Hogyan mondanátok el a nagymamátoknak, hogy elfagyiztátok a nyugdíját?
Szóval. A nagymamám bankszámlára kapja a nyugdíját, de minden hónap eleje-közepe környékén levesz egy nagyobb összeget és abból gazdálkodik egész hónapban, vásárol, befizeti a csekkeket, meg ilyesmi. Azt szokta csinálni, hogy kiteszi az asztalra a csekkeket, a bevásárlólistát meg valamennyi pénzt, és vagy én vagy a nővérem megyünk, befizetünk és bevásárolunk neki, a maradékot pedig megtarthatjuk. Ez teljesen változó szokott lenni, van, hogy csak párszáz forint de volt már több ezer is.
Tegnap a tesóm ment el és jött haza nagy boldogan és hozott nekem egy jégkrémet. Kérdeztem tőle, hogy mi ez a nagy adakozókedv, erre mondta, hogy bevásárolt a nagyinak, meg befizetett 2 csekket, és maradt 50 ezer forint nála, amiből rögtön el is ment plázázni, vett magának egy csomó cuccot, meg egy csomó fagyit. Kicsit fura volt, mert a szülinapunkra se kapunk 50 ezer ft-ot, nemhogy csak úgy. Este telefonált a nagymamám, hogy fogalma sincs, hova lett a pénze.
A tesóm most tisztára bepánikolt, hogy hogy mondja el a nagyinak, hogy tévedésből elfagyizta a nyugdíját. Most mit csináljon?
Visszaadni nem tudja, mert majdnem az egészet elköltötte, és én se tudok neki adni, mert most volt 2 szülinap is, szóval eléggé kiköltekeztem magam. Apáék ilyesmire biztosan nem adnának kölcsön, ráadásul irtó mérgesek is lennének.
Muszáj lesz elmondani, de a nagyinak nemrég volt infarktusa, szóval nem sokkolhatjuk túlságosan. Tudom, hogy ez igazából a nővérem problémája, de mivel megettem a fagyit, amit hozott, bűnrészesnek érzem magamat. :S Odaadtam neki az árát (500 ft), de azzal ugyebár nem nagyon van kisegítve.
Van valakinek valami jó ötlete? :S
H&M, New Yorker siman visszaheszi meg talan 1 honapig is.
Szerintetek miert csinaljak azt sokan, hogy vesznek egy ruhat, elmennek belole bulizni aztan meg visszaviszik?
De visszaveszik.
H&M-ben direkt rá is kérdeztem nem túl rég, mert nem voltam benne biztos, hogy tetszik a kabát, viszont más kabát meg sehol nem tetszett egyáltalán, így megvettem, mert mondták, hogy 1 hónapig (!) visszavihetem, ha meggondolom magam.
Amúgy meg ne írd már, hogy "elfagyizta". Nem erről van szó. Ha vett is 20 db jégkrémet, akkor is az csak a töredéke annak az 50 ezer forintnak. Ha meg nem kamu a kérdés, akkor tényleg jó nagy idióta a nővéred, hogy rá se kérdez a nagymamátoknál, hogy akkor most megtarthatja-e ezt a szokatlanul nagy összeget vagy sem, csak simán megy és elkölti az útba eső első üzletben...
A nagyi elfelejtette kiszámolni, hogy mennyit adjon oda, csak fogta a csekket, lerakta az asztalra a pénzzel együtt = öregkori feledékenység. De azért a tesódnak lehetett volna annyi esze, hogy odafigyel az ilyen tévedésre!
Meg kell mondani a szülőknek, hiszen ha pénzben nem is tudják most rögtön a nagyinak vissza adni, akkor is ők lesznek azok, akik a napi kaját-gyógyszert oda kell, hogy tegyék nagyi asztalára.
És akkor ebben a hónapban nektek sem lesz több fagyi, meg meki és egyéb nyalánkság, stb. stb. hiszen plusz 1 fő megélhetésének költségét ki kell gazdálkodni!
-rá is kérdeztem nem túl rég, mert nem voltam benne biztos,-
Törvény NEM kötelezi rá, de megteheti. Ha a tulajdonos főnök olyan kedvében van, akkor egy darab 200 forintos gagyi zoknit becserélhet nulla kilométeres Ferrarira.
De ettől még nem követelhető rajta.
Ha egy cég annak ellenére cserél, hogy nem lenne rá köteles, az belső üzleti megfontolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!