Mindenbe beleszól a férjem anyja, hogyan állítsam le?
Azt hiszem a kérdésem klasszikus problémáról szól...
SZóval az égvilágon mindenbe beleszól az anyósom. A férjem leállítja rendszerint ilyenkor összevesznek stb...de aztán megy minden ugyanúgy! Egy kis idő elteltével folytatja a beleszólogatást. BEleszól hogy a gyermekemet mikor hova viszem, folyton nyaggat hogy több időt akar vele tölteni. A hétvégén elárultuk neki hogy kinennénk a nyaralóba és ő előző nap már kiment hogy "majd ő ott vár minket". Természetesen nem hagytam a dolgot, máshova mentünk! Háborog mindenért, folyamatosan be kell számolni neki mindenről, addig kérdezősködik amíg meg nem tud mindent amit akar. Nagyon idegesítő és nem tudom hogy bírtam eddig de mostmár úgy érzem kiosztom a francba! Szerintetek jó ötlet? Mit tennétek?
én információmegvonást alkalmaznék.
jól kiosztanám,elmondanám,hogy mi a gond,aztán nem venném fel a telefont,nem állnék szóba vele,és nem vinném a gyereket vagy 2 hónapig. ettől rögtön rájönne,hogy ki diktálja a feltételeket,ne félj visszavenne a követelőzésből.
Nyugodtan kioszthatod, legalább megkönnyebbülsz.
Lesz két hét mosolyszünet, és minden megy tovább. Az ilyen anyós soha nem fog megváltozni.
Valóban az az egyetlen megoldás, ha nem tud semmiről, és akkor nem tud beleszólni, illetve a találkozásokat a minimálisra csökkented.
Esetleg, ha egyébként értelmes, megkérdezheted, hogy ő miért gondolja úgy, hogy jót tesz vele az UNOKÁJÁNAK, ha folyamatosan pocskondiázza az anyját, és azt a látszatot kelti a gyerekben, hogy az édesanyja mindig olyat csinál vele, ami neki nem jó. Higgye el, hogy te is azt akarod, ami a gyereknek a legjobb, és mivel te vagy vele napi 24 órában, ezért jobban ismered.
Értékeled a szándékot, ha csak jót akar, de akkor vegye tudomásul, hogy a gyereknek nem jó, ha ti mindig miatta vitatkoztok, mert te anyaként bármit teszel, ő azt egyből kétségbe vonja.
Azt is vegye már észre, hogy ezzel a saját gyerekét is eltávolítja magától, mert a férjed sem poénból veszik vele össze havonta. Majd ha anyaként képes lesz normálisan viselkedni, és nem szítani a feszültséget, akkor domborítson nagymamaként.
Aztán úgy sértődik meg rajta, ahogy jól esik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!