A szüleim nem gratuláltak (telefonon sem) a kislányom születésnapjára és névnapjára. Mit tennétek a helyemben?
Nem Gratuláltak?
Tudtommal nem Gratulálni kell születésnapkor az ünnepelnek,hanem felköszönteni.Hagy rájuk magadat minősítenéd le ha ilyen gyerekesen vissza vágnál elég ha ők gyerekesek.
Mekkora a gyerek?
Szerintem ő nem hiányolja a gratulációt...
Nem tennék semmit. Nálam nem akkora szenzáció a szülinap pontos napja. Sőt, képzeld, néha én sem köszöntöm aznap a fiam, ha pl hétköznap. Mert még csak 3 éves, szóval neki tök mindegy, hogy kedden, vagy vasárnap köszöntik. És mivel hétvégén van buli, ezért neki az a szülinap (vendégek, torta, ajándék).
Nem sok mindent tud vele kezdeni, ha felhívja a mama, hogy "Boldog születésnapot!", és amúgy nem történik semmi. Ugyanúgy bölcsi, vacsi, alvás, mert kedd van...
Szóval felesleges ekkora feneket keríteni neki. (Az is előfordul, hogy én szólok a férjemnek, hogy hívd fel anyukád, mert szülinapja van. Mert ő nem néz rá a naptárra és esetleg pár nappal később hívná)
Ja, és nem úgy kellene reagálni, mint egy óvodás: "hívjam fel őket és köszönjem meg a sok jókívánságot a kislányom nevében és tegyem le a telefont". Hanem értelmes felnőtt ember módjára megmondani, hogy NEKED rosszul esett, hogy nem gratuláltak a GYEREK név és szülinapjára...
Ahogy irtak: semmit.
Minek? Ahogy irod, kb semmi jot nem kapsz toluk, nincs csaladi kapcsolat. Akkor minek eroltetni? Ti nem elvezitek, ok nem elvezik, akkor meg?
Nos, felénk az ember meghívást a nagyszülőket, mint csaladtagokat, ha valakinek születésnapja van. Ez az egyik. A másiknak, hogy ha te nem vagy képes a 20 percnyi utat megtenni hozzájuk, nekik miért kellene? A harmadik meg a férjed kB ovis szintű otlete kimondottan nevetséges.
Nem köszöntik meg, akkor nem köszöntik meg. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!