Engedjek a nyomásnak vagy engedjem el?
@Kérdező 18: Nem gúnyolódok. A nagybetű csak a logikai kapcsolat hangsúlyozása.
@Kérdező 19: 2-3-szor szabad így ajándékot adni, hogy kiderüljön, mi tudunk-e jószívűek lenni és kiderülhessen, képes-e a másik viszonozni. De ha ő ezt nem teszi, akkor
1. A bunkónak esélye sincs a tanulásra, mert nincs ami jelezze neki, hogy bunkó, ha ő maga ezt felismerni magától nem tudta.
2. A nem viszonzónak ajándékot adni (ha tök másban sem viszonoz ekkora mértékben) lúzerség.
Adjunk esélyt a baromnak 2-3 alkalmon át tanulni. De ha magától nem megy, akkor jelezni kell neki. Pl. azzal, hogy nem kap ajándékot.
Bocsi, nem Neked szólt. a 17es válaszoló azt boncolgatta, hogy milyen szívszaggató jelenet lehetett ahogy szomorúan ücsörögtem a fa alatt.. de időközben törölték a hozzászólását.
Még egyszer ne haragudj!
"mert olyan válaszokat szerettem volna kapni, amik arra biztatnak, hogy tegyem félre a gyerekességet, legalább karácsony alkalmából stb"
Tedd félre a gyerekességed, legalább Karácsony alkalmából és jöjj rá végre, hogy nem szabad olyan szekér után szaladni, ami nem akar téged felvenni.
Nagyanyád egy velejéig romlott ember és
"természetesen nem filmbe illő jelenet volt, miszerint én magányosan, lefelé görbülő szájjal irigykedve néztem a többieket, miközben ők bontogatják az ajándékokat és nevetnek rajtam"
ha ezt hagyták, akkor a szüleid sem százasak, plusz (ha nem nagyon kis gyerekekről van szó, akkor) a testvéreid is.
"És nem gondolnám, hogy balek vagyok amiért én anyák napján beállítottam hozzá egy csokor virággal, vagy születésnapján és karácsonykor étkészlettel, vagy valamilyen konyhai géppel. Ajándékozni, és örömet okozni a másiknak jó. Még a sz@r alakoknak is."
Én viszont azt gondolom rólad, ne haragudj. Ha már ajándékozol meg örömet akarsz okozni, akkor ne szar alakoknak tedd, nyilván ismersz olyat aki nem szar alak. Neki adj, ha adni akarsz.
Nagyon remélem amúgy, hogy ez a szomorú história csak egy szárnyát próbálgató írópalánta agyának szüleménye. Annak mondjuk jó.
Aki szerint kamu az tegye össze a két kezét hogy nem ilyen a nagyanyja és hallgasson!
Kérdező, mi négyen vagyunk testvérek és csak a legkisebbet szereti, viszont engem különösen utál. Annyira hogy a 3 hónapos dédunokáját még nem is látta, de ha anyám nem mondja meg neki még azt se tudná fiú-e vagy lány, a nevét se tudja. Nekem is folyton lelkiismeret furdalásom volt minden veszekedésnél, de mióta anya lettem ez mind elszállt, ez volt az utolsó csepp hogy ennyire le se sz@rta a dédunokáját pedig ő az első neki. Nálad is el fog jönni egy pont mikor azt fogod mondani hogy ott csessze meg az egész ahol van és nem fog már többet érdekelni. Én javaslom hogy ne várd ki ezt a pillanatot, engedd el, nem érdemes ilyen emberekkel foglalkozni, hiába családtag. Felesleges rossz érzésektől fogod megszabadítani magad ha kilépteted az életedből.
Nem mennék. Egy lépést sem tennék meg érte. Hogy lehet ilyen egy nagymama? Az unokája.. mamámnak 7 unokája, és egy dédunokája van. És ő, nem kivételezett soha. Ugyan olyan értékben kaptunk ajándékot, vagy ha pénzt kaptunk, akkor ugyan annyit kaptunk. A szüleidnek sem kellett volna ezt hagyni. Ha az én anyám csinálná ezt a hajdani gyerekemmel, biztos hogy nem lenne vele karácsonyozás, míg ezt csinálja. Sőt.. ha nem szeretné ugyanúgy az unokáit, szevasz. Ez van. Többet még találkozni se találkozhatnának. De szerencsére anyám nem ilyen.. ugyanaz mint nagymamám. Na mind1.
Ne menj, maradj otthon, barátaiddal töltsd a karácsonyt.😁 ha lehet.
17/F
Azért érzed rosszul magad emiatt, mert érzelmileg zsarolni tud bizonyos szinten. Ne dőlj be neki!
Ne menj el hozzá, nem érdemli meg! A tesóid viszont nagyon aranyosak, hogy adtak a pénzükből, hogy neked is legyen! Édesanyádat sem értem. Fél a nagymamádtól, hogy nem mer neki szólni? Mindannyian édestestvérek vagytok?
Hát basszus, komolyan ennyire mazochista vagy, hogy egy ilyen önző szipirtyóra még rányitod az ajtót?
Én rég megmondtam volna a szüleimnek, hogy innentől kezdve vagy nélkülem, vagy sehogy nem mennek az öreglányhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!