Nektek is volt olyan, hogy megtudtatok valamit a nagyszuleitek/szuleitek multjabol es teljesen megvaltoztataja a roluk ki alakult velemenyeteket?
komolyan azt hittem, valami nagy horderejű dologról van szó, tudjamisén, megtaláltad a padláson a nagyapa náci kitüntetéseit, vagy kiderült, hogy nagyi III/III ügynök volt, vagy valami ilyesmi... amúgy ne legyünk álszentek, azzal is együtt kell élni, ilyen ez a történelem.
de most az a bajod, hogy nagymamád nem szült vagy húsz gyereket nyomorba? persze h nem szedett tablettát szegny, még fel sem volt találva.
amúgy nem volt ilyen, én abba nőttem bele, hogy a nagyiék is ugyanolyan emberek, mint bárki más, idegesítő szokásokkal és hibákkal.de ettől még szeretjük őket.
(azt megemlíteni is alig merem, hogy az abortusz még a feti két kategóriába sem tartozik. inkább egy felelős, felnőtt nő átgondolt és egyben érzelmileg megterhelő döntése. nem hiba)
Bocsi de szerintem semmi jogod elítélni a nagyszüleidet. Teljesen más korban éltek akkor sokkal nehezebb volt a fogamzásgátlás és még nehezebb volt az élet. Főleg egy nemkívánt gyermekkel. A nagyszüleid meghoztak egy döntést és ez csak és kizárólag rájuk és az Ő lelkiismeretükre tartozik.
Értem, hogy vallási szempontból ez kétséges, de még így sem lehet ítélkezni, mert az ítélet Isten dolga nem az emberé. Ráadásul én nem hiszek abban hogy van olyan, hogy "eleve pokol". Akkor miért van bűnbocsánat?
Nekem volt, az életemben ilyen, amit később tudtam meg, amikor a nagypapám már meghalt. Kiderült, hogy a nagypapámnak viszonya volt a bátyja feleségével. Apám és az unokatestvére valójában édes testvérek. Ez volt az oka nagymamám korai halálának (agyvérzés vitte el szegényt). Ezt nem azért írom le hogy teregessem a szennyest, hanem hogy lásd, hogy minden családban van "csontváz a szekrényben". És igen; megváltozott a véleményem a papámról (többek közt) emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!