Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy mondhat valaki ilyeneket...

Hogy mondhat valaki ilyeneket a saját unokájára?

Figyelt kérdés

Jó tanuló, átlagos 18 éves lány vagyok. Enyhe árnyalatú vöröses barnás hajam volt természetesen, én pedig végre befesthettem álmaim színére, feketére. Imádom ezt a hajszínt, teljesen odavagyok érte, és nem csak én, a szüleim és az ismerőseim, barátaim is megdicsértek, hogy milyen jól áll ez a hajszín, meg milyen szép. Alig vártam, hogy megmutathassam a nagymamámnak, mert nagyon jó vele a kapcsolatom, de teljesen más volt a reakciója, mint amit vártam. Leordította a fejem, hogy úgy nézek ki, mint egy prostituált, hülyét csináltam magamból és azt mondta, hogy eddig se voltam valami szép, de mostmár végképp rém ronda lettem (komolyan így mondta).

Azóta messziről elkerülöm, hívogat folyton, de kinyomom mindig, üzeneteket ír, hogy menjek át hozzá, de ezekre meg nem is válaszolok.

Próbálok nem gyerekesen viselkedni, de egyszerűen nagyon megbántott és nagyon nehezemre esik elfelejteni amiket mondott.

Szerintetek megbocsájtsak neki?

2017. okt. 19. 09:19
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
95%

Fura, hogy azt írjátok, hogy a kérdező gyerekesen viselkedik, hogy nem akar beszélni a nagymamájával - mikor a nagymama reagált önkontroll nélkül, mint valami kisgyerek.

Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de azért vagyunk felnőtt emberek, hogy ezt kulturáltan hozzuk a másik tudtára. Illetve néha elhallgassuk, ha nincs jelentősége a vélemyényünknek, csak bántanánk vele. Ti a gyereketek fejét is leordítjátok, mikor az megmutatja mit rajzolt az iskolában vagy elmondja, mi akar lenni, ha felnő - és teszem azt, meglepődtök rajta??

Kedves kérdező, szerintem szedd össze a gondolataidat és beszéld meg a nagymamáddal, hogy neked ez rosszul esett. Lehet, hogy nem is sejti, miért kerülöd?

Ha megint hasonlóan reagál, akkor nyugodtan köszönj el tőle élőszóban, és kívánj boldog karácsonyt! :D Mondd, hogy majd a dédunokákat megmutatod neki, ha képes lesz szépen viselkedni velük.

2017. okt. 19. 10:49
 22/39 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Sajnos vannak ilyen rosszindulatú nagymamák, akik folyamatosan gúnyolódnak, kötekednek, ócsárolnak stb.

Idővel még rosszabb lesz, de a te eseted még enyhe.

Az én nagymamám mindig azt vágja a fejemhez milyen dög vagyok, kutya vagyok...ezeket mondja rám...

Szóval sajnos idővel az eszüket elvesztik, nem tudják mit beszélnek...:/

2017. okt. 19. 10:51
 23/39 anonim ***** válasza:
99%
ezek után én kerülném
2017. okt. 19. 11:19
 24/39 A kérdező kommentje:

Ja, akik meg annyira mamám mellett voltak:

Ő mindig is ilyen volt. Az eredeti hajszínemre is azt mondogatta kiskoromtól kezdve, hogy "hogy néz már ki", azt akkor nem vettem magamra, mert megszokott volt. De ez a nő egyszerűen mindenkit kritizál. Ha mész vele az utcán, akkor minden második emberre azt mondja, hogy "ronda", meg "dagadt disznó", mintha ő olyan tökéletes lenne...

És ő kimondottan szeret(te)i a fekete hajat, mert neki is sokáig az volt, ezért ért váratlanul a reakciója. Nem gondoltam volna, hogy nekem, akivel annyira jóban van, képes lesz ilyeneket mondani.

2017. okt. 19. 11:31
 25/39 MR.X. ***** válasza:
41%
Lehet, hogy a mamád egy konzervatívabb fajta és nem annyira nyitott új dolgok felé. Az ilyen emberek nem igazán szeretik ha változik valami körülöttük. Szentül meg vannak győződve, hogy a régi jó! Azért a reakciója kicsit durva volt számomra a hajadról. Egyszer úgyis megenyhül a mamád! :)
2017. okt. 19. 11:39
 26/39 anonim ***** válasza:
96%

Azért érdekes, hogy itt tényleg csendre intik a kérdezőt, és szinte természetesnek van véve (főleg nőknek), hogy nyugodtan tűrjék a beszólogatást, alázást...aztán megy a csodálkozás, hogy annyi nő marad bántalmazó kapcsolatban, mert hozzá van szokva a durva hangnemhez.

Engem a nagymamám egyszer azért hívott fel és krvázott le, mert huszonévesen szórakozóhelyre mertem menni a barátaimmal :D, de ő eleve zavarodott volt.

Megbocsájthatsz neki, néha látogasd meg, én azt tanácsolom, hogy ignoráld, amikor bunkózik, mert ha látja, hogy magadra veszed még jobban fogja csinálni.

Tehát ne is reagálj, csak vond meg a vállad maximum.

2017. okt. 19. 11:42
 27/39 anonim ***** válasza:
22%
Felejtsd el amit mondott! Biztos szeret Téged, de az idősek már csak ilyenek. Az én nagyim minden súlyfelesleggel rendelkező embernek azt mondja, hogy sportolnia kellene meg, volt olyan is, akinek azt mondta, jól eltorzultál :D ilyenkor ég a képem, de a fél karomat odaadnám, hogy esze ágában sem akar senkit se megbántani, ilyen típus. Ha azt mondja jól nézek ki, az azt jelenti felszedtem pár kilót. Én meg jót nevetek rajta.Te se vedd komolyan inkább szeresd amíg van rá lehetőség.
2017. okt. 19. 12:12
 28/39 anonim ***** válasza:
86%

Mamádról megvan a véleményem, nagyon csúnya dolog volt tőle, hogy ilyen stílusban adja elő a véleményét nem először. Ezek szerint az eredeti hajszíned se tetszett neki. :/ Pedig én is szókimondó ember vagyok, de mindig megmondtam a felnőtt lányaimnak, ha valami hülyeséget találtak ki a külsejükkel kapcsolatban. De tudni kell normális keretek között elmondani a véleményt. Sosem adtam okot ilyen komoly sértődésre náluk. Téged tényleg megértelek, mert ez mamád részéről nagyon durva!

Amiért írok, kicsit Off:

A lányomnak is világosbarna eredetileg a hajszíne, kiszőkíttette még gimis korában, aztán pont a tablókép készítés előtt kitalálta, hogy frufrut vágat, sötétbarnára festtette (fordrász), azért a két t. Fura volt szőke után a sötétbarna, de ő volt a legjobban elkeseredve, mert megbánta.

Tudod, miért? Mert a sötét hajszínt, akié eredetileg világos, nagyon nehéz "visszacsinálni". Hosszú hónapok, akár egy év is. Remélem, magadnak tetszik, és a lenövést újrafesteted, fekete maradsz. Azért írtam le, hogy tudj róla... Én végigjártam ezt a kanosszát a lányommal, több tízezerbe került visszavilágosíttatni, sokszor kellett menni fodrászhoz, mert csak fokozatosan szabad, különben a haj roncsolódik.

Tényleg csak jó tanácsként írtam, mert a lányom azt mondta, ő soha többet... Már 26 éves. OFF vége.

2017. okt. 19. 12:15
 29/39 anonim ***** válasza:
18%

És? En amikor 15 évesen lebirotvaltam a szakmunkásbajszomat, ami igy 3x-ről visszanezve már elöbb megkellett volna tennem, akkor öregapám vágott nagyon csunya dolgokat a fejemhez..... és? Én attól még nagyon szerettem öregapámat, és most már, higy nincs közöttünk nagyon is hiányzik......

Beszélhetnek az öregek neha butaságikat, de 3lhetnek vegtelenül őszinték is....

2017. okt. 19. 12:17
 30/39 anonim ***** válasza:
91%

jó nagy tahó a mama

mond neki, hogy semmi gond mama, szerencsére már nem kell sokáig hallgatnom

2017. okt. 19. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!