Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem bírom elviselni a nagyszül...

Nem bírom elviselni a nagyszüleimet, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim nagyon röviden fogalmazzunk úgy, hogy már nincsenek velem. Vagyis apám elhagyott minket kb 2 éves koromban, anya pedig tavaly meghalt. 1 éve már, hogy hármasban élek velük, de már nem bírom! Bármit csinálok, az sosem felel meg, mindig el vagyok hordva hogy egy semmirekellő vagyok, pedig nem vagyok egy rossz "gyerek". Nagyon hiányzik az anyukám, hogy valakivel tudjak beszélgetni, elmondhassam neki a dolgokaimat, ugyanis a nagyszüleimet egyáltalán nem érdekli semmi ami velem kapcsolatos. Nagyon sokszor hallom ahogy beszélnek rólam és olyanokat mondanak hogy minek hagyott itt engem az anyám, meg bár ne kéne nevelniük. Tavaly lett egy barátom, most leszünk egy évesek és ő az egyetlen "vigaszom". Ő tartja bennem a lelket. Csak vele tudok beszélni, csak őt érdeklem már. A nagyszüleim viszont kb utálkoznak felette amikor egy nagyon rendes és megbízható fiú, rendes családdal. De természetesen nem azért utálkoznak felette, mert nem egy normális fiú, hanem mert ha vele vagyok akkor látszik hogy egy kicsit boldog tudok lenni. Rengetegszer próbáltam már leülni velük és kompromisszumokat kötni meg kedveskedni nekik hogy akkor majd talán kicsit jobb lesz minden, de képtelenség. Borzalmas minden napot úgy élni, hogy hozzád sem szólnak és ha te próbálsz beszélgetni akkor csak jól megkapod a magadét. Én rettentően szerettem az anyukámat, ő mindig megvédett velük szemben is és nagyon jól kijöttünk egymással. Most, hogy ő nincs, már el sem tudom képzelni, hogy valaha szerető emberek fognak körül venni. Ti mit tennétek? 17/L
2015. aug. 3. 02:32
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként az anyukámmal is ugyan így viselkedtek.
2015. aug. 3. 02:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Más rokonod nincs,aki befogadna,csak 1 évre?Utána mehetsz albiba és nem vagy köteles foglalkozni öreganyádékkal,pláne ha anyuddal is ilyen szemetek voltak.
2015. aug. 3. 03:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Nagyszülőkkel nehéz lehet tényleg. :(

Nincsenek nagynénik/nagybácsik, vagy keresztszülők...?

2015. aug. 3. 06:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Anyukád vagy apukád szülei ők? Azt írod, anyuddal is így bántak, illetve korábban is "meg kellett védenie" tőlük. Ha őt sem szerették, ilyen előzmények után sajnos nem meglepő a viselkedésük, habár a legkevésbé sem elfogadható. Azt érzem a szavaidból, hogy terhükre vagy.

Nehéz helyzetben vagy, sajnállak, és még azt sem mondhatom, hogy "azt az egy évet már kibírod", mert tudom, hogy ilyen helyzetben egyetlen nap is sok. De az mégis nagyon biztató, hogy van barátod. Ő esetleg nem tudna valahogyan segíteni?

2015. aug. 3. 08:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Senkim nincs rajtuk kívül akire egy cseppet is számíthatnék, még a keresztanyukám is meghalt amikor 4 éves voltam. Ők anyai részről a nagyszüleim. Apai részről nem is ismerem a nagyszüleimet és ott is már csak a papám él.
2015. aug. 3. 12:07
 6/7 A kérdező kommentje:
A barátom nem nagyon tud segíteni hiszen azt is alig engedik hogy egy teljes napot vele töltsek néha. Ha kapok tőle valamit akkor mindig leszólják hogy ez egy nagy sz*r, pedig még nincs önálló keresete, nem tudja megengedni magának, hogy kocsit meg ilyeneket vegyen nekem.. Bár arra is biztos azt mondanák, hogy egy ócskaság. Nagyon fáj amikor az egyetlen emberről akit szeretek és engem is szeret, így beszélnek.
2015. aug. 3. 12:11
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Van egy remek otletem. Amint latom 17 vagy. Birj ki 1evet es tanulj nagyon szorgalmasan es ha mar felvettek egyetemre,akkor menj koliba! Nyafon dolgozz toltsd ki az idod es jobb lesz es majd hianyolnak h miert nem vagy otthon. ;) mindeenkepp toltsd ki az idod l,nyari munkak es tanulj jol!!!

2015. aug. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!