Hogy mondhat valaki ilyeneket a saját unokájára?
Jó tanuló, átlagos 18 éves lány vagyok. Enyhe árnyalatú vöröses barnás hajam volt természetesen, én pedig végre befesthettem álmaim színére, feketére. Imádom ezt a hajszínt, teljesen odavagyok érte, és nem csak én, a szüleim és az ismerőseim, barátaim is megdicsértek, hogy milyen jól áll ez a hajszín, meg milyen szép. Alig vártam, hogy megmutathassam a nagymamámnak, mert nagyon jó vele a kapcsolatom, de teljesen más volt a reakciója, mint amit vártam. Leordította a fejem, hogy úgy nézek ki, mint egy prostituált, hülyét csináltam magamból és azt mondta, hogy eddig se voltam valami szép, de mostmár végképp rém ronda lettem (komolyan így mondta).
Azóta messziről elkerülöm, hívogat folyton, de kinyomom mindig, üzeneteket ír, hogy menjek át hozzá, de ezekre meg nem is válaszolok.
Próbálok nem gyerekesen viselkedni, de egyszerűen nagyon megbántott és nagyon nehezemre esik elfelejteni amiket mondott.
Szerintetek megbocsájtsak neki?
Szerintem te vagy a túlérzékeny, és a gyerekes.
Mindenkinek - még a nagymamádnak is - megvana joga a véleményére, és ha neki nem tetszik, akkor ezt nyugodtam megmondhatja.
Itt nincs MIT megbocsátani, hanem próbálj normálisan, felnött módra viselkedni. (Mellesleg a fekete szín csak nagyon kevés embernek áll jól, mert borzasztóan keményíti az arcot)
Persze, bocsáss meg neki.
Az én nagyimnak sem tetszett, amikor befestettem a hajamat. Meg is mondta. Én nem haragudtam meg rá. Én vörösre festettem és azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint egy róka. Én inkább nevettem rajta. Nem fogok ilyen hülyeség miatt haragudni valakire, akiről tudom, hogy szeret, és én is szeretem.
És semmi gond azzal, hogy valakinek nem tetszik a hajad. A lényeg, hogy neked tetszik. Ne várd mindenkitől, hogy dicsérje.
Köszönöm a válaszokat!
De szerintem mamám akkor is nagyon durván fogalmazott...
szerintem a kérdezőnek igaza van.!
persze! lehet véleménye a nagymamának,és azt meg is mondhatja-na de nem ilyen formában.ezt sokkal szebben/kedvesebben is megfogalmazhatta volna.
Viszont azért én adnék egy esélyt..-lehet hogy megbánta amit mondott és bocsánatot akar kérni.szóval mikor hív akkor ne rázd le hanem várd meg hogy mit mond..
Lehet, hogy durván fogalmazott, de valószínüleg sokkot kapott a látványtól - nem feltétlen azért, mert nem áll jól neked, hanem mert nem számított ilyesmire. Pár nap/hét alatt megszokja, nem kell megsértödni a reakcióján.
Te még nem jártál soha úgy, hogy valaki megváltoztatott magán valamit (hajszón, frizura, öltözkdési stílus) , amire az elsö reakciód az volt, hogy "úristen, hogy néz már ki", aztán idövel megszoktad?
"nem kell megsértödni a reakcióján. "
most komolyan..?? ha valakit a nagymamája le prostizza és olyanokat mondd hogy:
eddig se voltál valami szép, de mostmár végképp rém ronda lettél -ezen nem sértődnétek meg..??
Egy nagymama ha meg is lepődik,-akkor se beszéljen így az unokával.
Azt is mondhatta volna,hogy neki nem tetszik,mert szebb a természetes hajszíne.. és ennyi!
Köszönöm a válaszokat!
5-ös: Cigány haj? Szóval mindenki akinek fekete haja van, az cigány. Gratutálok.
Tényleg durván fogalmazott és ez nem volt szép tőle, de kicsit túlzásnak tartom a reakciódat. Mondd el neki, hogy rosszul esett, de ha így gondolja azzal nem tudsz mit kezdeni, megvan a joga a saját véleményhez. És ha amúgy jó a kapcsolat emiatt nem szakítanám meg...
Apám engem folyamatosan azzal csesztet, hogy kövér vagyok, még röfögött is régen hozzá (úgyis, hogy már alig ettem, mindenki rémüldözött, hogy milyen sovány vagyok). Borzasztóan bántott, de emiatt azért nem szakítottam meg vele a kapcsolatot, bár tény, hogy kevesebbet megyek látogatni, mert nincs szükségem a folyamatos önbizalom rombolásra. Beszéld meg mamáddal szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!