Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért megy el sokaknak az...

Miért megy el sokaknak az esze nagyszülőként?

Figyelt kérdés
Férjemet, ha négyest vitt haza rendesen megszidták, mikor az egyetemet otthagyta, még ki is tagadták. Az unokának bezzeg még a kettesre is azt mondják, hogy jó az, a lényeg hogy nem bukott meg. Jó, mondjuk egyik variáció sem normális szerintem, de mitől változnak így meg az emberek?
2019. jún. 8. 19:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Attól, hogy a gyerekéből az ő felelőssége szorgalmas, normális felnőttet nevelni, az unokából meg nem.
2019. jún. 8. 19:08
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Mert öregszenek, tapasztaltabbak lesznek. Az unokával nincs meg a mindennapi stressz, szinte felelősség nélkül szerethetik csak őket. Szülőként pedig mindig rajtad van a teljes felelősség, bármi is lesz a gyerekkel.
2019. jún. 8. 19:08
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
Azért, mert "jajj, szeressen a mamához jönni, sose szidjuk meg", "mi van ha azt mondja, hogy a másik nagyszülőkhöz megy mert ők jobbak, inkább mindent megengedünk neki, bármit", stb.
2019. jún. 8. 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy nagyszülőként jött meg az eszük.
2019. jún. 8. 19:52
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

Így van. Lehet most jött meg az eszük.

Engem alsó tagozatban még a négyesért is megvert Anyám, felső tagozatban már csak a hármasért. Aztán beíratott egy hatosztályos gimnáziumba. Azóta elmondtam neki: túl azon, hogy nem éreztem jól magam, rengeteg olyan dolgot tanultunk ott, amire k*rvára nincs szükség. Ráadásul ugyanolyan érettségit ad, mint a négyosztályos, szakmát pedig nem, mint a szakközép.

2019. jún. 8. 22:16
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
Azért,mert unatkoznak,el akarják az unokák nevelését cseszni,hogy mindent megengednek nekik.Személyiségzavaruk van.
2019. jún. 8. 22:41
 7/11 anonim ***** válasza:
39%

Csak mondom, hogy rossz ötlet egy esetből máris általánosítani. Például apámat sem verték meg, és nem kiabáltak vele, mikor megvágták szakközépben magyarból. Épp így nekem sem szóltak egy rossz szót sem, mikor szinte minden év végén mentem pótvizsgázni. De tudok olyanról, akit meg azért vert véresre az apja, mert négyest mert hazavinni egyszer.

Egyébként meg az unoka nevelése már nem az ő dolguk, nem nekik kell egy életrevaló embert faragni belőlük. Ők ilyenkor már csak békét akarnak többnyire, és azt, hogy boldog legyen a család. Aki meg nem ilyen, nos gondolom olvastál már itt anyós által tönkretett házasságról, és hasonlókról.

2019. jún. 8. 23:16
 8/11 anonim ***** válasza:
24%

Ha az unoka kettest visz haza, ott nem a nagyszülőknek ment el az esze, hanem neked, mert te nem foglalkoztál a saját kölyköddel.

Vagyis a saját hibádat áttolod az anyósodékra.

2019. jún. 10. 00:21
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem az én gyerekemről, és nem az én családomról van szó! A férjem anyjáékról, és az ő unokájukról. Engem ez csak azért zavar, mert a férjemmel szörnyen bántak, az unokának meg mindent lehet.
2019. jún. 10. 13:10
 10/11 A kérdező kommentje:
Férjem öccsének van egy fia, ő az unoka.
2019. jún. 10. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!