Hogyan mondanátok el a nagymamátoknak, hogy elfagyiztátok a nyugdíját?
Szóval. A nagymamám bankszámlára kapja a nyugdíját, de minden hónap eleje-közepe környékén levesz egy nagyobb összeget és abból gazdálkodik egész hónapban, vásárol, befizeti a csekkeket, meg ilyesmi. Azt szokta csinálni, hogy kiteszi az asztalra a csekkeket, a bevásárlólistát meg valamennyi pénzt, és vagy én vagy a nővérem megyünk, befizetünk és bevásárolunk neki, a maradékot pedig megtarthatjuk. Ez teljesen változó szokott lenni, van, hogy csak párszáz forint de volt már több ezer is.
Tegnap a tesóm ment el és jött haza nagy boldogan és hozott nekem egy jégkrémet. Kérdeztem tőle, hogy mi ez a nagy adakozókedv, erre mondta, hogy bevásárolt a nagyinak, meg befizetett 2 csekket, és maradt 50 ezer forint nála, amiből rögtön el is ment plázázni, vett magának egy csomó cuccot, meg egy csomó fagyit. Kicsit fura volt, mert a szülinapunkra se kapunk 50 ezer ft-ot, nemhogy csak úgy. Este telefonált a nagymamám, hogy fogalma sincs, hova lett a pénze.
A tesóm most tisztára bepánikolt, hogy hogy mondja el a nagyinak, hogy tévedésből elfagyizta a nyugdíját. Most mit csináljon?
Visszaadni nem tudja, mert majdnem az egészet elköltötte, és én se tudok neki adni, mert most volt 2 szülinap is, szóval eléggé kiköltekeztem magam. Apáék ilyesmire biztosan nem adnának kölcsön, ráadásul irtó mérgesek is lennének.
Muszáj lesz elmondani, de a nagyinak nemrég volt infarktusa, szóval nem sokkolhatjuk túlságosan. Tudom, hogy ez igazából a nővérem problémája, de mivel megettem a fagyit, amit hozott, bűnrészesnek érzem magamat. :S Odaadtam neki az árát (500 ft), de azzal ugyebár nem nagyon van kisegítve.
Van valakinek valami jó ötlete? :S
Na. Még szerencse. Szegény nagyi.
Amúgy a nővéred nem elfagyizta, hanem elbas*ta a pénzt- van különbség.
Hihetetlen, hogy sok fiatal mennyire nem tud bánni a pénzzel.
Ha lesz nővérednek munkája, és keres majd hasamra ütök 100-200 ezret, akkor majd a fizetés napján elkölti az egészet ruhákra?
Sok, többségében nőnek van kényszeres vásárlási mániája. Akkor is megvesznek valamit, hogy ha nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!