Nagymamám azt szeretné, hogy hagyjam ott az egyetemet és költözzek falura, mondván akkor rám hagyja a házát. Egyre erőszakosabb, hogy lehet leállítani?
Nagyapám gyári munkás volt, nagymamám háztartásbeli. Mindketten nyolc általánost végeztem, nagybátyámnak szakmája van, anyukámnak érettségije szakképesítéssel. Nagybátyám a szomszédjában lakik. Nagyszüleim bánatára anya értelmiségihez ment hozzá, és beköltöztek a városba. Utazgattak, "uraskodtak", amit a nagymamámék nem néztek jó szemmel. Aztán megszülettem én, feloldódott a feszkó, de mamám mindig mondta, hogy költözzünk falura hozzájuk. Nagymamám imádott, nagypapám nem törődött a "lányunokával". A két fiú unokatestvérem dolgos és szorgalmas, de nagymamám mindig sopánkodott, hogy túl sokat járnak tanulmányi versenyekre. Később az volt a baja, hogy nem a helyi főiskolára jelentkeztek, hanem Pestre tanulni. Dolgoznak és jó állásuk van, eszükben sincs hazaköltözni. Mivel én maradtam otthon, nagymamám rám akarja hagyni a ház rá eső felét (másik fele ugye anyámé és az öccséé), illetve nagybátyám is lemondana a részéről, ami a nagyapám után maradt rá (a háznegyedről), ha kivásároljuk.
Én most kezdtem az egyetemet, bár közelebb, de nagymamám azt mondja, hogy miért tanulok, miért nem megyek férjhez és kezdek el dolgozni.
A barátom orvosnak tanul, őt se szívleli, ugyanazért, amiért apámat se szerette - értelmiségi. Amúgy őt egyetemen ismertem meg, nagymamámnak az a véleméyne, hogy miért nem a közelben keresek magamnak vőlegényt.
Tessék csak várni, hogy ki az okos és a nem. Egyre többen települnek falura a tiszta levegő, a saját termelésű bio kaják miatt. Értelmiségiek, olyanok is, akik betonban nőttek fel. A munkájukat gépen végzik otthonról, a gyerekeik a szabadban nőnek fel, és boldogok. Nincsnek kiszolgáltatva.
Örülj neki, hogy leendő orvost találtál magadtak, külön előny lehet, ha eszed van. A világ változik, nem érdemes a városokra építeni a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!