Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan mondanátok el a nagymam...

Hogyan mondanátok el a nagymamátoknak, hogy elfagyiztátok a nyugdíját?

Figyelt kérdés

Szóval. A nagymamám bankszámlára kapja a nyugdíját, de minden hónap eleje-közepe környékén levesz egy nagyobb összeget és abból gazdálkodik egész hónapban, vásárol, befizeti a csekkeket, meg ilyesmi. Azt szokta csinálni, hogy kiteszi az asztalra a csekkeket, a bevásárlólistát meg valamennyi pénzt, és vagy én vagy a nővérem megyünk, befizetünk és bevásárolunk neki, a maradékot pedig megtarthatjuk. Ez teljesen változó szokott lenni, van, hogy csak párszáz forint de volt már több ezer is.

Tegnap a tesóm ment el és jött haza nagy boldogan és hozott nekem egy jégkrémet. Kérdeztem tőle, hogy mi ez a nagy adakozókedv, erre mondta, hogy bevásárolt a nagyinak, meg befizetett 2 csekket, és maradt 50 ezer forint nála, amiből rögtön el is ment plázázni, vett magának egy csomó cuccot, meg egy csomó fagyit. Kicsit fura volt, mert a szülinapunkra se kapunk 50 ezer ft-ot, nemhogy csak úgy. Este telefonált a nagymamám, hogy fogalma sincs, hova lett a pénze.

A tesóm most tisztára bepánikolt, hogy hogy mondja el a nagyinak, hogy tévedésből elfagyizta a nyugdíját. Most mit csináljon?

Visszaadni nem tudja, mert majdnem az egészet elköltötte, és én se tudok neki adni, mert most volt 2 szülinap is, szóval eléggé kiköltekeztem magam. Apáék ilyesmire biztosan nem adnának kölcsön, ráadásul irtó mérgesek is lennének.

Muszáj lesz elmondani, de a nagyinak nemrég volt infarktusa, szóval nem sokkolhatjuk túlságosan. Tudom, hogy ez igazából a nővérem problémája, de mivel megettem a fagyit, amit hozott, bűnrészesnek érzem magamat. :S Odaadtam neki az árát (500 ft), de azzal ugyebár nem nagyon van kisegítve.

Van valakinek valami jó ötlete? :S

2017. márc. 8. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon helyesen tennétek,ha elmondanátok a szüleiteknek.Képzeld a nagyi õrlõdik,hogy mégis hova lett a pénze?

JUt is eszembe, miért kérdezi a nagyi,hogy hova lett a pénze,amikor tudja,hogy mennyit adott a nõvérednek?

Csak nem lenyulta?

2017. márc. 8. 16:51
 12/71 longlife ***** válasza:
100%
50 ezer nem kis pénz.Inkább a szülőnek szóljatok mint a nagyinak.Az infarktus nem játék.A szülőnek visszatudja törleszteni a tesód.
2017. márc. 8. 16:51
 13/71 A kérdező kommentje:
#10, oké, köszönöm. Akkor még ma visszaviszi szerintem.
2017. márc. 8. 16:52
 14/71 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is meglopta egyébként. Ekkora diferencia a többi hónaphoz képest irreális, én azt mondom hogy valamit nem fizetett be.
2017. márc. 8. 16:54
 15/71 A kérdező kommentje:

#11, nem kérdezte, hogy hova lett, csak csodálkozott, mert a szomszédasszonya vitt neki diót, és nem tudta kifizetni, mert nem volt nála a pénze.

Tudta, hogy mennyit vett ki az automatából, mert megvan neki a bizonylat, a csekkeket és a blokkot is össze tudja adni, szóval nagyjából sejthette, hogy mennyinek kellene még lennie.

2017. márc. 8. 16:55
 16/71 anonim ***** válasza:
95%

Véletlenül nem lehet eltapsikolni pénzt, csak tudatosan.

Ezs sima lopás, még akkor is az, ha az a megállapodás a maradék a tiétek.

Olyan, mint amikor valakinek véletlenül 50 ezer forint helyett 5 milliós fizetést adtak, s rögtön elköltötte.

A cuccok visszavitelével próbálkozni lehet, de nincs olyan szabály, amelyik a visszavételre kötelezné a boltot.

A 3 napos már régen nincs. Internetes rendelésnél van 14 nap, bolti vásárlásnál 1 mp sincs.

2017. márc. 8. 17:00
 17/71 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen hülye onokám lenne....:D Nem bántanám, de ragaszkodnék az intelligencia vizsgálathoz, mert nagy valószínűség szerint visszamaradott gyermek szegényke.
2017. márc. 8. 17:04
 18/71 anonim ***** válasza:
49%

A pénzt nem fogják visszaadni, de ha nem gyári hibás a termék vissza sem veszik.

Másrészt pedig a tesod tudatosan meglopta a nagymamát, ezek után egy fityinget nem biznék rá.

2017. márc. 8. 17:04
 19/71 A kérdező kommentje:
#16, most elrohant az Arénába a cuccokkal, meglátjuk, mit tud belőle visszaszerezni.
2017. márc. 8. 17:05
 20/71 A kérdező kommentje:
#17, de ettől még nem kapja vissza a pénzét a nagymamám. :(
2017. márc. 8. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!