Miről vagy hogyan beszélgessek a szüleimmel, ha a dolgaim egy része nem érdekli őket, a másik része miatt meg leszidnak?
Van sok dolog amit szeretek, érdekel (pl munkám, suli, könyvek, filmek, videojátékok, stb), mikor ezekről beszélnék, akkor nem figyelnek.. vagy olyan , mintha nem is hallanák hogy hozzájuk beszélek (ha rákérdezek valamire, pl "mit gondolsz", akkor egy unott "aha, szerintem is" a válasz, amin érződik, hogy azt se tudják miről van szó), vagy szimplán a mondatom közepén elkezdenek egymással beszélgetni valami véletlenszerű témáról, vagy konkrétan kimondják, hogy fogjam már be, ne fárasszam őket ilyen marhaságokkal.
Viszont mikor valami negatívat megemlítek, pl hogy bunkó volt velem egy kasszás, vagy bármi, arra egyből ráharapnak, érdekli őket, és tartanak egy prédikációt hogy én mindig rossz dolgokról mesélek, negatív vagyok, bevonzom a sok rosszat a pesszimizmusommal, meg ilyenek. Aztán bezavarnak a szobámba azzal, hogy gondolkozzak el, hogy hálásnak kéne lennem a dolgaimért, nem folyton csak a rossz dolgokat észrevenni az életben...
Ha nem mesélek semmit, csak ülök csendben, akkor azért csesznek le, mert ok nélkül duzzogok.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Miről beszéljek velük? Miért ilyenek velem?
"Miről beszéljek velük?"
Semmiről. A szüleid tipikus pesszimista energiavámpírok, akiket csak más nyomora villanyoz fel.
Nem tudom, semmi nem érdekli őket. Egész este beszélgetnek valami munkában történt sztoriról, vagy munkatársakról akiket nem ismerek, meg néha politikáról, de ha arról beszélnék, akkor meg az a baj, hogy ahhoz nem értek, majd beszéljek róla ha "nagy leszek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!