Szerintetek jogos a kérésünk?
Nagymama most vigyáznia először egyedül az unokájára - 200 kmre lakik, szóval kb 3 havonta szoktak találkozni 1-2 napra, a lányom 22 hónapos. Ebédeltetni kéne, aztán lefektetni aludni, előtte utána kb 1-2 óra játék fér bele - nekem délelőtt el kell mennem itthonról, a férjem 4-re ér haza.
Megkértük, hogy jöjjön át, legyen a gyerekkel - kertes házban lakunk, pancsolóval, homokozóval, meg persze itt a gyerek saját ágya is, a közelben több játszótér, ismerős gyerekek. Ennek ellenére ő szeretné inkább elvinni a dédszülőkhöz (45 perc kocsival, úgy, hogy a gyerek egyedül lenne hátul - elég esélyes, hogy végigordítaná, nem szeret egyedül utazni +a dédszülőknél semmi nem gyerekbarát, sokkal kevésbé lenne stresszes mindkettőjüknek, ha itthon maradnának a megszokott környezetben és rutinban, ráadásul így a férjem is közel van, ha valami nagyobb gond történne). Azt mondta, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz, szerinte a mi érveink nem jogosak, és nem bízunk meg benne. Ti engednétek?
Azért itt elég sokan olyat láttok a kérdésbe, ami nincs is 😁
Nem akarom burok alá tenni, egy kis csokiért vagy hasonlóért se szólnék, és meg tudom oldani máshogy is, ha a nagyi nem akar jönni - de a kérdés az volt, hogy ti engednétek - e a hirtelen túrát, szerintetek nem túlzás-e.
Pont ezért van babysitterünk. Sokan azt hiszik ez valami úri dolog. Pedig teljesen korrekt megoldás. Tudom intézni a dolgom, a gyerek jó kezekben van. Családon belül meg nem tör ki a háború.
Bár megjegyzem, nekem egyébként sem lenne pofám a 200 km-re élő csalàdtagot berendelni..
Elöször is, ha a mama vigyázna rá, akkor ne ti akarjátok megszabni, mit és hogy kell csinálnia.
Másodszor, a gyerek nem 22 "hónapos", hanem gyakorlatilag két éves, azaz már nem pici baba. (Hónapokat egy éves korig szokás megadni, utána már éveket számol az ember)
Én megengedném.
Van gyerekem, igaz ő már 10 éves, de volt 2 éves is, nem így jött a világra.
Nem tudom mire gondolsz a gyerekbarát szó alatt, de nem hiszem, hogy kútba, vagy pottyantós wc-be lógatnák a gyereket, ők sem hülyék.
Ha nem engeded, azt fogja érezni, nem bízol meg benne.
Törvényszerű, hogy ordítana egyedül hátul a gyerek?Nem biztos.
Egyébként amikor ti mentek valahova kocsival egyikőtök mindig hàtul ül vele?Remek utazás lehet.
De te vagy az anyja, te döntöd el.
Sosem zártam folpackba a lànyom, de nem vagyunk egyforma szülők.
Màsrészt a dédszülők is biztos örülnének a kicsinek.
Csak nekem fura, hogy 22 honapos a gyerek, es a mama most vigyaz ra eloszor egyedul? Pontosan emiatt nem engednem ezt a kiruccanast. Eloszor vigyazzon ra szepen otthon, ismeros kozegben, aztan ha megy nekik egyutt a dolog, akkor kirandulgasson vele batran. Kulonben meg abszolut gyerekfuggo szerintem. A nagyobbikam olyan tipus, hogy lehetett vinni pici koratol barhova, jol elvolt idegenekkel is. A kicsi meg felos, anyas... Ot biztosan megviselte volna, ha egy majdnem idegen neni bepakolja a kocsiba aztan elviszi egy tok idegen helyre anya/apa nelkul. Azert ha harom havonta talalkoznak, akkor nem lehet huuu de szoros a kapcsolatuk....
Kerdezo, te ismered a gyerekedet, biztosan erzed mi fer meg bele es mi lenne mar sok neki. Ha meg meg tudod oldani maskepp, akkor meg csak nem is fuggsz a mamatol.
18-assal egyetértek.
Meg egyébként is egy 22 hónapost, ha nem muszáj, minek utaztatná a nagymama 2x45 percen át?
Nem egy 10 évesről beszélünk!
Szerintem oldjátok meg másképp a gyerekvigyázást és kész. Amúgy se tetszene nekem egy olyan mondat, hogy csak akkor vigyáz rá, ha elviszi a dédszülőkhöz (ami 2x45 perc autózás lenne). Hát akkor ne vigyázzon rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!