Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagymamám kórházban van és...

A nagymamám kórházban van és csak én törődök vele de már nem bírom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 hónapja a mamám kórházba került mert szívbeteg. A szüleim külföldön élnek ezért csak én tudom látogatni meg ellátni, kb mindent én csinálok fürdetem stb stb. Anya(akinek az anyukája) azzal jön, hogy nem tudja megoldnai hogy hazajöjjön..A nagybátyjám aki anya tesója szintén nem nagyon törődik vele..21 éves vagyok egyetemre járok jön a vizsgaidőszak és szinte semmire sincs időm nemhogy tanulni..
2016. ápr. 30. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Nem lehetne elhelyezni egy szeretetotthonba vagy valami ilyesmibe? Még ha ideiglenesen is.
2016. ápr. 30. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

A kórházban miért Te fürdeted?!

Sajna biztos kellemetlen ez a helyzet, de fordított esetben Ő is látogatna téged, mivel ezek szerint neked is csak Ő van!!!

2016. ápr. 30. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Lehet én értettem félre és már nem a kórházban van? Mert akkor otthonban való elhelyezés marad, vagy egy ápolónő!!
2016. ápr. 30. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
A kórházban ellátják, megfürdetik, nem neked kell.
2016. ápr. 30. 22:33
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Látom, sokan szerencsések, és még nem volt közeli élményük róla, milyen szinten van a kórházi ellátás.

Nem, a legtöbb helyen nem látják el, nem fürdetik meg, jó esetben napi nedves törlős áttörölgetés van és kész. Ha te nem mész be és nem csinálod meg, akkor más nem fogja rendesen megfürdetni, ágytálazni, etetni, itatni, egyéb emberi igényeiről (beszélgetés például) nem is szólva.

A kórházak többségében a legkevésbé mozgásképtelen megy ki a folyosóra az ételért és osztja szét a többieknek, de ha valaki nem tud önállóan enni, könnyen megeshet, hogy érintetlenül viszik el az ételét (ha nem kérte hát nem kérte).

Biztosan van másmilyen kórház, én még olyannal nem találkoztam.

Kérdező, azt tudom javasolni, hogy beszélj újra anyukáddal és nagybátyáddal, a vizsgáidat is le kell rakni, de közben nagymamád sem halhat bele a nagyszerű kórház ellátásba.

2016. ápr. 30. 23:44
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Azt még valahol megértem, ha nem tud haza jönni hosszabb időre, de egy kis pénzt sem tud küldeni? Ha a szüleid külföldön élnek, akkor csak félre tudnak tenni annyit, hogy a vizsgaidőszak alatt kifizessétek, hogy odamegy valaki pár alkalommal megfürdetni helyetted ebben a pár hétben. Attól még te ugyan úgy tudnád látogatni, de mégsem azon izgulnál vizsga előtti este, hogy biztos evett-e a mamád.
2016. máj. 1. 01:50
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Anyukád - elsősorban Anyukád, a Te érdekedben!! - és a nagybátyád is sürgősen kapja össze magát!!! És igenis szálljon be a saját anyukája ellátásába! Ha anyukád nem tud hazajönni, akkor legalább pénzzel, amiből egy segítséget fizetni lehet. A nagybátyádnak nincsen családja? Felesége, gyereke? Te vagy az egyetlen unoka?? A nagybátyád miért nem törődik az anyjával? Minden elismerésem a Tiéd, hogy rendesen gondoskodsz a mamádról. És ha kiengedik a kórházból, utána mi lesz vele? Egy szeretetotthon sem az ellátás csúcsa, és jó sokba is kerül, ráadásul nem azonnal lehet bekerülni. Csak azt tudod tenni, hogy elsősorban anyukáddal megbeszéled, hogy nem bírod egyedül, a nagybátyáddal már anyukádnak kéne megbeszélni a dolgot.
2016. máj. 1. 03:21
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
A családsegítő központ keres neki bentlakásos helyet, idősek átmeneti otthonát, és ott ellátják.
2016. máj. 1. 09:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Sajnos anyukámmal nem lehet normálisan beszélni pedig próbáltam már nem is egyszer.A nagybátyjámnak van családja, és nem én vagyok az egyetlen unoka de én vagyok a legidősebb a másik kettő még kicsi. Próbálom maximálisan segíteni ahogy tudom de úgy érzem ez nem az én feladatom lenne hiszen nem az én anyukám(persze a nagymamám és fontos nekem)

2016. máj. 1. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!