Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan mondanátok el a nagymam...

Hogyan mondanátok el a nagymamátoknak, hogy elfagyiztátok a nyugdíját?

Figyelt kérdés

Szóval. A nagymamám bankszámlára kapja a nyugdíját, de minden hónap eleje-közepe környékén levesz egy nagyobb összeget és abból gazdálkodik egész hónapban, vásárol, befizeti a csekkeket, meg ilyesmi. Azt szokta csinálni, hogy kiteszi az asztalra a csekkeket, a bevásárlólistát meg valamennyi pénzt, és vagy én vagy a nővérem megyünk, befizetünk és bevásárolunk neki, a maradékot pedig megtarthatjuk. Ez teljesen változó szokott lenni, van, hogy csak párszáz forint de volt már több ezer is.

Tegnap a tesóm ment el és jött haza nagy boldogan és hozott nekem egy jégkrémet. Kérdeztem tőle, hogy mi ez a nagy adakozókedv, erre mondta, hogy bevásárolt a nagyinak, meg befizetett 2 csekket, és maradt 50 ezer forint nála, amiből rögtön el is ment plázázni, vett magának egy csomó cuccot, meg egy csomó fagyit. Kicsit fura volt, mert a szülinapunkra se kapunk 50 ezer ft-ot, nemhogy csak úgy. Este telefonált a nagymamám, hogy fogalma sincs, hova lett a pénze.

A tesóm most tisztára bepánikolt, hogy hogy mondja el a nagyinak, hogy tévedésből elfagyizta a nyugdíját. Most mit csináljon?

Visszaadni nem tudja, mert majdnem az egészet elköltötte, és én se tudok neki adni, mert most volt 2 szülinap is, szóval eléggé kiköltekeztem magam. Apáék ilyesmire biztosan nem adnának kölcsön, ráadásul irtó mérgesek is lennének.

Muszáj lesz elmondani, de a nagyinak nemrég volt infarktusa, szóval nem sokkolhatjuk túlságosan. Tudom, hogy ez igazából a nővérem problémája, de mivel megettem a fagyit, amit hozott, bűnrészesnek érzem magamat. :S Odaadtam neki az árát (500 ft), de azzal ugyebár nem nagyon van kisegítve.

Van valakinek valami jó ötlete? :S

2017. márc. 8. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. :) Remélem, hogy a tesóm is tanul az esetből valamit (bár tartok tőle, hogy nem fog, főleg, hogy ilyen szépen megúszta).
2017. márc. 8. 19:38
 62/71 anonim ***** válasza:
3%
Ha gondoljátok, tudok kölcsönadni. Majd megadjátok, ha lesz miből. Privátban kereshettek.
2017. márc. 8. 20:05
 63/71 anonim ***** válasza:
82%
En irtam eloszor, hogy vigyen vissza mindent, szoval igazan orulok hogy segithettem :)
2017. márc. 8. 20:16
 64/71 anonim ***** válasza:
15%
50 ezret mi a p#csára lehet elb#szni?! Ráadásul pont ebben a 2 ócska boltban?! Szánalom az egész sztori és ha igaz, a tesód is.
2017. márc. 8. 21:30
 65/71 anonim ***** válasza:
100%

Hát végigolvastam, pedig hat oldal hsz-t nem szoktam. Nem hiszem el a tesódat!

Én a szüleimnek mondanám el a helyetekben, és megkérném őket, hogy szedjék le a fejem. Én szerettem annyira a nagyszüleimet, hogy nem mondanám el nekik, viszont k -rva mélyre ásnám el magam, hogy többé véletlenül se kerüljek a szemük elé.

Egyszerűen nem értem: miből gondolta a tesód, hogy az az ötven rugó a zsebpénz? Nekem ez nincs meg, pedig elolvastam.

Nagy mákja van, hogy visszaadták a pénzt.

A nagyi helyében én ezt egészségügyi okokból nem akarnám tudni. Én biztos rosszul lennék a helyében, nem lenne erőm haragudni.

2017. márc. 8. 21:33
 66/71 anonim ***** válasza:
22%
A legtöbb cuccot vissza lehet cserélni a boltokban.
2017. márc. 8. 21:38
 67/71 anonim ***** válasza:
100%
Ritka ostoba és gusztustalan testvéred van...
2017. márc. 9. 00:22
 68/71 anonim ***** válasza:
100%

Ettől függetlenül (hogy sikerült visszaszerezni a pénzt) valószínűleg valamiféle erkölcsi nevelés ráférne tesódra, mert az erkölcsi normák nem alakultak ki nála.

Nagyinak nem mondanám el, időseknek sokkal több szabadidejük van és nem akarnám, hogy ilyen gondolatokkal foglalkozzon ráérő idejében: "nem gondoltam volna hogy ilyen unokám van aki képes szemét módon meglopni, bizalmammal visszaélni".

2017. márc. 9. 05:21
 69/71 anonim ***** válasza:
17%

...de azért jól szórakoztunk!

Hajrá öcsi! Csak így tovább! Lesz még belőled Leslie Howard :)))

2017. márc. 9. 08:04
 70/71 anonim ***** válasza:
0%
Vagy John Gold.
2017. márc. 9. 08:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!