Ez lehetséges ügyvéddel?
Arra lennék kíváncsi,hogy a párom(aki nő) nevére írathatom a gyerekemet a végrendeletemben Magyarországon?Csak mert,ha én meghalnék,akkor nincs más rokon és az lehetséges lehet hogy vele maradjon valahogy?
28/L
Végrendeletben gyámnevezésről gondoskodhatsz.
Mit jelent a nevére íratom a gyereket kifejezés?
Amúgy egyedülálló nők is részt vehetnek reprodukciós eljárásban!
Menjetek el egy közjegyzőhöz, és nevezd meg a párodat a gyermeked gyámjául.
Még egyszerűbb, ha a hivatalos eljárással gyámnak jelölöd meg.
Még pontosabban megkapod a választ egyenesben a jogászoktól:
www.jogiforum.hu
Kattints a forum linkre, regisztrálj.
Én ott mindig korrekt, szakszerű válaszokat kaptam ügyvédektől.
Köszönöm a válaszokat.
Azt jelenti,hogy ugye nem lehet egyszerre mindkettőnk nevén,hisz leszbikusok vagyunk és ezt Magyarországon nem ismerik el és ezért kérdeztem,hogy valahogy a nevére tudom e íratni a gyermekemet,hozzá kerülhet e akkor,ha velem valami történik.
Ha leszbikusok vagytok, akkor nem hiszem, hogy a nevére írathatod a gyerekedet.
Magyarországon a család még mindig egy férfi és egy nő szövetsége.
Nagyon helyesen, hiszen ez a természettől való!
Gyámnak persze kinevezheted, ha a gyámhatóság ezt a hivatalosan elfogadja, hiszen akár a barátomat, barátnőmet is megnevezhetem gyámul, ha nincs rokonom, aki vállalná.
A beteges kapcsolatotokat nem fogja elfogadni a gyámhatóság, legalábbis hivatalosan biztos, hogy nem.
Én egyszer felhívtam a gyámügyeseket, mert érdekelt, hogy mi lenne, ha egyszerre halnánk meg a férjemmel.
AKkor azt mondták, hogy bárkit megnevezhetünk gyámnak.
Ha leszbikusoknak nem lehetne Magyarországon, Angliában lehet, hogy könnyebben menne...nemtom sajnos. Azért csak haladnak a dolgok, szerintem.
Remélem egyszer Magyarországon is elfogadott lesz.
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!