Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van olyan hogy a nagyszülő...

Van olyan hogy a nagyszülő jobban szereti az egyik gyermeke gyerekeit mint a másikét?

Figyelt kérdés
Ugyanis a nagyszüleink minket sosem szeretgetnek annyira és minket nem is visznek sehova. Lehet hogy csak ezt én látom így...

2016. aug. 16. 10:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Van, nálunk is ez volt, ráadásul mindkét irányból. Eleve a szüleink sem voltak a kedvenek, mindkét családban élt a megkülönböztetés és pont ők jöttek ki belőle rosszul. Ez tovább lett vetítve az unokákra is.
2016. aug. 16. 20:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is ez van. Egyik mamának 6 unokája van, 5en 26-20 közöttiek,engem szeret a legjobban, mindig ki is fejezi (zavar is, mert a többiek előtt is mondja), illetve a legkisebbet, de ő csak 3 éves.

Másik mamának 3+1 unokája van (a +1 gyerkőcöt hozta az élettárs a családba), ő próbál egyenlő lenni, de talán ő is engem szeret a legjobban. Mondjuk félig ő nevelt fel, sokat voltam nagyon nála. De bármelyikünk kérhet tőle bármit, amennyire tud, segít.

2016. aug. 16. 23:40
 13/18 anonim ***** válasza:
Gyakorló szülők, ha igazán magukba néznek, be kell látniuk, hogy az egyik gyereküket jobban szeretik, mint a másikat. Megadnak a másiknak is mindent, sőt sokszor saját szégyenüktől ösztökélve többet is, mint a kedvencnek, de ha belegebednek is, ezt a törvényt nem képesek ledönteni. Ugyanez áll a nagyszülő/unoka kapcsolatra is.
2016. aug. 17. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:

És, nem ott van az ok, hogy idősebb vagy fiatalabb, vagy kinek a gyereke.

Elő kell venni a régi családi fényképeket, és meséltetni kell, úgy derül ki.

A szülők is a rájuk hasonlító gyerekkel törődnek. Ezért lenne fontos a nagy család, a közel élés, mert akkor mindenkire jutna olyan családtag, aki pont őt favorizálja.

2016. aug. 17. 18:32
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Igen, anyám a testvérem gyerekeit imádja, szereti, költ rájuk, mindent megenged, elnéz nekik. Az én lányomat max megtűri. Az ok: én örökbefogadtam a lányomat, és ö nem érzi saját unokájának.

Apám viszont nem tesz különbséget. Az összes unokáját egyformán szereti.

2016. aug. 23. 19:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, en is igy vettem eszre sajnos. Mindket nagymamamnal az "aranykosarkaban" vagyok, de a nagypapamnal pl. nem, es van meg ket unokatestverem, akik szinten kiemelt figyelmet elveznek egy-egy nagyszulotol. Talan az az oka, hogy hasonloak a szemelyisegek, nekem az egyik nagymamam mindig mondogatja, hogy a fiatalkori onmagara emlekeztetem, illetve, ugy vettem eszre, hogy ez foleg nagyobb csaladban fordul elo, ahol nagyon sok a gyerek (nekem 15 unokatesom van, tehat "van valasztek").

Igyekeznek mindenkit egyforman szeretni, sosem kapunk ertekesebb ajandekot, nagyobb szelet sutit, vagy kulonb programot, mint a tobbiek, de azert lehet erezni, hogy ki a kiskedvenc. Imadom a nagyszuleimet, de sajnalom azokat az unokatestvereimet, akik nem "kedvencek", ahogy teged is sajnallak.

2016. aug. 24. 02:01
 17/18 anonim ***** válasza:
57%

Van ám... apumat jobban szerette mamám, elsőszülött fiú volt, ám anyumat gyűlölte... mivel a szüleim nevelési módszere különbözött mamám szemléletétől, így engem se kedvelt túlzottan.

Míg én az utcán játszottam a többi gyerekkel, fociztunk, szerepjátszottunk, bicikliztünk, kutyáztunk, békát fogtunk és minden koszos dolgot csináltunk, addig unokatesóim (szintén lányok) a házban babáztak, főztek, és mindenféle csajos dolgot csináltak.

Ezért én voltam a fekete bárány. Később munka terén is fiús szakmát választottam, amire a szüleim büszkék, mamám szerint haszontalan és nem lehet belőle megélni. Kutyával élek, kutyával alszom. Párom ezt szimpatikusnak találta, sokszor ő hívja fel a kutyámat az ágyba. Mamám szerint mindez olyan, mintha egy istállóban élnénk.

Ettől függetlenül egyenrangúan kapunk unokatesóimmal mindenből, ha az egyik kap pénzt, akkor a másik is, és a maga módján próbál is segíteni, várja is hogy menjek, tehát nem kifejezetten rossz a viszony. Ám könnyen összeveszünk, mert hamar eljutunk az életem szidásáig, és az unokatesóimmal való összehasonlításig, amit nem tűrök.

2016. aug. 24. 11:35
 18/18 anonim válasza:
57%
Sajnos van. Például az én nagymamám kiskorunkba egy vacak ajándékot nem vett se karácsonyra, se semmikor. Tudni illik Németországban él, szóval "elég jól megy" neki. Ünnepekkor folyton azzal jön hogy "Jajj, nincs pénzem!", bezzeg unokatestvéreimnek a legújabb sznobphone-t veszi meg, folyton pénzeli öket, nekünk meg persze egy forintot nem ad. Mindig őket viszi mindenhova. Anyukámat is lesz@rta leszarta ggyerekorukban, hiszen mindig a kis majom öccsének vett meg mindent, egy minden hájjal megkent barom.
2016. aug. 24. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!