Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak, ha a nagymamám...

Mit csináljak, ha a nagymamám mindig nálunk van?

Figyelt kérdés

Minden délután átjön hozzánk, mire hazaérek, már itt van. Mosogat, takarít, sepreget stb.

Két testvérem van, az egyik alsós, de napközibe jár,, a másik már gimis, szóval egyedül is el tudnánk lenni.

Szerintem magányos. Nem szokott korabeli emberekkel beszélgetni. Egyszer volt nyugdíjas klubban, de azt mondta, nem volt jó.

Hogyan veheném rá, hogy ismerkedjen új emberekkel?

2016. máj. 19. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
És miért baj, ha segít nektek?
2016. máj. 19. 16:16
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

1# szerintem a kérdező nem azt mondta hogy baj hogy ottvan a mamája,csak szeretné hogy legyenek barátai neki...

szerintem a kistesótok hívjon át valakit néha akiért a mamája jön..lehet elkezdenek beszélgetni,barátkozni

2016. máj. 19. 16:23
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, de a nyugdíjas klubbok csak igen primitív valakiknek adnak pozitív dolgot, egy értelmeseb, szellemileg aktív embernek nem.
2016. máj. 19. 16:30
 4/10 A kérdező kommentje:

1-es: alapvetően nem baj, hogy segít, csak nála szinte ez már kényszeres (legalábbis én úgy érzem). Nem képes leülni, mindig segítenie kell, mindig ott zsong körülöttünk, és ez egy idő után elég fárasztó tud lenni.

Rossz látni, hogy ennyire magányos és csak mi vagyunk neki, akikkel foglalkozhat.

2016. máj. 19. 16:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Az 1-es vagyok és szintén már nagymama, ezért talán jobban bele tudom képzelni magam a helyébe.

Egyrészt valószínüleg megszokta egész életében, hoyg mindig csinál valamit és otthon egyedül nincs elég munkája, másrészt így hasznosabbnak érzi magát, ha nektek segít.

Emellett a korabeli emberek nem biztos, hogy megfelelö társaság neki, én legalább is nemérzem jól magam köztük, mert a fö téma, hogy kinek mi fáj, milyen betegsége van, és ez inkább lehangoló.

A nyugdíjas klubbokra ez fokozottan érvényes, és 1-2 alkalommal elmentem, aztán megfogadtam, hogy soha többé, mert ott a leginkább lerobbantak vannak, és tényleg csak rossz hangulatot terjesztenek, panaszkodnak meg szenvednek.

Új emberekkel megismerkedni megint csak nem igazán egyszerü, mert a korombeliek - aogy már írtam - csak lehúznak lelkileg, a fiatalabbak meg nem állnak szivesen szóba egy idösebbel, merthogy az úgyis már szenilis.

2016. máj. 19. 18:09
 6/10 anonim ***** válasza:
én örülnék, ha lenne nagymamám, aki átjön hozzánk, még ha takarítani, akkor is. Hozzd össze a barátnőid nagyszüleivel.:D Vagy ha van idősebb szomszédotok, akkor őt hívd át, azt dumcsizzanak.
2016. máj. 20. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Meséltesd. Nekem nagyon érdekes volt, amikor elmesélte, hogy mit hogyan csináltak, amikor gyerek meg fiatal volt.

A legérdekesebb az volt, hogy ahányszor elmesélte, mindig volt benne valami új, amitől érdekesebb lett.

Borzasztóan sajnálom, hogy anakidején nem írtam le mindent, ahogy mesélte, mert most sokszor nem jut eszembe, hogy mit hogyan mondott. Most meg már késő megkérdezni, sajnos. Pótolhatatlan.

Évekig eszembe sem jutott, csak néha; szégyellhetem magam.

2016. jún. 6. 04:43
 8/10 anonim válasza:
Mond neki , hogy keresse fel a regebbi baratait, ismeroseit
2016. jún. 8. 21:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Valószínű, hogy nagymamádnak ez a pihenés...

Igen, tudom, ellentmondásos, hiszen segít, de szellemileg pihen, kikapcsolódik.

Ha azt szeretnéd, hogy nyisson a világra, akkor segíts neki! Hívd el sétálni, egy parkba, kávézóba, stb...

2016. jún. 18. 02:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy nagymamád ilyen aktív! Miért baj, hogy szeret veletek lenni? Szeret nektek segíteni? Ez nem volt túl szép kiírás, én bármit megadnék, hogy a mamám még úgy viselkedjen mint a tied!Sajnos nekem mindkét mamám nagyon csúnyán nevezni mondhatni, hogy élő halottak...úgyhogy becsüld meg amíg van!!!!

20/L

2016. dec. 15. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!