Szülők halálozása esetén ha van végrendelet, kizárólag az egyik gyerek teljes javára, akkor a köteles rész illeti a másik felet (ha megtámadja a v. rendeletet) a végrendelet ellenére?
Én is így gondoltam. Köszi :)
További válaszoknak örülnék még,főleg ha valaki jogi szemszögből magyarázattal is kitudná egészíteni.
Mire a hagyateki targyalas eljon, a kozjegyzonek mar mindent tudnia kell az elhunyt hagyatekarol, az esetleges vegrendeletrol es a verszerinti orokosok kileterol. Osszetrombitalja az erintett rokonsagot es egy targyalas kereteben helyre teszi a gondolatokat az ember fejeben.
Persze lehet tovabb pereskedni, de a lenyeg akkor es ott kiderul.
Az, hogy van egy valamilyen papir, az meg nem minosul vegrendeletnek. En nem tudom pontosan, de valoszinu megvannak annak a feltetelei, hogy mit fogad el a jog ervenyes vegrendeletnek.
Egy sajtfecni nem bizonyitja, hogy az elhunyt tiszta allapotaban irta-e, vagy kihasznaltak az elesettseget.
Érvényes végrendelet esetén a másik gyereknek jár köteles rész, amenyiben nincs hivatalosan kitagadva, de ez csak bizonyos feltételek mellett lehetséges.
A hagyatéki tárgyalásra meg minden szóbajöhetö öröksönek küldenek értesítést, és arra célszerü elmenni.
Ha ott valaki igényét nem vették figyelembe, akkor meghatározott idön belül jelezheti azt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Eléggé összetett dolog ez ahogy látom,és a neten is olvasgattam.
Én úgy értelmeztem a filmben csak sajna nem az elejétől láttam,hogy volt végrendelet de az örökösök közül a kitagadott testvér nem jelent meg a tárgyaláson...És innen nem is láttam sokkal tovább,hogy mi lett a menete a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!