Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért csinálja ezt a nagymamám?

Miért csinálja ezt a nagymamám?

Figyelt kérdés

Időnként (szülinapokon, névnapokon, karácsonykor stb) meg szokott vendégelni minket anyuval. Anyu meg apu elváltak, mindkettőjüknek már új kapcsolata van évek óta, ahogy nekem is van stabil kapcsolatom, az én barátom is szokott jönni hozzá. A mama mindig mindenkit körbeajnároz, minket anyuval meg mindenért lecsesz, soha semmi nem jó neki amit mi csinálunk. A férfiakért bezzeg az összesért odavan, apukámért is, anyu barátjáért is és az enyémért is.

Anyu mesélte, hogy amikor apuval jártak vagy együtt éltek, a mama mindig mindenben apunak adott igazat (pedig anya a lánya), még mikor kiderült, hogy apa megcsalta anyut is az volt a mama válasza, hogy a lónak is négy lába van, mégis megbotlik. És nekünk is állandóan szajkózza, hogy milyen iszonyú rendes, arany ember, minek vált el tőle anyu, milyen imádnivalóan kedves és dolgos. Azóta is tartja vele a kapcsolatot, mióta elváltak. Most meg csomószor azzal hív fel, hogy csinált az én barátomnak vagy anyu barátjának süteményt, mert tudja, hogy az a kedvence és menjünk el érte. Azt még soha nem kérdezte, hogy nekünk csináljon-e valamit, meg persze azt is tudja, hogy mi mit szeretünk, de nem. Vagy felhív azért, hogy a barátom szereti-e az akármilyen kaját, mert vigyek neki ha igen. Mert azok szegények mennyit dolgoznak. Anyu is rengeteget dolgozik meg én is (mellette tanulok), de velünk soha nem együttérző semmilyen szempontból, inkább csak a fejünkhöz vágja, hogy a mi dolgunk lenne ezt meg azt sütni nekik.

Miért van ez?

2015. dec. 29. 23:39
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Mert egy régi világban él a nagymamád, ahol a "Férfi" a szent és ki kell szolgálni.

Nem tudom, hány éves, nekem 70 a nagyim, de eszébe nem jutna ilyen maradian gondolkodni.

2015. dec. 30. 00:04
 2/7 anonim válasza:

Szia.

Lehet hogy az az oka annak, mert hiányzik neki a pasik társasága vagy szeretete. De azt nem is tudom sejteni hogy ha a lányát megcsalják akkor mért a "lónak" add igazat. Próbáljátok szerintem megbeszélni vele a dolgot. Ha meg nem vevő rá, akkor az anyuddal beszéljétek meg a dolgot, hogyan tovább.

Tudom milyen rossz a viszonzatlan szeretet.

Sok sikert.

2015. dec. 30. 00:11
 3/7 anonim ***** válasza:
neki meg ilyen a felfogása :/
2015. dec. 30. 01:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, mit csinált a nagyid aktív éveiben.:-)

Belejátszhat a régimódi szemlélet, vagy egyszerűen az a típus, aki nem bírja a nőket. Van ilyen, nekik ráadásul kész csapás, ha nem születik fiuk, csak lányuk, és neki még az unokája is lány.:-) Kiéli a párokon az anyai ösztöneit.

2015. dec. 30. 03:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Keressetek mellé egy papit. Az én mamámnak is pár éve lett új barátja, sohasem késő...
2016. jan. 2. 00:38
 6/7 anonim ***** válasza:
nagyon nehéz ilyen oltári kérdésekben okosan válaszolni, de én például biztosan megpróbálom, mert voltam már hasonló helyzetben, a szülők taktikáznak sokszor a gyerekeikkel, mert ha megnomdaná neki, hogy béna a pasija a lányának, biztosan összevesznétek, ilyenkor neked kell helyre raknia dolgot, ő nem akarja, hogy okozója legyen egy esetleges válásnak, teljesen érthető, én megértem, ráadásul a lányos anyáknál előfordul, hogy válófélben a férjük olyan nővel csalja meg, akik a lányukra hasonlítanak és nem rájuk, abban az esetben kínos, ha egy lány nem hasonlít az édesanyjára, ilyenkor igazából megindul egy öngerjesztő féltékenységi hullám, amiből nagyon nehéz kikecmeregni, de ehhez a szakik sokkal jobban értenek, az igazán érett nők nem csinálnak rivalizálási ügyet belőle, de zet ilyenkor persze marha könnyű mondani, a lányoknak is helyén kell lenni a szívüknek, sok ilyen film van, de azért például a tövismadarak, nagyon szép film, de azért az azonosulásos szituációkba benne lehet ragadni és lehet kerülni a másik oldalra is, lényeg, hogy olyan embertől kérjél segítséget aki ismer téged és szeret és jót akar, vagy kívülálló és biztosan nem akar rosszat
2016. jan. 3. 21:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Hat en bizony hozzavagnam azt a tepsi sutemenyt.

Felteve ha te ugy erzed probalsz a mama kedveben jarni(sutottel mar neki? Meghivtatok ot ebedre?) Ha nem, akkor itt az ideje. Hatha raebred, hogy nem csak a himnemuek leteznek es erdemlik meg az odafigyelest.

2016. jan. 3. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!