Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám azt szeretné, hogy...

Nagymamám azt szeretné, hogy hagyjam ott az egyetemet és költözzek falura, mondván akkor rám hagyja a házát. Egyre erőszakosabb, hogy lehet leállítani?

Figyelt kérdés

Nagyapám gyári munkás volt, nagymamám háztartásbeli. Mindketten nyolc általánost végeztem, nagybátyámnak szakmája van, anyukámnak érettségije szakképesítéssel. Nagybátyám a szomszédjában lakik. Nagyszüleim bánatára anya értelmiségihez ment hozzá, és beköltöztek a városba. Utazgattak, "uraskodtak", amit a nagymamámék nem néztek jó szemmel. Aztán megszülettem én, feloldódott a feszkó, de mamám mindig mondta, hogy költözzünk falura hozzájuk. Nagymamám imádott, nagypapám nem törődött a "lányunokával". A két fiú unokatestvérem dolgos és szorgalmas, de nagymamám mindig sopánkodott, hogy túl sokat járnak tanulmányi versenyekre. Később az volt a baja, hogy nem a helyi főiskolára jelentkeztek, hanem Pestre tanulni. Dolgoznak és jó állásuk van, eszükben sincs hazaköltözni. Mivel én maradtam otthon, nagymamám rám akarja hagyni a ház rá eső felét (másik fele ugye anyámé és az öccséé), illetve nagybátyám is lemondana a részéről, ami a nagyapám után maradt rá (a háznegyedről), ha kivásároljuk.

Én most kezdtem az egyetemet, bár közelebb, de nagymamám azt mondja, hogy miért tanulok, miért nem megyek férjhez és kezdek el dolgozni.

A barátom orvosnak tanul, őt se szívleli, ugyanazért, amiért apámat se szerette - értelmiségi. Amúgy őt egyetemen ismertem meg, nagymamámnak az a véleméyne, hogy miért nem a közelben keresek magamnak vőlegényt.

2017. jún. 10. 10:41
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
96%
Mondd el, hogy neked nem a közmunka a cél.
2017. jún. 10. 11:06
 12/43 A kérdező kommentje:
Én sem értem. Egyszer azt mondja, hogy keressek munkát, egyszer pedig azt, hogy költözzek hozzá, és segítsek neki a ház körül.
 13/43 anonim ***** válasza:
92%
Nagymamád nagyon el van maradva...
 14/43 A kérdező kommentje:

Szerinte valakinek otthon is kell maradnia, és ilyenkor mindig kihangsúlyozza, hogy én vagyok a lány, ráadásul egyedüli, tehát nekem kell otthon maradnom (az otthon úgy értem, hogy a közelben)

Persze, az uncsitesóimról is ezt gondolja, de ők jól keresnek és küldenek haza pénzt, tehát az kevésbé zavarja.

2017. jún. 10. 11:09
 15/43 anonim ***** válasza:
69%
Mondd neki, hogy nem fogsz egy falusi romos hazat elcserelni egy diplomara, ha lesz diplomad 1 ev alatt osszegyujtesz egy ilyenre valot. ( Akar igaz, akar nem, ezt ha benyogod soha tobbet nem baszogat) Mamam is azt akarta, hogy baratommal koltozzunk hozza ( ugyanabban a varosban lakunk, bar nem egyutt, de a mi hazunk sokkal nagyobb mint mamame, nem ertem miert kellene odakoltoznom) Aztan mindig sztarolta a szomszed "gyerekeket" ( 35 evesek kb , en 18-20 voltam amikor ezekkel tomkodte az agyam) hogy milyen ugyesen csinaljak, a nagymama regi hazat milyen szepen felujitottak, na akkor megmondtam neki, hogy azt a regi sz*rt ? Minek? Annyi penz rament, epiteni olcsobb lett volna. Na akkor kicsit megsertodott, aztan azota bekenhagy..Elotte meg minden talalkozasnal 3x elmondta.
2017. jún. 10. 11:09
 16/43 anonim ***** válasza:
11%

#1-es es #15-os valasza a legpofatlanabb es a leghulyebb.

Sok jo valaszt kaptal kerdezo amugy.

Koszonom, a tovabb tanulasban van jovo, a mama meg ugy ossza meg a vagyonat ahogy jonak latja, ennyi. Nem kell itt okoskodni mocskos valaszokkal.

2017. jún. 10. 11:12
 17/43 anonim ***** válasza:
88%
Konkrétan tönkre akarja tenni az életed. Ezen nincs mit szépíteni. Lehet nem szándékosan, sajnos a sok idős ember ebben a korban egyre kevésbé beszámítható és logikátlan dolgokat tesznek.
2017. jún. 10. 11:13
 18/43 anonim ***** válasza:
69%

Az én idióta anyától is azt hallom állandóan, hogy hagyd ott az egyetemet... Már kiidegel, már kerestem is munkát erre, megbolondultál lányom.

De már gimnáziumi 10. osztálytól azt hallom, hogy ott kell hagyni az iskolát. Egyébként neki diplomája is van.

2017. jún. 10. 11:14
 19/43 A kérdező kommentje:

A rokonságban sok az értelmiségi. A nagymamámon, a nagybátyámékon, és anyukámon kívül mindenki az a családban. Összejövetelekre se szeret járni, mondván ő ott már nem ért szót senkivel, nem érti, miről van szó, csak csendben ül és hallgat.

Apukámmal se tud nagyon beszélgetni, pedig már többre becsüli, főleg, ha segít neki a pénzügyekben és a banknál.

2017. jún. 10. 11:21
 20/43 anonim ***** válasza:
87%

16-os:

Oké legyen, végülis kötelező elviselni a visszahúzó, buta, energiavámpír embereket csak mert ROKON?

Nem, nem kötelező...

Ha nekem valaki nem szereti a férjemet, főleg különösebb ok nélkül, azért mert orvosnak tanul (nevetséges ok) akkor én azzal nem lennék hajlandó jópofizni, hiába nagymama....

2017. jún. 10. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!