Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Engedjek a nyomásnak vagy...

Engedjek a nyomásnak vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Nagymamámnak mindig jelentőségteljes és fontos volt a tárgyi ajándékozás. Nekem soha nem vett ajándékot, se születésnapra sem karácsonyra, csak az idősebb testvéreimmek. Meg úgy általánosságban sose kedvelt túlzotta. Én mióta az eszemet tudom mindig megleptem valamivel. Ma reggel telefonáltunk, és azt mondta reméli tartom jó szokásom, mert ha nem veszek semmit, ne is toljam oda a pofám. Szégyen vagy sem - elkezdtem gondolkodni minek örülne... vásároljak ajándékot és töltsem nála a karácsonyt a béke érdekében, vagy maradjak itthon?

2018. dec. 5. 10:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%

Nem mennék hozzá, nem vinnék ajándékot.

Ennél az is jobb, ha otthon maradok. A szülőkhöz meg majd elmennék, de a nagyihoz nem.

2018. dec. 5. 12:00
 12/31 anonim ***** válasza:
24%
Aha aha mesélj még.
2018. dec. 5. 12:07
 13/31 anonim ***** válasza:
97%

Nekem hasonló nagyanyám volt, akit kedvelt annak nagy ajándék, akit nem annak valami gagyi. Tehát valaki kapott pénzt és műszaki cikkeket, a másik gyerek meg egy kínai arany színű órát elem nélkül. Én kaptam az órát, bevittem az óráshoz, aki azt mondta hogy az elem drágább mint amibe az óra kerül. Ő azt javasolja vegyek egy újat, elem árban tud ajánlani :D

Ezt megfejelte azzal, hogy felírta ki mit adott neki, és ő kinek mit adott. Árakkal, dátumokkal, éves szinten mennyit adott és kapott, fillérre. És ő is mondott hasonlókat.

Megoldás: 8 éve nem láttam. Ha ez kamu is, nem érdekel. Akinek ilyen baja van annak javaslom elfelejteni a "karácsony más mint a többi nap ma nyelek" hozzáállást. NEM.SZABAD.HAGYNI.

Akinek ilyen a hozzáállása az majd meghal egyedül, karácsonyozik egyedül, élhet egyedül. Nem kell ezt túlgondolni.

2018. dec. 5. 12:40
 14/31 anonim ***** válasza:
90%

Atyaúisten.....és te ennek ellenére mindig vettél neki valamit? A kezem száradna le ha a helyedben lennék és vennék valamit ennek a boszorkánynak.

Letagadnám.

2018. dec. 5. 13:09
 15/31 anonim ***** válasza:
92%
Én elmennék, csomagolnék egy üres dobozt, jól teleenném magam, ajándékbontáskor pedig lelépnék. Utána felé se néznék.
2018. dec. 5. 13:14
 16/31 Metionin ***** válasza:
97%
Hát én biztos "nem tolnám oda a pofám". Tutujgassa a két tesódat mint eddig.
2018. dec. 5. 13:28
 17/31 anonymousreview60 ***** válasza:
72%

Feltéve, hogy valóban ezt mondta ÉS eddig tényleg nem vett neked semmit ÉS alapvetően illedelmes unoka voltál eddig, AKKOR nem érdemes neki ajándékot venni. Ellenben érdemes odamenni, és ha pampog, akkor illedelmes hangnemben és hangerővel elmondani neki az okát. Akár azon az áron is, hogy nem mész oda többet karácsonyozni.

Nekem idősek mondták: A kor nem érdem, hanem állapot. Így az élet vége felé sem szabad, hogy a károdra (= te nyelsz) érezhesse jobban magát. Ellenben meg kell adni a lehetőséget neki, hogy észrevegye magát, és javulhasson (ha tud). Ha nem akarja vagy nem sikerül neki, arról már nem te tehetsz.

2018. dec. 5. 13:57
 18/31 A kérdező kommentje:

17es: nem kell gúnyolódni, természetesen nem filmbe illő jelenet volt, miszerint én magányosan, lefelé görbülő szájjal irigykedve néztem a többieket, miközben ők bontogatják az ajándékokat és nevetnek rajtam.. szüleim hál isten normálisak voltak, ők nem kivételeztek egyikünkkel sem. De az első olyan karácsonyon ahol már tudtam miről van szó, igenis rohadt sz@rul esett, hogy a tesóim bontogatták a mamától kapott csokikat, játékokat, pénzt nyomott a kezükbe nekem meg azt mondta, hogy "rossz gyereknek nem jár semmi". Nem csak a sütisütő, őszhajú, kedves nagyanyóknak születnek ám unokáik! Attól még, hogy valaki nagyszülő lesz, nem lesz automatikusan jó ember.

Köszönöm a hasznos válaszokat, úgy érzem itt az ideje pontot tennem ennek a gyerekkori megfelelési kényszernek a végére, idén mindenkinek jobb lesz ha külön töltjük az ünnepeket!

2018. dec. 5. 14:12
 19/31 A kérdező kommentje:
És nem gondolnám, hogy balek vagyok amiért én anyák napján beállítottam hozzá egy csokor virággal, vagy születésnapján és karácsonykor étkészlettel, vagy valamilyen konyhai géppel. Ajándékozni, és örömet okozni a másiknak jó. Még a sz@r alakoknak is.
2018. dec. 5. 14:14
 20/31 anonim ***** válasza:
70%
ez hülye
2018. dec. 5. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!