Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan állítsam le a pattogó...

Hogyan állítsam le a pattogó nagyit?

Figyelt kérdés

Tudni kell róla, hogy az unokái közül mindig a legkisebb gyerek számára az Isten, aki iránt bármit feláldozna, a többiek pedig részéről akár fel is fordulhatnak. A legkisebb gyerek címet jelenleg a 10 éves unokaöcsém birtokolja. Nemsoká szülinapja lesz, mire a mama azt találta mondani, hogy nyugodtan kérjen drága ajándékot, max. minden családtag belead pénzt. Erre előáll a minap a mama, hogy 5 ezret leszek szíves beleadni ebbe. Amikor elmagyaráztam, hogy karácsonyra is mindenki 300-500 Ft közötti értékben kap tőlem sajátkészítésű ajándékot (mivel kb. 8 ezret keresek havonta korrepetálásokkal, amiből nem akarok 5-öt csak az u.tesómra költeni), ezért nem tudok ennyit beleadni.

Erre kitört a 3. világháború. Én vagyok a sz a r ember, amiért nem tűnök el rögtön állást keresni, hogy ki tudjam fizetni a részem a gyerek ajándékából, és most úton-útfélen terjeszti ezt az egész családban + ismerősöknek. Igaz, tavaly dobtunk össze neki egy több százezres PC-t, pedig apám egyedül nevel engem és tesómat, mégis apa adott bele a legtöbbet. A mama szerint ez teljesen természetes, bár beki olyan elképzelése is van, hogy amint jövőre lediplomázom, 450 ezer Ft lesz a kezdő fizetésem. Nem tudom, honnan veszi.

Mondjuk, nem is lehet ezt az őrült gyerekimádatot megállítani, de nyugtassatok meg, hogy ez nem normális dolog.

2016. nov. 3. 08:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%
egyszerűen nem adsz bele és kész. Nem kötelességed az unokaöcséd által kinézett dologba beleadni, sőt. Ha annyira akarja, vegye meg a mamád, vagy legközelebb ne ígérgessen mások megkérdezése nélkül.
2016. nov. 3. 09:44
 12/24 acelsziv ***** válasza:
95%

"apám egyedül nevel engem és tesómat, mégis apa adott bele a legtöbbet. "

Én már ezt sem értem. Miért adta apukátok a legtöbbet? Fél az anyjától?

2016. nov. 3. 11:18
 13/24 A kérdező kommentje:

Apámnak is a kisgyerek az első, nekem is kötelességem mindent elnézni öcsémnek, csak mert nálam fiatalabb. :/

Egyébként köszönöm a sok választ. Látom, nem nekem ment el az eszem. :D meghívtak a szülinapjára, de tőlem csak egy csokit fog kapni maximum. Szerintem tavaly kitettünk magunkért a PC-vel. Az lett volna a cél, hogy ne apám gépét nyomogassa reggeltől estig, de a gyerek saját apja nem engedi oda a géphez a gyerekét egyáltalán. A nagynéném elnézi, hogy a kedves férje kisajátította a gépet, különben a férfi a hajánál fogva cibálná végig az utcán.

Azt hiszem, nagy bajok vannak a családtagjaim fejében. :D néha csak pislogok, néha pedig szenvedem az eredményt.

2016. nov. 3. 12:13
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Nyugodtan vállald be, hogy sz.r ember vagy a nagyi szerint (NEM TE vagy az!). Kérdezd meg a nagyitól, mennyit gyűjt a rokonoktól a tesód ajándékára, aki ugyanolyan édes unokája, mint a kis kedvenc (és itt szándékosan nem rólad írtam). Elmondhatod, hogy ha több pénzed lenne, az apukádnak és a tesódnak vennél többet, mert ti egy család vagytok és mert hálás vagy apukádnak, aki felnevelt. Az unokatestvér nem a legközvetlenebb családtagod, ő csak rokon.

Gondolom, apukád nem akar konfrontálódni az anyjával (lásd

tavalyi PC), helyette is állj a sarkadra! Minden csoda 3 napig tart, majd megbékél a nagyi (vagy nem).

Kívánok neked békés karácsonyt és a diploma után 500ezer forintos fizut (übereltem a nagyit)!

2016. nov. 3. 14:02
 15/24 anonim ***** válasza:
26%

De hogy fér hozzá az apád gépéhez?

Vagy egy lakásban éltek valamennyien, nagyistól, mindenestől?

Apukádon csodálkozom, hogy különbséget tesz a gyerekei között és behódol a kis kedvencnek is. Ezek szerint te csak másodrendű gyerek vagy?

Attól tartok, ha arra kerül a sor, ápolhatod a nagyit,

hálát, köszönetet nem kapsz, de hallgathatod a dicshimnuszt a fiúkról (akik le se ... őket).

2016. nov. 3. 18:00
 16/24 A kérdező kommentje:

Ennyire előre nem is merek gondolkodni. :D Mi lesz velük egyáltalán, ha elköltözöm? Egyedül mosok és takarítok rájuk, kivéve mamámat, akinek csak besegítek itt-ott.

No, de. A kérdésre válaszolva: mamám vigyáz a kölyökre suli után és szünetekben, valamint hétvégén, ha a szüleinek dolga akad. Mamám pedig egy házban lakik velünk, de külön lakrészen. A gyerek odaülhet apa gépéhez bármikor, sosincs elküldve. A mi lakrészünkbe minden egyéb családtagnak is szabad bejárása van, kivéve a szobámat, mert azt zárom.

2016. nov. 3. 19:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj bele! Ez normális?! A nagyid tudja, hogy apád egyedül nevel titeket, és valszeg tisztában is van az anyagi helyzetetekkel és még így mer pénzt kérni? Nem sül le a pofájáról a bőr? És az unokaöcsédnek? Nem kellene valakinek elbeszélgetnie vele arról, hogy büdöskölke tíz évesen minek neked egyáltalán saját pc, nem hogy ennyire drága?! És hogy ilyet nem kérünk?! Kell neki valami drága, spórolja össze magának a pénzt rá... ha több embernek is sikerült, neki is fog egyedül...
2016. nov. 3. 19:36
 18/24 anonim ***** válasza:
95%
nem akartok örökbe fogadni véletlenül :D?
2016. nov. 3. 19:56
 19/24 A kérdező kommentje:
18-as, ha 10 évesnél fiatalabb vagy, te lehetsz nálunk az új sztár. :D egyébként tényleg csak egy darab csokit fog kapni vagy 500 Ft-tal szállok csak be. Nyugodtan vásároljanak neki (vagy az apjának, mivel úgyis elveszi a gyerekétől) drága cuccokat, ha ettől ők jól érzik magukat. Azt már látom, hogy milyen szülő és nagyszülő nem leszek sohasem.
2016. nov. 3. 20:16
 20/24 anonim ***** válasza:
Elmondásod szerint eltartott vagy tehát a nagyinak meg kellene érteni,hogy neked nincs miből, hacsak nem kérsz tőle kölcsön és apránként megadod neki,ha a mamit nagyon zavarja az általad felajánlott összeg. Gondolom az u.tesód az édestestvéred gyereke és ha drága ajándékkal drukkolsz ki ki a tesódnak kellene a mami értésére adnia ,hogy de tesó neked nem kellene ennyit áldoznod,hiszen jóformán jövedelmed sincs, de miért is nincs ?!
2016. nov. 20. 05:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!