Nektek is volt olyan, hogy megtudtatok valamit a nagyszuleitek/szuleitek multjabol es teljesen megvaltoztataja a roluk ki alakult velemenyeteket?
En teljesen megertelek es azt is amt irtal. Igen nalunk is volt ilyen a csaladban tobb emberrel kapcsolatban is. Ez azonban egy termeszetes folyamat valojaban a felnotte valas resze (pontosabban az ember szemelyisegfejlodesehez tartozik). Kibabakent egynek veljuk magunkat a gondozonkkal, kisgyerekkent az isten apa es anya, aztan kamaszkent mar megkerdojelezzkk sot fellazadunk a szulok ertekrendje ellen es vegul valahogy mindenkit elrkunk vegre oda ahol addig is volt.
Nagymamad is neked eddig hos volt es most megtudtal rola egy nagyon esendo es amugy is sok vitat kivalto dolgot. Biztos nehez feldolgozni es igen ilyenkor valahogy emberibbek es legele bukok lesznek meg a szulok/nagyszulok is.
Nalunk peldaul egyik nagyszulomrol halala elott derult ki, hogy arvahazban elt sokaig, de en ettol inkabb megertettem miert utalta a szuleit, akik oda bevittek. Elotte azt gondoltam milyen szivtelen a szuleivel. Vagy volt olyan, hogy rokonrol abortusz derult ki es sose gondoltam volna, hogy olyasmire kepes, hiszen megengedhette volna maganak azt a gyereket is. Ettol en se iteltem el csak mas szemmel neztem ra es meg kellett jobban ertenem es meg is ertettem hogy o milyen.
Ha nagyobb leszel es van erod, akkor beszelgess errol nagymamaddal sokat lehet tanulni a regi idokbol es rola is es a donteseirol. Mert nyilvan az a legerdekesebb, nem pedig a mastol megtudott "tenyek".
Síroknál voltunk halottak napján.
Nem ismertem azt a rokont személyesen, akinek épp álltunk, de megpróbáltam elképzelni milyen ember lehetett, mégiscsak ő nevelte fel a nagyon stb...
Majd benyogtek a szüleim, és nagyszüleim beszgeted közben hogy hát igen, ő szeretett macskákat random megfogni és felakasztani oket, mert utálta őket.
Hát hogy is fogalmazzak. Az volt a legrosszabb hogy erre az emlékre nosztalgikus boldogsággal gondolták a szüleim és a nagyszüleim.
Még mindig felbosszant...
A nagymamámnak van egy ab-os története, amit nem írok le.
Sokkolt, de nem nézek rá máshogy. Ő a nagymamám. Ez sose változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!