Mit lehet tenni ha valaki 66 évesen rendszeresen elfelejti lehúzni a wct? Elfelejti ki hívta összekeveri a dolgokat? Másoknál is van ijen?
Van, igen. Barátnőm anyukája. Alzheimeres. Ma már mindennapos, állandó felügyeletet igényel, mert nem talál haza a kisboltból, hálóingben elindul télen, az éjszaka közepén sétálni. Volt, hogy felgyújtotta a konyhát, mert feltette a kaját, és elfelejtette, és elaludt a tévé előtt. Már a gyerekei neve sem mindig ugrik be neki, de még megismeri őket. Engem már nem, de ha igen, akkor sincs képben. Kérdezte, mi van apukámmal, aki 5 éve meghalt, meg hogy mikor megyek férjhez (10 éve házas vagyok).
A nagyon-nagyon-nagyon nagy baj az, hogy az apukád orvos!
Egyszer ki fog nyírni valakit, elég, ha elfelejti, hogy XY penicillin allergiás, és felír neki egy antibiotikumot.
ma 11:29
Nem tudom, milyen orvosok vannak a családban, meg ismeretségi körben, de csupán a korra fogni a jelenséget, nem vall orvosra. Alzheimertől elkezdve bármilyen elváltozás lehetséges. Ezekre vannak vizsgálatok és gyógyszerek is.
attól mert valaki orvos,miért ne mehetne orvoshoz? főleg,hogyha már idős és pont a fejejtés a baj.ilyen esetben nem biztos,hogy tudja magát kezelni otthon. szóval menjen csak el a neurológiára. ha vannak ismerősei ott,akkor nem is kell sokat várnia. ennyit megér.
amúgy apró dolgokkal meg lehet könnyíteni az életét.pl a wc ajtóra belül kiírni,hogy ne felejtsd el lehúzni . és máshol is apró üzenetekkel segíteni a mindennapjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!