Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Soha nem hívom fel, látogatom...

Soha nem hívom fel, látogatom a nagyszüleimet, de nem is akarom, ettől viszont rosszul érzem magamat? 18L

Figyelt kérdés

A nagyszüleim messze laknak tőlem, kb. 500 km. Én külföldön élek, tanulok, a szüleim a határon laknak, szóval hozzájuk havonta 1-2 alkalommal megyek, míg a nagyszülőkhöz jó, ha egy évben egyszer. Közben nem is telefonálunk, szülinapokra, karácsonyra küldünk képeslapokat. De ennyi. Ha náluk vagyunk, se érzem jól magam, semmi közös nincs bennünk a géneken kívül.

Mégis rosszul érzem magam.

2016. júl. 27. 22:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

9: Bírom ezt az idősek nem szeretnek telefonálni dolgot. Mondtam, az én nagyszüleim is ilyenek.

Ha nem hallják, amit mondok, arra ott a hallókészülék. A gesztusaikat én se látom, meg még több milliárd ember se látja egymás gesztusait, amikor telefonál.

Mondom, ha valaki annyi áldozatra nem hajlandó, hogy néha ő is hívjon - szüleim dettó egyébként, velük is csak akkor beszélek, ha én telefonálok - akkor most arról nincs mit beszélni.

A telefonnál egyszerűbb nincsen, csak benyomod, és már mehet is, ha öt perc, akkor annyi, de a kapcsolattartás megvolt.

Miért mindig a fiataloknak kell az idősek minden nyűgjéhez alkalmazkodni?

Komolyan költsek x pénzt, töltsek el x időt az utazással, vagy körmöljek levelet, és szállítgassam a postára (amit úgysem látnak elolvasni, mert a levélhez meg a szemüveget nem teszik fel, szüleim DETTO!!!), mikor egy telefonnal meg lehetne oldani???

Erre írtam korábban, hogy az idősebb generáció leszokhatna a trónushoz járulós rendszerről.

2016. júl. 28. 15:29
 12/14 anonim ***** válasza:
67%
Elég rossz véleményem van a szüleidről is. Ők neveltek téged is ilyennek. Az idős szülőkkel törődni kéne, segiteni nekik az orvosolható problémák orvoslásában. Mert már nem olyan rugalmasak, nem olyan ügyesek, szegények csak panaszkodni tudnak az elhagyatottságuk miatt. Hát hallgasd meg jól a nagyszüleidet legalább néha, mert a te szüleid is ugyanigy fognak panaszolkodni néhány év mulva... igaz lehet hogy nekik se lesz kinek panaszkodniuk, mert feléjük se nézel. Lelkiismeretféle nem szólal meg benned? Hát ez nem üzlet, hogy adok meg kapod, a családodban valamiféle szeretet nevű dolog a nagy hiánycikk... megöregedtek a nagyszüleid, az az ő bajuk...
2016. júl. 28. 16:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát azért biztosan jól esne nekik, hogyha alkalmanként megejtenél egy hívást vagy, amit mások is írtak, levelet is küldhetnél nekik, amiben kicsit mesélsz a mostani életedről, hogy mi van velük.
2016. júl. 28. 21:01
 14/14 A kérdező kommentje:
A szüleimmel és a közelben lakó nagyszülőkkel jó a kapcsolat. De a szüleimen kívül igazából egy rokonomtól se kaptam szeretetet.
2016. aug. 3. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!