A nagyszüleim lenéznek, mert városi értelmiségi vagyok kétkezi munkás helyett?
Nem azért szólnak meg a szülők mert városba költöztetek meg tanultok,hanem elfelejtettétek hogy ki nevelt fel és szartok néha hazamenni és segíteni otthon öreg szüleiteknek.Mi is tanultunk és elköltöztünk,mégis hazamegyünk segíteni rendezni a gazdaságot és nem felejtettünk el kétkezi munkát sem végezni azért,hogy a szüleinknek egy kicsit visszaadjunk.Nem csak háromhavonta ha kérik,hanem kérés nélkül is gyakran.
Mindig ott az érem másik oldala.
Tényleg nagyon sok az ilyen kérdés mostanában... nem értem. Az én nagyszüleim megkérdezik, hogy "Minden rendben, kisunokám?", megölelgetnek, aztán aggódva nézik, hogy veszek-e minimum négyszer a húslevesből :)
Szerintem ha tényleg ilyenek, el kell engedni ezeket a füled mellett. Keress olyan témákat, amik nem szülnek konfliktust, süssetek, főzzetek, sétáljatok nagyokat együtt, segíts nekik a kertben, stb, használd ki, hogy legalább a nagyszüleidnél nem kell betondzsungelben lenned. Én is elkerültem otthonról, de ha tehetem, akkor sokszor töltök a nagyszüleimmel időt, mert addig kell, amíg még lehet :(
Nem tudom, miért hiszitek azt, hogy lenézem őket. Amikor kicsi voltam, heti 1-szer látogattuk őket, és már akkor is megkaptuk, hogy miért nem építkezünk a közelben.
És csak mert azt írtam, hogy MI okosak vagyunk, még nem jelenti azt, hogy ők buták vagy kevesebbet érnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!