek valahova kocsival egyikőtök mindig hàtul ül vele?Remek utazás lehet.

De te vagy az anyja, te döntöd el.

Sosem zártam folpackba a lànyom, de nem vagyunk egyforma szülők.

Màsrészt a dédszülők is biztos örülnének a kicsinek.

2019. júl. 4. 15:43
 18/33 anonim válasza:
45%

Csak nekem fura, hogy 22 honapos a gyerek, es a mama most vigyaz ra eloszor egyedul? Pontosan emiatt nem engednem ezt a kiruccanast. Eloszor vigyazzon ra szepen otthon, ismeros kozegben, aztan ha megy nekik egyutt a dolog, akkor kirandulgasson vele batran. Kulonben meg abszolut gyerekfuggo szerintem. A nagyobbikam olyan tipus, hogy lehetett vinni pici koratol barhova, jol elvolt idegenekkel is. A kicsi meg felos, anyas... Ot biztosan megviselte volna, ha egy majdnem idegen neni bepakolja a kocsiba aztan elviszi egy tok idegen helyre anya/apa nelkul. Azert ha harom havonta talalkoznak, akkor nem lehet huuu de szoros a kapcsolatuk....

Kerdezo, te ismered a gyerekedet, biztosan erzed mi fer meg bele es mi lenne mar sok neki. Ha meg meg tudod oldani maskepp, akkor meg csak nem is fuggsz a mamatol.

2019. júl. 4. 15:51
 19/33 anonim ***** válasza:
42%

18-assal egyetértek.

Meg egyébként is egy 22 hónapost, ha nem muszáj, minek utaztatná a nagymama 2x45 percen át?

Nem egy 10 évesről beszélünk!

Szerintem oldjátok meg másképp a gyerekvigyázást és kész. Amúgy se tetszene nekem egy olyan mondat, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz (ami 2x45 perc autózás lenne). Hát akkor ne vigyázzon rá!

2019. júl. 4. 16:31
 20/33 anonim ***** válasza:
37%
Én nem engedném. A férjem sem.
2019. júl. 4. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!