Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti felkutatnátok a soha nem...

Ti felkutatnátok a soha nem látott nagyapátokat?

Figyelt kérdés
Nagyon konfliktus kerülő vagyok, de egy ismerősünk megpróbált meggyőzni, hogy keressem meg a nagyapámat, mert nem fogok utána örökölni semmit. Eddig ez eszembe sem jutott, hiszen soha nem láttam, illetve állítólag csecsemő koromban egyszer megmutattak neki, de a nevén kívül semmit nem tudok. Nagymamám, apukám már nem él, soha nem beszéltek róla, azt sem tudom lett-e új családja. Ti megkeresnétek az örökség miatt őt vagy a gyerekeit ha már nem él, vagy hagynátok az egészet?
2017. dec. 13. 23:22
1 2
 1/17 Metionin ***** válasza:
89%

Én hagynám a francba. Amúgy a köteles részt öröklöd utána.

Nekem is van egy nagyapám aki 4 éves korában otthagyta anyáméket, egyszer random megjelent amikor 12 voltam, de utána ugyanúgy leszart minket. Nem érzek ingert hogy kutassak utána, bár valamennyire sajnálom hogy így alakult mert amúgy jó arcnak tűnt. Csak az új felesége nem akarta hogy velünk tartsa a kapcsolatot, ő meg engedelmeskedett.

2017. dec. 13. 23:26
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

Höhö... sosem láttad, sosem érdekelt de az örökség miatt elgondolkodsz rajta, hogy megkeresd-e? Semmi közöd jogi, sem erkölcsi közöd nincs a vagyonához és hozzá sem.

Ha eddig nem érdekelt az öreg akkor hagyd a csodába.

2017. dec. 13. 23:29
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Kötelesrész csak gyereknek jár, unokának nem.

2017. dec. 13. 23:33
 4/17 A kérdező kommentje:

Erkölcsileg valóban megkérdőjelezhető, de jogilag, ahogy az első írta, járna a köteles rész.

Már apámat sem ő nevelte, hanem a dédszüleim szóval ő sem az erkölcsösség mintaképe.

2017. dec. 13. 23:35
 5/17 anonim ***** válasza:
49%
Miért is járna neked bármi?
2017. dec. 13. 23:36
 6/17 A kérdező kommentje:
Édesapám már több mint 20 éve meghalt, én vagyok a következő egyenesági leszármazott.
2017. dec. 13. 23:37
 7/17 anonim ***** válasza:
94%

Aha... Értem. Ebben az esetben szerintem menj be egy ügyvédhez és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi van. Az a 10.000Ft-ot megéri, de valószínűleg csak 5.000-et kér.

Ha nálunk lenne egy ilyen helyzet, mármint hogy hirtelen feltűnik egy sosem látott rokon az asztalt verve az örökségért pedig azelőtt még sosem láttam, biztos, hogy perre vinném a dolgot.

Illetve kérdéses, hogy ha még él az öreg, akkor nem magad alatt vágod-e a fát, ha megkeresed. Hirtelen eszébe juttatod magad és esetleg ír egy végrendeletet.

2017. dec. 13. 23:41
 8/17 anonim ***** válasza:
81%
Én nem az öröklés miatt keresném meg, hanem mert egy csomó olyan dolgot elmondhatna a családomról, amit máshonnan nem tudhatok meg. Pár éve elkezdtem foglalkozni családkutatással, és mit meg nem adnék azért, ha még kérdezhetnék nagymamámtól. Sajnos 12 éves koromban meghalt.
2017. dec. 13. 23:42
 9/17 A kérdező kommentje:
Ami még felmerült bennem: van három gyerekem, nem élünk rosszul, de volt, hogy minden fillér számított. Tegyük fel hogy járna x millió forint a törvény szerint, így is azt mondanátok, hogy nem kell? Mert a gyerekeimnek már ennyivel könnyebb lenne elindulni az életben.
2017. dec. 13. 23:48
 10/17 anonim ***** válasza:
88%
Ha neked belefér, hogy egy soha nem látott emberrel - akiről a világon semmit nem tudsz, még ezt sem, hogy él e egyáltalán és ő is leszart egész életedben - csupán az örökség miatt felvedd a kapcsolatot, akkor csináld!
2017. dec. 13. 23:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!