Miért megy el sokaknak az esze nagyszülőként?
Így van. Lehet most jött meg az eszük.
Engem alsó tagozatban még a négyesért is megvert Anyám, felső tagozatban már csak a hármasért. Aztán beíratott egy hatosztályos gimnáziumba. Azóta elmondtam neki: túl azon, hogy nem éreztem jól magam, rengeteg olyan dolgot tanultunk ott, amire k*rvára nincs szükség. Ráadásul ugyanolyan érettségit ad, mint a négyosztályos, szakmát pedig nem, mint a szakközép.
Csak mondom, hogy rossz ötlet egy esetből máris általánosítani. Például apámat sem verték meg, és nem kiabáltak vele, mikor megvágták szakközépben magyarból. Épp így nekem sem szóltak egy rossz szót sem, mikor szinte minden év végén mentem pótvizsgázni. De tudok olyanról, akit meg azért vert véresre az apja, mert négyest mert hazavinni egyszer.
Egyébként meg az unoka nevelése már nem az ő dolguk, nem nekik kell egy életrevaló embert faragni belőlük. Ők ilyenkor már csak békét akarnak többnyire, és azt, hogy boldog legyen a család. Aki meg nem ilyen, nos gondolom olvastál már itt anyós által tönkretett házasságról, és hasonlókról.
Ha az unoka kettest visz haza, ott nem a nagyszülőknek ment el az esze, hanem neked, mert te nem foglalkoztál a saját kölyköddel.
Vagyis a saját hibádat áttolod az anyósodékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!