Miért nem érdekli a dédunokája?
Édesanyám már idős, de ellátja magát, főz magára, kijárkál,korának megfelelően aktív még, szellemileg frissebb mint én.Lányomnak született babája, tehát nekem unokám 2 hónapja.Az eltelt 2 hónap alatt anyám egyszer sem hívta fel a lányomat, hogy gratulál neki, vagy jól vannak.e, stb.Előtte kb.havonta 2-3 alkalommal hívta, lányomék gyakran mentek hozzá.
A lányomat ez most nagyon bántja, de engem is.
Mégcsak azt se tervezi, elmegy megnézni, nem kéri hogy vigyem el, mert kocsival én szoktam vinni mindenhová.
Nem értjük mi van vele.
Én ma rátértem a dologra, röviden elmondtam neki, bánt engem is, unokáját is hogy ennyire közömbös.
Azt mondta, mikor született a pici, ő beteg volt, nem tudta hívni.Már nem emlékeztem rá, megkérdeztem mi volt a baja, azt mondta feküdt mert fájt a lába.
Amikor mondtam, azóta 2 hónap telt el, egyszer se jutott oda hogy felhívja, meg fájó lábtól beszélni még tudott volna, azt mondta, én csak veszekedni akarok, és még én voltam neki a gonosz, aki a szegény öreg anyját bántja.
Szerintetek túlreagáljuk a dolgot?
Valahogy most nincs kedvem beszélgetni se vele.
Szerintem nem kell ezen gondolkodni, rágódni.
Ha úgy is te viszed mindenhova, akkor mondd neki, hogy elviszed a lányodékhoz, hogy megnézhesse a dédunokáját.
Vejem szólt persze, meg én is még aznap este mikor megszületett.Amúgy a lábfájást azért mondta, hogy mentséget találjon arra, miért nem vette fel a telefont.De inkább szájfájást kellett volna mondani.A lába tényleg fájt pár hete 1-2 napig, de volt már ilyen máskor is.Ettől még telefonálni lehet.
Amúgy abban a hónapban 7500Ft volt a telefonszámlája, mert ünnepek előtt mindenkit hívogatott. Én fizetem be a csekkjeit, feltűnt a nagy számla. Az unokája már nem fért bele, de ha elvinné a gyereket hozzá, akkora ovációval fogadná, úgy csinálna, mintha már majd megőrülne érte.Holott egy telefont se ér neki.
De most tényleg, kinek lenne kedve a gyereket mutogatni valakinek, aki nem kíváncsi rá?
Amúgy nem gondolom hogy újszülöttet annyira vinni kellene rokonlátogatóba, főleg télen. Fertőzések miatt. Csak a közvetlen család jár hozzájuk, rokonok telefonáltak, jelezték hogy később jönnek, mindenhol akad náthás, köhögős ember, nem akarják rájuk vinni a fertőzést.De szerintem ezzel mindenki így van, ha gyereke születik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!