Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszüleim lenéznek, mert...

A nagyszüleim lenéznek, mert városi értelmiségi vagyok kétkezi munkás helyett?

Figyelt kérdés
A nagyszüleim igazi self-made emberek, bár nem vitték túl sokra, mindent kemény munkával, kuporgatással, és józan ésszel szedtek össze. Az anyám fiatalon hozzáment az apámhoz, aki jóval pénzesebb és iskolázottabb volt a nagyszüleimnél. A nagymamám mindig szeretett volna aktívabb szerepet az életemben, az volt a vágya, hogy kiköltözzünk hozzájuk falura, a városba ritkán jártak be, nem is érezték jól magukat ott. Az unokatestvéreim és én is okosak vagyunk, többször voltunk OKT-n, én még OTDK-ra is mentem (nagyszüleim nagy bánatára, az ő szemükben ez csak plusz kiadás és fáradtság a szülőknek, a gyerek inkább segítene otthon). Érettségi után eléggé szétszórodtunk (halál komolyan, ketten Budapesten vagyunk, egyvalaki külföldre ment, van egy leszbikus unokatestvérem is, egyvalaki maradt a közelben, de ő is a városba költözött be faluról és ott tanult tovább illetve dolgozik). A nagyszüleim meg mérgelődnek és panaszkodnak, hogy milyen önzőek a mai fiatalok, hogy nem állapodnak meg, meg otthagyják a szüleiket, senki nem akar házasodni, gyereket vállalni, és nem akarunk a falujukban építkezni. Nagyapám azt mondta, hogy mennyivel jobb volt még a rendszerváltás előtt, mert akkor a fiatalok nem tudták elhagyni az országot, és "mindenki maradt helyén".
2018. márc. 12. 10:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
58%

Nem azért szólnak meg a szülők mert városba költöztetek meg tanultok,hanem elfelejtettétek hogy ki nevelt fel és szartok néha hazamenni és segíteni otthon öreg szüleiteknek.Mi is tanultunk és elköltöztünk,mégis hazamegyünk segíteni rendezni a gazdaságot és nem felejtettünk el kétkezi munkát sem végezni azért,hogy a szüleinknek egy kicsit visszaadjunk.Nem csak háromhavonta ha kérik,hanem kérés nélkül is gyakran.

Mindig ott az érem másik oldala.

2018. márc. 12. 12:00
 12/30 anonim ***** válasza:
48%
Nyilván olyan választ vársz, hogy te csinálod jól és igazad van, te vagy a fsza gyerek, a nagyszüleid meg dögöljenek meg. Pedig igazából nekik is az a bajuk (még ha nem is ezt mondják), hogy ők is csak azt érzik, hogy elszálltál magadtól és lenézed őket, pedig egy értelmiségi sem különb ember, mint bárki más, mindenkit másfelé visz a sors, mindenkit más terület érdekel. A te életstílusoddal ők nem értenek egyet, ugyanúgy, ahogy te nem értesz egyet az övékkel, ettől még egyikőtök sem lesz rosszabb vagy jobb, mint a másik.
2018. márc. 12. 13:06
 13/30 anonim ***** válasza:
53%
"Az unokatestverem és én is okosak vagyunk..." Aha, a nagyszüleid meg, nyilván buták. Nem tudom, hogy ki nez le kit...
2018. márc. 12. 13:20
 14/30 anonim ***** válasza:
66%
Értsük meg picit jobban a kérdezőt. Miért kell lefikázni, szerintem jó arc.
2018. márc. 12. 13:24
 15/30 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell velük foglalkozni.
2018. márc. 12. 13:26
 16/30 anonim ***** válasza:
47%
Tipikus kamu kérdés!
2018. márc. 12. 13:54
 17/30 anonim ***** válasza:
75%

Tényleg nagyon sok az ilyen kérdés mostanában... nem értem. Az én nagyszüleim megkérdezik, hogy "Minden rendben, kisunokám?", megölelgetnek, aztán aggódva nézik, hogy veszek-e minimum négyszer a húslevesből :)

Szerintem ha tényleg ilyenek, el kell engedni ezeket a füled mellett. Keress olyan témákat, amik nem szülnek konfliktust, süssetek, főzzetek, sétáljatok nagyokat együtt, segíts nekik a kertben, stb, használd ki, hogy legalább a nagyszüleidnél nem kell betondzsungelben lenned. Én is elkerültem otthonról, de ha tehetem, akkor sokszor töltök a nagyszüleimmel időt, mert addig kell, amíg még lehet :(

2018. márc. 12. 14:01
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért hiszitek azt, hogy lenézem őket. Amikor kicsi voltam, heti 1-szer látogattuk őket, és már akkor is megkaptuk, hogy miért nem építkezünk a közelben.

És csak mert azt írtam, hogy MI okosak vagyunk, még nem jelenti azt, hogy ők buták vagy kevesebbet érnének.

2018. márc. 12. 14:05
 19/30 A kérdező kommentje:
És itt nem kell a sorok között, nem vagyok falusi liba, aki a nagyvárosba érve elszállt magától, hanem úgy van, ahogy írtam: a nagyszüleim panaszkodnak, hogy senki sem akar megházasodni, senki sem akar hazajönni, és az egyetem nem más, csak a szülő lehúzása, irodában ücsörögni meg papírokat tologatni nem munka.
2018. márc. 12. 14:08
 20/30 anonim ***** válasza:
54%
A másik, hogy azért, mert egyetemre jársz, még nem vagy "városi értelmiségi".
2018. márc. 12. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!