Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan mondanátok el a nagymam...

Hogyan mondanátok el a nagymamátoknak, hogy elfagyiztátok a nyugdíját?

Figyelt kérdés

Szóval. A nagymamám bankszámlára kapja a nyugdíját, de minden hónap eleje-közepe környékén levesz egy nagyobb összeget és abból gazdálkodik egész hónapban, vásárol, befizeti a csekkeket, meg ilyesmi. Azt szokta csinálni, hogy kiteszi az asztalra a csekkeket, a bevásárlólistát meg valamennyi pénzt, és vagy én vagy a nővérem megyünk, befizetünk és bevásárolunk neki, a maradékot pedig megtarthatjuk. Ez teljesen változó szokott lenni, van, hogy csak párszáz forint de volt már több ezer is.

Tegnap a tesóm ment el és jött haza nagy boldogan és hozott nekem egy jégkrémet. Kérdeztem tőle, hogy mi ez a nagy adakozókedv, erre mondta, hogy bevásárolt a nagyinak, meg befizetett 2 csekket, és maradt 50 ezer forint nála, amiből rögtön el is ment plázázni, vett magának egy csomó cuccot, meg egy csomó fagyit. Kicsit fura volt, mert a szülinapunkra se kapunk 50 ezer ft-ot, nemhogy csak úgy. Este telefonált a nagymamám, hogy fogalma sincs, hova lett a pénze.

A tesóm most tisztára bepánikolt, hogy hogy mondja el a nagyinak, hogy tévedésből elfagyizta a nyugdíját. Most mit csináljon?

Visszaadni nem tudja, mert majdnem az egészet elköltötte, és én se tudok neki adni, mert most volt 2 szülinap is, szóval eléggé kiköltekeztem magam. Apáék ilyesmire biztosan nem adnának kölcsön, ráadásul irtó mérgesek is lennének.

Muszáj lesz elmondani, de a nagyinak nemrég volt infarktusa, szóval nem sokkolhatjuk túlságosan. Tudom, hogy ez igazából a nővérem problémája, de mivel megettem a fagyit, amit hozott, bűnrészesnek érzem magamat. :S Odaadtam neki az árát (500 ft), de azzal ugyebár nem nagyon van kisegítve.

Van valakinek valami jó ötlete? :S

2017. márc. 8. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
61%
Hany eves a sztoridban a novered? (Jol gondold at hanyat irsz :))
2017. márc. 8. 17:33
 32/71 anonim ***** válasza:
79%
Amit vásárolt nyugta ellenében vissza kell vinni, és visszakérni az árát.
2017. márc. 8. 17:33
 33/71 anonim ***** válasza:
34%
Utolso, faziskesesben vagy, elozo oldalon ez mar kitargyalva, elvileg folyamatban a visszavitel..
2017. márc. 8. 17:36
 34/71 A kérdező kommentje:
#31, miért fontos, hogy hány éves? És miért "sztori"? Lehet, hogy neked csak valami mulatságos kis történet, de nekem meg egy probléma. Egy rokonom megrövidítette egy másik rokonomoat, tényleg, de vicces is. :S
 35/71 anonim ***** válasza:
57%

Amit vásárolt nyugta ellenében vissza kell vinni, és visszakérni az árát. - A vásárlás nem játék. Az eladó cég nem hibázott, nem is károsodhat egy felelőttlen miatt.

Semmi nem kötelezi őket arra, hogy visszavegyék. Megtehetik, de nem követelmény.

36/71 anonim ***** válasza:
100%
Mert ha mar vallalhat diakmunkat, menjen szepen es szerezze meg a penzt amit ellopott a mamatoktol.
2017. márc. 8. 17:39
 37/71 A kérdező kommentje:
#36, hány éves kortól lehet diákmunkát vállalni?
2017. márc. 8. 17:40
 38/71 anonim ***** válasza:
71%
Hát ha nem kamu, akkor ássátok el magatokat. Már ha annyi esze egyáltalán van a nővérednek.
2017. márc. 8. 17:44
 39/71 anonim ***** válasza:
100%
16
2017. márc. 8. 17:45
 40/71 A kérdező kommentje:
Meg mondjuk ugye a fagyit vissza se tudja vinni. Vett 2 epres Magnum multipacket (8 fagyi!!!), azt felették a barátnőjével, és egyet adott nekem. Az is 3000 ft. :S
2017. márc. 8. 17:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!