Ti felkutatnátok a soha nem látott nagyapátokat?
Én hagynám a francba. Amúgy a köteles részt öröklöd utána.
Nekem is van egy nagyapám aki 4 éves korában otthagyta anyáméket, egyszer random megjelent amikor 12 voltam, de utána ugyanúgy leszart minket. Nem érzek ingert hogy kutassak utána, bár valamennyire sajnálom hogy így alakult mert amúgy jó arcnak tűnt. Csak az új felesége nem akarta hogy velünk tartsa a kapcsolatot, ő meg engedelmeskedett.
Höhö... sosem láttad, sosem érdekelt de az örökség miatt elgondolkodsz rajta, hogy megkeresd-e? Semmi közöd jogi, sem erkölcsi közöd nincs a vagyonához és hozzá sem.
Ha eddig nem érdekelt az öreg akkor hagyd a csodába.
Kötelesrész csak gyereknek jár, unokának nem.
Erkölcsileg valóban megkérdőjelezhető, de jogilag, ahogy az első írta, járna a köteles rész.
Már apámat sem ő nevelte, hanem a dédszüleim szóval ő sem az erkölcsösség mintaképe.
Aha... Értem. Ebben az esetben szerintem menj be egy ügyvédhez és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi van. Az a 10.000Ft-ot megéri, de valószínűleg csak 5.000-et kér.
Ha nálunk lenne egy ilyen helyzet, mármint hogy hirtelen feltűnik egy sosem látott rokon az asztalt verve az örökségért pedig azelőtt még sosem láttam, biztos, hogy perre vinném a dolgot.
Illetve kérdéses, hogy ha még él az öreg, akkor nem magad alatt vágod-e a fát, ha megkeresed. Hirtelen eszébe juttatod magad és esetleg ír egy végrendeletet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!