Miért csinálja ezt a nagymamám?
Időnként (szülinapokon, névnapokon, karácsonykor stb) meg szokott vendégelni minket anyuval. Anyu meg apu elváltak, mindkettőjüknek már új kapcsolata van évek óta, ahogy nekem is van stabil kapcsolatom, az én barátom is szokott jönni hozzá. A mama mindig mindenkit körbeajnároz, minket anyuval meg mindenért lecsesz, soha semmi nem jó neki amit mi csinálunk. A férfiakért bezzeg az összesért odavan, apukámért is, anyu barátjáért is és az enyémért is.
Anyu mesélte, hogy amikor apuval jártak vagy együtt éltek, a mama mindig mindenben apunak adott igazat (pedig anya a lánya), még mikor kiderült, hogy apa megcsalta anyut is az volt a mama válasza, hogy a lónak is négy lába van, mégis megbotlik. És nekünk is állandóan szajkózza, hogy milyen iszonyú rendes, arany ember, minek vált el tőle anyu, milyen imádnivalóan kedves és dolgos. Azóta is tartja vele a kapcsolatot, mióta elváltak. Most meg csomószor azzal hív fel, hogy csinált az én barátomnak vagy anyu barátjának süteményt, mert tudja, hogy az a kedvence és menjünk el érte. Azt még soha nem kérdezte, hogy nekünk csináljon-e valamit, meg persze azt is tudja, hogy mi mit szeretünk, de nem. Vagy felhív azért, hogy a barátom szereti-e az akármilyen kaját, mert vigyek neki ha igen. Mert azok szegények mennyit dolgoznak. Anyu is rengeteget dolgozik meg én is (mellette tanulok), de velünk soha nem együttérző semmilyen szempontból, inkább csak a fejünkhöz vágja, hogy a mi dolgunk lenne ezt meg azt sütni nekik.
Miért van ez?
Mert egy régi világban él a nagymamád, ahol a "Férfi" a szent és ki kell szolgálni.
Nem tudom, hány éves, nekem 70 a nagyim, de eszébe nem jutna ilyen maradian gondolkodni.
Szia.
Lehet hogy az az oka annak, mert hiányzik neki a pasik társasága vagy szeretete. De azt nem is tudom sejteni hogy ha a lányát megcsalják akkor mért a "lónak" add igazat. Próbáljátok szerintem megbeszélni vele a dolgot. Ha meg nem vevő rá, akkor az anyuddal beszéljétek meg a dolgot, hogyan tovább.
Tudom milyen rossz a viszonzatlan szeretet.
Sok sikert.
Kíváncsi lennék, mit csinált a nagyid aktív éveiben.:-)
Belejátszhat a régimódi szemlélet, vagy egyszerűen az a típus, aki nem bírja a nőket. Van ilyen, nekik ráadásul kész csapás, ha nem születik fiuk, csak lányuk, és neki még az unokája is lány.:-) Kiéli a párokon az anyai ösztöneit.
Hat en bizony hozzavagnam azt a tepsi sutemenyt.
Felteve ha te ugy erzed probalsz a mama kedveben jarni(sutottel mar neki? Meghivtatok ot ebedre?) Ha nem, akkor itt az ideje. Hatha raebred, hogy nem csak a himnemuek leteznek es erdemlik meg az odafigyelest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!